начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Право на ползване след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Право на ползване след развод

Мнениеот vanq68 » 30 Май 2015, 11:23

Здравейте!Разведена съм от 3,5г. по взаимно съгласие.Жилището ни беше наследствено на бившия съпруг.В бракоразводното решение е описано,че холът след развода ще се ползва от бившия ми съпруг,спалнята от мен,кухнята и банята общи.Имаме едно дете,на което аз трябваше да плащам издръжка от 70лв.Въпросът ми е -какви права имам в случая-август 2014г.бившият ми съпруг сменил патрона на жилището и аз не можех да се прибера вкъщи.Извиках полиция и го предупредиха,че това е наказуемо и че трябва да ми осигури достъп.Той категорично отказа.След време ме извикаха в полицията,описаха случая и ми обясниха,че го изпращат в прокуратурата и ще бъда уведомена от техен служител...И до днес още чакам...Има ли закони в България?Моля,кажете ми как да постъпя?Изтеглих кредит,за да си закупя свое жилище,успях с полиция само да си взема част от дрехите...Обзавеждането на общото ни жилище бе закупено от родителите ми.Как трябва да се направи подялба и мога ли да получавам наем за стаята,до която ми е отказан достъп.Благодаря предварително!
vanq68
Нов потребител

Re: Право на ползване след развод

Мнениеот vanq68 » 09 Юни 2015, 23:52

Интересно,че никой няма отговор за моят проблем....Между другото разбрах,че делото срещу бившия/за смяна на патрона на входната врата,т.е. нямам достъп/е прекратено от прокуратурата,без дори да ме известят....Някой може ли да ми каже за какво става въпрос?
vanq68
Нов потребител

Re: Право на ползване след развод

Мнениеот doc03 » 10 Юни 2015, 18:36

В случая прокуратурата е отказала да образува ДП по чл.323, защото са решили, че такова няма.

Относно вещите: документи, свидетели, както и всичко възможно за доказване на собственост, и - дело.

Успоредно (но не само това) жалба в прокуратурата за обсебване на ЛИЧНИТЕ Ви вещи.

Също така, сходен казус, беше изтълкуван от съда като "домашно насилие" срещу бившата съпруга.

Пробвайте и трите. Нищо не губите. Само че, не съм убеден, че за последното ще сте в срок (август 2014, доколкото разбрах).

П.П. Нека някой компетентен напише жалбата до прокуратурата, защото, четейки Ви, се опасявам да не си навлечете набедяване.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Семейни казуси