Здравейте,
Майка ми прехвърля имот на сестра ми преди 20-ина години чрез дарение , с устната уговорката след време да го разделим със сестра ми ( тя да ми прехвърли половината). Само че, сестра ми сега не иска да го делим - не иска да ми даде никаква част от този имот. Майка ми е жива , но е доста възрастна , въпреки това тя иска да получа половината от имота. Какво трябва да направим , за да получа тази си половината?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 10:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
разделяне на имот , обаче със зор ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: разделяне на имот , обаче със зор ?
Часовникарски въпрос. Дарението е чисто, няма как да го развалите, но има тънък момент. Кой обитава имота и как протича всекидневието на обитателите, как ги възприемат техните съседи. Събота - може би е трудно да отговоря. Поне да кажем взаимно диагноза или да се изясни. Не обичам насипните консултации - но все пак.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
аз - няма как. Може би майка ми. Мисля , че има клаузи за даване на грижи и издръжка , иначе , струва ми се говорите за придобивна давност
- pharmasist
- Младши потребител
Ами стабилитет на сделката - как да го подровим. За това говоря. Малко или много си е преодоляване на това което е написано в закона и рядко съдии се връзват на писаници. Придобивна давност, в случай че не може - нещо като контра ако окупирате имота от Ваша страна. Примерно имате ли достъп до имота (и се почва една.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
A , ако атакуваме с майка ми дарението - не плащане на издръжка , не полагане на необходима грижа . Дарителят отменя дарението и го атакува по съдебен път ?
- pharmasist
- Младши потребител
Не искам да си продавам занаята на ляво и надясно, но пък едва ли е нещо особено. Трябва да се режисира обмисли, а след което инсценира такава сцена - неплащане на издръжка, това е интересно. При това има шанс за разваляне на договора. Ето ти планетариум.
Иска се издръжка от дарения, той примерно не дава. Следва какво, примерно дело да речем. Тоест едно действие притиска дарения и той се замятва малко като уловен. Ако се намери силна корда, ще се измори и така. Сложна работа. Оперативна работа. Рецептурник с директни формули не е измислен. Котешки стъпки трябват тук, а може би атака, не знам.
Иска се издръжка от дарения, той примерно не дава. Следва какво, примерно дело да речем. Тоест едно действие притиска дарения и той се замятва малко като уловен. Ако се намери силна корда, ще се измори и така. Сложна работа. Оперативна работа. Рецептурник с директни формули не е измислен. Котешки стъпки трябват тук, а може би атака, не знам.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|