начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Разпределяне на банков депозит на наследници

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разпределяне на банков депозит на наследници

Мнениеот lisi4ko » 22 Окт 2015, 11:45

Здравейте,
имам следното питане:
- след смърт на съпруг наследниците са 4-ма: съпруга и 3 деца
Приживе съпругът е направил депозит - 2008г.(когато в сила е бил старият СК, по който банковите депозити са се считали за СИО).
В момента банката, в която е депозитът разпределя парите според новия СК - поравно м/у наследниците, тъй като по новия банковите депозити се считат за лични средства, а не СИО.

Как може да се оспори това с банката, за да бъдат разпределени по стария: 50% на преживялата съпруга, а останалите 50% - м/у всички наследници?
lisi4ko
Младши потребител

Re: Разпределяне на банков депозит на наследници

Мнениеот vassilnnikolov » 25 Окт 2015, 14:27

lisi4ko написа:Здравейте,
имам следното питане:
- след смърт на съпруг наследниците са 4-ма: съпруга и 3 деца
Приживе съпругът е направил депозит - 2008г.(когато в сила е бил старият СК, по който банковите депозити са се считали за СИО).
В момента банката, в която е депозитът разпределя парите според новия СК - поравно м/у наследниците, тъй като по новия банковите депозити се считат за лични средства, а не СИО.

Как може да се оспори това с банката, за да бъдат разпределени по стария: 50% на преживялата съпруга, а останалите 50% - м/у всички наследници?

Здравейте,
моля активирайте личните си съобщения или ми дайте email, за да отговоря.
Поздрави
vassilnnikolov
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 25 Окт 2015, 15:02

Бихте ли отговорил и на мен- ако не тук ( идеята на този форум не е ли такава?), то поне на лични в лекса, ако представлява трудност, предлагам алтернативно мейл: birdofparadise070@gmail.com.
Благодаря.

Наистина представлява интерес съдържанието на отговора.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Окт 2015, 19:18

Бърд сериозно ли питаш - то няма никакъв смисъл от консултация нали има припокриване на два закона, усещам ирония в теб, май или пък наистина блокираш - че нали има ПРЗ и т.н. Аз на мен така ми осребриха едно изпълнително - но по стария СК - щото влоговете са общи, но сега следващо изпълнение не стана - отиде на вятъра - щото вече са разделни.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 25 Окт 2015, 21:44

Ирония :) Не питам за неща, които знам :wink: , но колегата толкова усърдно дърпа клиенти, че ще бъде забавно да прочетем неговия отговор.

п.п. мине малко време и ( по причини различни) се забравя за какво по даволите служи този форум.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси