начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Отказ от наследство след катастрофа на жп прелез

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ от наследство след катастрофа на жп прелез

Мнениеот mariq84_ » 06 Юни 2017, 02:29

Здравейте! Имам нужда от съвет, какво може да се направи в следната ситуация. При преминаване на жп прелез на включен звуков и светлинен сигнал става катастрофа с участието на баща ми и второ лице, при което двамата загиват на място.

След обсъждане за и против приемане или отказа от наследство, аз в ролята на дъщеря и другите наследници по първа линия написахме отказ от наследство с цел да се предпазим от тъжба от роднините на пострадала страна. При катастрофата баща ми имаше 2000 евро, които не са негови. Бях му дала български пари с цел да бъдат разменени в евро. За превод на част от парите мога да приложа документи.

Делото е приключило и следователя вика роднините, за да приемат опис на намерените в него пари, документи и катастрофиралия автомобил. Тъй като съм се отказала от наследство, знам че не мога да приемам движимо и недвижимо имущество, тоест не мога да приема катастрофиралия автомобил, но парите които са били в него са мои.

Въпросът ми е мога ли да ги получа въпреки отказа си от наследство, тоест получавайки евентуално сумата, отказът от наследство да си остане валиден или да забравя за тях?
mariq84_
Нов потребител

Re: Отказ от наследство след катастрофа на жп прелез

Мнениеот bobi9 » 06 Юни 2017, 09:48

Ще си навлечете спор с кредитора. АКо ви се влиза в този филм - вземете ги.
bobi9
Потребител

Назад към Семейни казуси