начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

подялба на апартамент придобит след брака

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подялба на апартамент придобит след брака

Мнениеот estela19741 » 23 Яну 2019, 12:34

Здравейте, имам следния казус.
Преди брака с бившата ми съпруга имах мой апартамент,който по нейно настояване продадохме след брака и купихме по-голям с ипотечен кредит ,който тя изтегли ,а аз съм съдлъжник. След развода тя остана да живее в апартамента с единственото ни дете.Аз на какво имам право при евентуална подялба при положение че кредита е на нейно име .Задължително 50 на 50 ли е делът на всеки. И тя дължи ли ми нещо при положение, че не живея там.Кой изобщо би бил най добрия вариант и за двамата. Благодаря!
estela19741
Нов потребител

Re: подялба на апартамент придобит след брака

Мнениеот ch3oh » 24 Яну 2019, 09:30

Колкото и да ви се иска да си го спестите, ще се наложи да плащате на адвокат. Проблемът ви няма как да се реши по форуми. Достатъчно сте прецакан.
Може да е било възможно да доказвате изключителен принос за частта от новия апартамент, съответстваща на парите от личното ви жилище. Тогава остатъка от правото на собственост върху новия ще се дели 50/50...
Не се заблуждавайте, че кредита не е на ваше име. Като "съдлъжник" могат да го търсат целия от вас.
И да, можете да търсите наем.
ch3oh
Активен потребител

Re: подялба на апартамент придобит след брака

Мнениеот Melly » 24 Яну 2019, 14:14

И само да допълня, за да му се изясни картинката на питащия:
Ипотеката следва имота!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител