начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

в тежък развод и бременна от друг

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

в тежък развод и бременна от друг

Мнениеот cvetetyyy » 25 Авг 2020, 19:34

Здравейте
Последна промяна cvetetyyy на 26 Авг 2020, 12:09, променена общо 1 път
cvetetyyy
Нов потребител

Re: в тежък развод и бременна от друг

Мнениеот ilian_todorov » 25 Авг 2020, 22:21

cvetetyyy написа:Здравейте,
виддях че сте дискутирали подобна тема преди 10тина години,но силно се надявам оттогава насам нещата да са се променили.В тежък и дълъг развод съм - и двамата със съпруга ми искаме попечителство над 2те ни деца - на 10 и 8год.Вече повече от година не живеем заедно.Имам привременни мерки от съда и децата живеят с мен и новият ми партньор.Скоро разбрах че съм бременна.Притеснявам се,че ако бившият ми съпруг разбере за това, ще продължи да ме очерня в съда и деллото ще се точи с години.Очакваме новия член на семейството пролетта на 2021год , а ме съмнява че дотогава няма да съм се развела.Дори и да съм то няма да са минали тези 300дни от развода ...детето ще бъде ли записано с имената на бившия ми съпруг или може при самото раждане да се посочи биологичния баща? Какво бихте ме посътвали да направя?

Ще трябва чрез дело в съда да докажете, че бащата е друг. Ответник ще е съпругът Ви. Не е задължителна ДНК експертиза. :idea: Разноските, ако признае иска, ще са за Ваша сметка. :idea:
Учудвам се, че има още такива мъже, които да взимат жена с две малолетни деца. Любовта е лудост! :D
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 26 Авг 2020, 10:07

Ако все пак успеете да се разведете преди раждането, по-ефективното решение е бърз брак с "новия" баща. Така фамозните 300 дни няма да имат значение. Иначе трябва да влезете в процедурата, описана в горния отговор.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот cvetetyyy » 26 Авг 2020, 10:15

ilian_todorov написа:
виддях че сте дискутирали подобна тема преди 10тина години,но силно се надявам оттогава насам нещата да са се променили.В тежък и дълъг развод съм - и двамата със съпруга ми искаме попечителство над 2те ни деца - на 10 и 8год.Вече повече от година не живеем заедно.Имам привременни мерки от съда и децата живеят с мен и новият ми партньор.Скоро разбрах че съм бременна.Притеснявам се,че ако бившият ми съпруг разбере за това, ще продължи да ме очерня в съда и деллото ще се точи с години.Очакваме новия член на семейството пролетта на 2021год , а ме съмнява че дотогава няма да съм се развела.Дори и да съм то няма да са минали тези 300дни от развода ...детето ще бъде ли записано с имената на бившия ми съпруг или може при самото раждане да се посочи биологичния баща? Какво бихте ме посътвали да направя?

Ще трябва чрез дело в съда да докажете, че бащата е друг. Ответник ще е съпругът Ви. Не е задължителна ДНК експертиза. :idea: Разноските, ако признае иска, ще са за Ваша сметка. :idea:
Учудвам се, че има още такива мъже, които да взимат жена с две малолетни деца. Любовта е лудост! :D

Това ще е в случай че не успея да се разведа ли? Ако успея да приключа с развода и подпиша с настоящия си партньор пак ли ще трябва да има дело?
Love
cvetetyyy
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 26 Авг 2020, 10:21

Не, няма да има дело, ако успеете. За баща в акта за раждане се вписва настоящият съпруг, дори ако биологичният баща е друг. Понеже във Вашия случай вторият (евентуално) съпруг е и баща на третото Ви дете, записаното ще отразява действителното положение.
Така че целта Ви трябва да бъде да приключите развода с влязло в сила решение възможно по-бързо.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот shekila » 26 Авг 2020, 10:51

Понякога закона е доста неправилен, уж в старанието си да защити правата на детето, в подобни случаи се оказва, че ги нарушава. За мен е възмутително в случай, че нчма спор между родителите за произхода, такъв да се доказва, това е абсурдно !!!! Също е абсурдно как са изчислени тези 300 дни, защо не са 299, 297, или 305 примерно, просто голяма простотия ! За съжаление закона колкото и крив, се прилага и никой нчма да ви пита, така, че бързайте да се разведете и да сключите брак, колкото и абсурдно да ви звучи, това е единствения начин, за да се впише детето с името на баща си !!!!! Ако не успеете с развода или бащата не иска брак, то детето ще се впише на съпруга ви и ви чакат едни много смешни и жалки дела !
shekila
Младши потребител

Re: -

Мнениеот jhoro » 26 Авг 2020, 12:20

Струва ми се странно, че никой не споменава възможността - „Припознаване на дете“?
Припознаването е юридическият способ за установяване на произход. С други думи това е признаването на едно лице, че е биологичният родител на друго лице.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Re: -

Мнениеот ykovachev » 26 Авг 2020, 13:04

jhoro написа:Струва ми се странно, че никой не споменава възможността - „Припознаване на дете“?

Възможността няма как да възникне при съществуващ брак. Нито при неизтекли "300 дни". Има презумпция за бащинство - хубав, лош, това е законът в момента.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот ilian_todorov » 26 Авг 2020, 16:02

cvetetyyy написа:
ilian_todorov написа:

Това ще е в случай че не успея да се разведа ли? Ако успея да приключа с развода и подпиша с настоящия си партньор пак ли ще трябва да има дело?

Не, няма да има, стига новият да се съгласи да подпише. :idea:
По тази причина Ви съветвам да говорите със стария съпруг да не Ви прави пречки за развода, защото е и в негов интерес. :idea:
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот cvetetyyy » 28 Авг 2020, 14:48

Благодаря ви много!
Love
cvetetyyy
Нов потребител

Назад към Семейни казуси