начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

След развод-бащата не иска да връща децата като ги вземе.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

След развод-бащата не иска да връща децата като ги вземе.

Мнениеот foxylady13 » 14 Сеп 2022, 10:20

Здравейте,
Откакто излезе решението за развод, бащата на децата твърди, че трябва аз да си прибирам децата, когато той ги взема по споразумение.
Аргументът му е, че в решението пишело "Има право да ги взема от-до", но не пишело, че трябва той да ги връща.
Това се превръща в поредния въпрос, с който ме дразни и тормози (имахме дело за тормоз).

Много моля, за мнения-според мен той е длъжен да връща децата в указаното в споразумението време, или аз бъркам????
foxylady13
Нов потребител

Re: След развод-бащата не иска да връща децата като ги вземе

Мнениеот bozyo » 14 Сеп 2022, 11:57

foxylady13 написа:поредния въпрос, с който ме дразни и тормози

тормози??? ако не Ви трябват децата, дайте му ги той да ги гледа и го тормозете Вие.
bozyo
Потребител

Мнениеот foxylady13 » 14 Сеп 2022, 13:09

Очаквам адекватни отговори, съобразени със закона. Благодаря на тези, които ще се отзоват!
foxylady13
Нов потребител

Мнениеот dimist » 14 Сеп 2022, 13:18

Досега в съдебните решения които съм имал, винаги е присъствал текста "със задължението на бащата да взема и връща детето от дома на майката", така , че погледнете си внимателно решението. Ако присъства такъв текст , имате възможност да сезирате прокуратурата за нарушение на режима на лични отношения с детето. Ако ли не, можете да поискате от съда тълкуване на постановеното решение по реда на 251 ГПК.
dimist
Потребител

Мнениеот foxylady13 » 14 Сеп 2022, 13:20

Много Ви благодаря! Ще направя второто, тъй като думичката е пропусната.
foxylady13
Нов потребител

Назад към Семейни казуси