начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

въпрос

Казуси за недвижими имоти

въпрос

Мнениеот PJ » 19 Окт 2004, 15:50

Преди време спечелихме дело, искът на което съдържаше в себе си нищожност на ностариален акт в точката си продаване на право на ползване от несобственик. Делото мина и спечелихме. Сега не мога де си върна разходите по делото. Тези, които трябва да ни платят пуснаха в Окръжен съд жалба срещу действията на съдия изпълнителя който до този момент е наложил само възбана на техен недвижим имот по наша молба. Описаното в жалба срещу съдия изпълнителя е, че имало подадена друга жалба в Окръжна прокуратура срещу нас и че нямяло съразмерност между възбранената вещ и дължимата сума. От Окръжна прокуратура ми отговориха, че жалбата срещу нас няма отношение по делото и вече трети месец не мога да разбера каква е тази жалба срещу нас. В същото време Окражен съд насрочиха дело в открито заседание и адвоката ни се зачуди защо в открито заседание аз също.
Та въпроса ми е мисла, че всичко сме направили според закона, но не ми е ясно защо ще ходя на дело в открито заседание. Какво да правя? Такава ли е практиката или не?
PJ

Re: въпрос

Мнениеот Mi-Lena » 19 Окт 2004, 16:05

Съгласно ГПК, жалбите срещу действия на съдия-изпълнителя се разглеждат в открито или закрито заседание в зависимост от това от кого са подадени и какви процесуални действия трябва да се извършат.

Цитирам закона (ГПК):
334. (1) (Доп. - Изв., бр. 90 от 1961 г.) Жалбите, подадени от страните, се разглеждат в закрито заседание, освен когато трябва да се изслушат свидетели или вещи лица.

(2) Подадените от трети лица жалби се разглеждат в открито заседание с призоваване на жалбоподателя, длъжника и взискателя, по молбата на когото е образувано изпълнителното дело.
Mi-Lena

Мнениеот PJ » 19 Окт 2004, 16:29

Znachi trjabva da ochakvam njakakvi svideteli, a moga li da se informiram predvaritenlo koi?
PJ

Мнениеот Mi-Lena » 19 Окт 2004, 16:53

Ако е назначена експертиза, в делото ще има данни за това. Ако са допуснати свидетели, ще се сочи за какви обстоятелства, но може да не са посочени поименно.
Mi-Lena

Мнениеот PJ » 19 Окт 2004, 17:30

Нямаше никакви такива неща в документите по делото в канцеларията на Окръжен съд.
PJ

Мнениеот Mi-Lena » 19 Окт 2004, 18:04

Виж в края на самата жалба.
Mi-Lena

Мнениеот PJ » 21 Окт 2004, 11:19

Zdravejte, ne pishe nishto takova v zhalbata im.
Advokatat ni e mnogo siguren, che shte njama za kakvo da se pritesnjavam i mi kaza, che imalo i drugo sluchai v koito Okrazhen sad pravi otkriti zasedanija. Ne mi ostava nishto drugo osven da mu vjarvam.
PJ

Назад към Имотни казуси