начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Ще ви помоля за малко помощ относно майчинство и фирма

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ще ви помоля за малко помощ относно майчинство и фирма

Мнениеот deq » 15 Май 2006, 21:20

Здравейте!
Ще съм ви страшно благодарна ако ми помогнете със съвети и мнения по моят проблем :?
Аз имам 6 месеца стаж които са от 2004 до 2005г. в момента имам дъщеря родена на 18.04 2006 г ,но не работя във фирма и моят въпрос е следният :
Мога ли в момента да бъда назначена във фирма(след като вече детето ми е родено) и след това да излезна във майчинство и да получавам две години по 160 лв?
Понеже знам,че можеш да получавам майчиство от 2год само ако съм наа трудов договор нали? :?:

Още веднъж благодаря!
deq
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 15 Май 2006, 21:58

Здравейте,
Относно правото да получавате обезщетение за отглеждане на малко дете можете да прочетете повече тук: http://lex.bg/members/monteskio/

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот deq » 16 Май 2006, 19:14

Благодаря за отговорите!
Имам още един въпрос,понеже вече се обърках:
Имам ли право на две години майчинство след като имам 6 месеца стаж ,но не работя във фирма?
deq
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 16 Май 2006, 19:19

Не, нямате право. В този случай, вие имате само право на семейна помощ за отглеждане на дете за период от една година. Условие за това, е да имате доход на член от семейството по малък от 200 лв. месечно.

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот deq » 16 Май 2006, 20:19

Много благодаря!Сега вече ми е ясно,само че дохода тоест заплатата брутна ли се иска или основната?Понеже се неможах да разбера :oops:
deq
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 16 Май 2006, 21:15

deq написа:Много благодаря!Сега вече ми е ясно,само че дохода тоест заплатата брутна ли се иска или основната?Понеже се неможах да разбера :oops:

Това е средномесечния доход на член от семейството. Изчислява се,като средния доход на член от семейсвото за изминалия 6 месечен период се раздели на броя на членовете на семейството. При определяне на средния доход се взема предвид всички брътни доходи на семейството, който са облагаеми, а така също и получавани помощи, пенсии.

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Данъчно право