![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Приключвам тук своето участие...чакам ви в следващия форум! Ще ми липсвате, така че хайде да не прекъсваме контакти! Без значение кой от коя страна ще практикува, всички ще прилагаме законите...Да го направим заедно???
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
|
|
lotariya написа:Няколко дни не съм влизала във форума, но виждам, че съм пропуснала нещо интересно – написаното от Катя. Ако думите ми се приемат като упрек, предварително поднасям извиненията си на хората с подобно усещане, но се чувствам задължена да поднеса поздравленията си на Катя. Беше ми писнало да чета писания от сорта на „Поздравявам всички издържали...”. Май няма толкова наивни, които изобщо да не вярват в „нагласяването” (ясно е, че някои бягаха с маратонки, а други – боси, пък има и с шпайкове). Последното се състои в това, че никой не може да каже в каква степен е „режисурата”. Ако съм прецакана, как да се радвам на този, който е причина за това, а съм с усещането, че участието ми само е допринесло за легитимирането на конкурса като честен и прозрачен? Ако съм от издържалите със собствени усилия, как да поздравя мушмороците, с които трябва да работя и които са причина да не работя с хора, които са като мен? Ами ако съм от мушмороците? Това вече е друг въпрос. Мушморокът веднъж, най-малко, е прескочил границата, а нататък е лесно да се прескача тая граница. Ако е необходимо, дори себе си ще заблуди. Пълно лицемерие.
krem_karamel написа:По мои скромни анализи за Сф около 5-7 места бяха за свободно състезание и това не е малко и
успелите можем да уважаваме и адмирираме.
tanny написа:но тук не е така. съдиите тук в българия не стават съдии, защото планират в бъдеще да работят като адвокати. даже напротив - доста адвокати предпочитат да станат съдии. просто работата е различна.
изисква различни умения и нагласи.
а много от съдиите действително цял живот градят име и авторитет върху съдебните актове които издават. искам да те уверя, че по кякои от делата си получавам страхотни съдебни решения. мотивирани на цели осем - девет страници пълно и подробно. а това е безспорен труд. при това не литературен - предназначен е само за страните по делото. най-много за горните две инстанции.
не разбирам кое точно според теб разграничава българските от англииските респ. които и да е съдии. че нали всички си гледат работата. кой казва че българските съдии я вършат зле?
tanny написа:кой казва че българските съдии я вършат зле?
tanny написа:това според теб мотивация ли е да влезеш в системата?
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта