начало

Адвокатурата призова парламента да не „пипа“ Семейния кодекс без широко обсъждане Адвокатурата призова парламента да не „пипа“ Семейния кодекс без широко обсъждане

търся сериозен човек за работа към адв. кантора в гр.София

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

търся сериозен човек за работа към адв. кантора в гр.София

Мнениеот 778899 » 05 Юни 2007, 15:27

Търся юрист, може и студент по право, за работа към адвокатска кантора, ангажираността ще е два дни в седмицата. Работата се състои в извършване на справки в съдилищата в гр.София и подаване на документи, а при интерес и запознаване с адвокатската професия. Заплащане - 20 лв. на ден.

тел. за контакт: 0898669248
Аватар
778899
Активен потребител

Re: търся сериозен човек за работа към адв. кантора в гр.Соф

Мнениеот kinshasa » 05 Юни 2007, 17:26

778899 написа:Търся юрист, може и студент по право, за работа към адвокатска кантора, ангажираността ще е два дни в седмицата. Работата се състои в извършване на справки в съдилищата в гр.София и подаване на документи, а при интерес и запознаване с адвокатската професия. Заплащане - 20 лв. на ден.

тел. за контакт: 0898669248

Аз като търсех нямаше такив аобяви. Сега си имам хубава работа , макар малко да съжалявам за предложението. Успех
kinshasa
Потребител

Мнениеот psiholog » 14 Юни 2007, 10:26

Търсите ли все още човек? Може ли да е психолог, не юрист?
psiholog
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 14 Юни 2007, 15:29

Тъй като не бях в София, обявата все още е актуална. Може пък работата с психолог, да се окаже много полезна. Ако искате се обадете на посочения телефон. Другата седмица ще има интервю с желаещите да постъпят на работа.
Аватар
778899
Активен потребител

Търсите ли адвокат?

Мнениеот victory_77 » 15 Юни 2007, 13:56

Все още ли търсите сериозен човек за работа в адвокатска кантора?Бихте ли приели на работа ваш колега адвокат?
Очаквам отговора Ви. :D
victory_77
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 15 Юни 2007, 17:29

Не съм конкретизирала кой знае какви особени изисквания :) , нали? За Вас остава решението да се обадите или не! Успех, колега :wink:
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот sparky » 16 Юни 2007, 09:57

Какви изисквания имате към кандидатите?Бих могла да ви изпратя CV, но на кой мейл - моят е sparky@abv.bg,ако все още не сте избрали своя кандидат
sparky
Младши потребител

Мнениеот valjo_007 » 18 Юни 2007, 16:08

Аз си търся работа в адвокатска кантора в Несебър. Ако някой прояви интерес, ще му изпратя CV. Завършила съм право в СУ
valjo_007
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 18 Юни 2007, 17:26

Колеги, ще напиша нещо малко извън обявата ми, но продиктувано от нея! Днес разговаряхме с голяма част от желаещите да постъпят на работа... Много е тъжен фактът, че голяма част от студентите по право идват притеснени от факта, че са завършили нещо различно от СУ! Не е правилно според мен, това са едни млади хора /поне по-голямата част/, вложили всички усилия, научили материята добре и сблъскали се с КОЛЕГИ АДВОКАТИ, с пренебрежително отношение към тях! Апелът ми е следният, ако може, нека не забравяме от къде сме тръгнали, нека запазим човешкото у нас, нека всеки път, когато можем да помагаме! /не говоря за безплатните консултации :) / ...и така.... Успех!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот gudio » 18 Юни 2007, 17:46

778899 написа:Колеги, ще напиша нещо малко извън обявата ми, но продиктувано от нея! Днес разговаряхме с голяма част от желаещите да постъпят на работа... Много е тъжен фактът, че голяма част от студентите по право идват притеснени от факта, че са завършили нещо различно от СУ! Не е правилно според мен, това са едни млади хора /поне по-голямата част/, вложили всички усилия, научили материята добре и сблъскали се с КОЛЕГИ АДВОКАТИ, с пренебрежително отношение към тях! Апелът ми е следният, ако може, нека не забравяме от къде сме тръгнали, нека запазим човешкото у нас, нека всеки път, когато можем да помагаме! /не говоря за безплатните консултации :) / ...и така.... Успех!

Брей к`ъв шок, какъв стрессс ?! Вие от Марс ли, от Луната ли падате ? Нали това нон-стоп се бистри в този форум ? Ще ми бъде интересно обаче, колега, да оповестите, "от кой ВУЗ възпитаник" в крайна сметка сте назначили... :lol: Да не излезе накрая, че СУ "Св. Климент..." е "дискириминаран" :lol: :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 18 Юни 2007, 18:02

Колега, не знам какво се бистри в този форум и какво не! Просто публикувах тук обявата и споделих впечатленията си. А "Къв стресс" е това, явно Вие знаете по-добре от мен :) ! Нали? Хайде, със здраве !
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот gudio » 18 Юни 2007, 18:07

778899 написа:Колега, не знам какво се бистри в този форум и какво не! Просто публикувах тук обявата и споделих впечатленията си. А "Къв стресс" е това, явно Вие знаете по-добре от мен :) ! Нали? Хайде, със здраве !

За мен, наистина знам по-добре, `щото минах по този път - тук може би из архивите още виси темата "Гъдю търси персонал" (а май пак става актуална :wink: ). Има пренасищане с юристи, затова се притесняват хората, особено които нямат грам стаж... но нали трябва да почнат отнякъде ?
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 18 Юни 2007, 18:15

Точно това се опитах да кажа и аз, но отговорът Ви ми прозвуча някак заядливо! Надявам се, че съм Ви разбрала неправилно, поне така ми се иска да бъде! ...и така...
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот gudio » 18 Юни 2007, 18:34

:lol: Никога не съм си, и не мога да си представя, как би звучало интервю за работа с кандидат - инженер, например... "Сега колега, съпромат 360-45-387,76 ... трябва да го шлайфнем на 0,34576 микрометра, охлаждащата течност е "Тосол-57", материал "Стомана-5", как бихте подходили при тези чертеж на детайла" ? :lol: :lol: Но иначе лесно "се хващат" кои отбират от каквото и да било в нашия бранш, а измежду които нищо не отбират ( :lol: а те са "подавляващото мнозинство"), може все пак да се разбере кои ще се научат... :lol: :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 25 Юни 2007, 14:24

Наистина прекаляваш малко с мъжкия хумор, а колегата говори в женски род - може би затова й звучи заядливо.
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот portokal » 25 Юни 2007, 14:33

Бре, какво специфично мъжко има в Гъдьовия хумор? Какво пак не съм разбрала? :wink:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 25 Юни 2007, 15:37

Колеги, обявата вече не е актуална. Тъй като колегата беше любопитен, на възпитаник от кой университет съм се спряла, му отговарям-от Благоевградския, това го разбрах днес, тъй като дори и не попитах момичето на първото интервю къде е завършила! Ето, невинаги СУ е с предимство :wink: !
Искам да благодаря на всички колеги проявили интерес към предлаганата от мен работа и да им пожелая успех, а и не само на тях!!! :)
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 25 Юни 2007, 23:17

778899 написа:Колеги, ще напиша нещо малко извън обявата ми, но продиктувано от нея! Днес разговаряхме с голяма част от желаещите да постъпят на работа... Много е тъжен фактът, че голяма част от студентите по право идват притеснени от факта, че са завършили нещо различно от СУ! Не е правилно според мен, това са едни млади хора /поне по-голямата част/, вложили всички усилия, научили материята добре и сблъскали се с КОЛЕГИ АДВОКАТИ, с пренебрежително отношение към тях! Апелът ми е следният, ако може, нека не забравяме от къде сме тръгнали, нека запазим човешкото у нас, нека всеки път, когато можем да помагаме! /не говоря за безплатните консултации :) / ...и така.... Успех!

Аз пък ще Ви кажа,че тук-за далечната провинция,във забравения Делиорман СУ не значи ама абсолютно нищо.Хората те питат - "Адвокат ли си ?Колко вземаш за.....Ще можем ли да платим на два пъти,че не са ни дали помощите /пенсиите/,че не са платили тютюна и т.н ...."
Възпитаниците на СУ да си се изявяват по София,тук за да си адвокат не е чак толкова нужно и необходимо диплома от СУ.Може и като мен - от ВСУ "Черноризец Храбър".Специално за работа като адвокат - има абсолютно същата стойност..... :lol: :lol: :lol: :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот senex » 25 Юни 2007, 23:30

sarbijanac написа:

Аз пък ще Ви кажа,че тук-за далечната провинция,във забравения Делиорман СУ не значи ама абсолютно нищо.Хората те питат - "Адвокат ли си ?Колко вземаш
В София положението е същото, не е само в провинцията. Адвокат, завършил СУ, преди време ми бе казвал, че никой не го е питал за университета, успеха му или формата, в която се е обучавал. Хората се интересували само от професионалните му юридически способности при решаването на възникналия казус. Ако можеш, значи си кадърен, ако не успееш - не ставаш за нищо - който и университет да си завършил.
Такова изказване направи посоченият адвокат за мнението на хората. Изводите си ги правете сами.
senex
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 26 Юни 2007, 10:56

sarbijanac написа: Аз пък ще Ви кажа,че тук-за далечната провинция,във забравения Делиорман СУ не значи ама абсолютно нищо.
Възпитаниците на СУ да си се изявяват по София,тук за да си адвокат не е чак толкова нужно и необходимо диплома от СУ.Може и като мен - от ВСУ "Черноризец Храбър".Специално за работа като адвокат - има абсолютно същата стойност..... :lol: :lol: :lol: :lol:

Колега, първо искам да Ви поздравя, че сте останали в един малък градец /или гара :wink: / и се борите с живота, тъй както умеете. Пък знае ли човек това може би е много по... както и да е...

Само да вметна, че да се "изяваваш като адвокат" особено пък при 70% "нотариална работа" не е необходимо изобщо да имаш кетап за юрист. Занаятчийската работа в правото се учи от практиката /за която някои толкова милеят и реват, че липсва в правното ни образование/ Всеки може да се научи да попълва /опа сори - съставя проекти на/ нотариални актове.
Големият спор за факултетите всъщност е другаде, но никой явно не иска да вдене. Адвокатина Николов беше споменал за "юридическата духовност" или нещо такова. Именно това е. То естествено не е необходимо /даже пречи/ за да си добър адвокат, не само в Делиормана ами и на жълтите павета. Както и магистрат всъшност.
Да... тази духовност или както там си искате я наречете, ще бъде задушена и в единственото място където я има /или я е имало/ - СУ. Една от многото причини за това са именно ПУЦ-овете.
И преди всички да гракнете. Добрият адвокат, магистрат и пр. не винаги е добър Юрист. Юрист, който вижда правото така, както Нео виждаше матрицата...

Но за съжаление правното /нарочно употребявам това, а не "юридическото"/ образоване вече е избрало червеното хапче /или пък беше синьото?/.

Аз Ви предлагам истината, само истината....
Последна промяна Clavdivs. на 26 Юни 2007, 11:04, променена общо 1 път
Clavdivs.
Потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии