начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Въпрос за данъци и осигуровки при граждански договор

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за данъци и осигуровки при граждански договор

Мнениеот paro82 » 08 Юли 2007, 10:44

Здравейте!
Предстои ми да извърша една поръчка за университет. Това ще бъде по граждански договор за извършване на работа чрез личен труд. Чистата стойност на поръчката, която ще извърша е 750лв. За да получа цената за университета към нея трябва да добавя и данъците и осигуровките, които трябва да платя на държавата. Точно това е моя въпрос.
При такъв договор какви данъци и осигуровки се плащат? Също така как, къде и кога?
В същото време имам и постоянна работа по трудов договор. Предпочитам ако е възможно работодателят ми да не разбира за тази поръчка, или поне да разбере след известно време (например в началото на следващата година, когато се подават данъчните декларации).
Аз съм на 24г. ако това има значение.

Благодаря предварително за отговорите!
paro82
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 08 Юли 2007, 19:18

886,10 лв. (осемстотин осемдесет и шест лева и 10 стотинки). С осигуровките няма какво да се занимавате. С данъците ще се занимавате догодина (до 30 април).
prnedev
Активен потребител

re

Мнениеот zaek13 » 10 Юли 2007, 17:14

Бихте ли дали съвет ,ако искам чистата сума за получаване по граждански договор да е 300 лв. примерно ,как да достигна до съответното брутно дъзнаграждение. Ето и едно изчисление съгл.сметка за изплатени суми :

сума 354,43
35% 124,05
остатък 230,38
10,15% 23,38
остатък 207,00
15% 31,05
ЧИСТО 300,00

Идеята ми е предварително да достигна до сумата от 354.43,която и да бъде отразена в гражданския ми договор.Това ми се налага,защото когато сключвам граждански договор не мога да предвидя точно удръжките и в крайна сметка се договарям за една сума , а се получава съвсем различна от тази,за която съм си оценил труда.

Дано да съм бил ясен.

Благодаря
zaek13
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 16 Юли 2007, 21:12

Бате, въпроса ти е ясен и логичен, но просто не е за тук -
Имате два варианта - да попитате в Одит.инфо, като рискувате да ви теглят някоя благословия, но може и да ви отговорят.
Другия вариант е да изтеглите това файлче - Версия 1.2 на Сметки за изплатени суми за 2007 г. и да нагаждате числата. Аз лично имам софтуер за такива работи, но това ми е професията.
Това може да ви се предложи за момента. Специално ако питахте за трудови договори - как да се договорите, появиха се такива калкулатори - на Счетоводна къща К и К или калкулаторите на Нетинфо
prnedev
Активен потребител

re

Мнениеот zaek13 » 17 Юли 2007, 14:08

Благодаря Ви Пр.Недев за разбирането и информацията,която давате.

Все пак ще ми е от полза. :)
zaek13
Младши потребител

Назад към Данъчно право