начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ДДС върху лихви

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ДДС върху лихви

Мнениеот гала » 05 Ное 2004, 14:00

Колеги , къде пише че се дължи ДДС върху лихвите , когато има претенция за парично задължение и лихви за забава върху него .
гала

Re: ДДС върху лихви

Мнениеот jdardova » 05 Ное 2004, 14:33

Мисля, че не се начислява ДДС върху лихвите!
jdardova
Нов потребител

Мнениеот jdardova » 05 Ное 2004, 14:49

Виж Закона за ДДС, чл. 36.
jdardova
Нов потребител

Мнениеот sashuratora » 05 Ное 2004, 14:49

Парите не могат да бъдат предмет на доставка - чл. 7 и чл. 9 от ЗДДС. Не може да начислите ДДС върху лихвите.
sashuratora

Мнениеот sashuratora » 05 Ное 2004, 15:01

Да, чл. 36 говори за лихви, но като освободена доставка на финансова услуга (мисля, че случая не е такъв). Пак няма ДДС.
sashuratora

Мнениеот Анон » 05 Ное 2004, 15:22

При условията на финансов лизинг-може.Както и при наказателна лихва.
Анон

Мнениеот ste » 05 Ное 2004, 15:23

Не знам какъв е конкретният казус, но може и да се начислява, ако попада в хипотезата на чл. 29 (1) от ЗДДС.
ste

Мнениеот гала » 05 Ное 2004, 15:27

Става дума за парично задължение по Договор . Колегата представяващ ищеца си е написал една потресаваща искова молба . Та там е написал
- главницата ,
- ДДС върху главницата ,
- лихви ,
-ДДС върху лихвите .
Искам съвет , защото друг път не съм се сблъсквала с такова нещо .
гала

Мнениеот Анон » 05 Ное 2004, 15:38

Именно. Съгласно закона ДДС върху лихва може да се начислява, но може и да не се начислява.Сега ще погледна точно къде в закона беше упоменато
Анон

Назад към Данъчно право