начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Спешен въпрос....

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спешен въпрос....

Мнениеот ЯВОР » 24 Яну 2005, 14:07

Колеги, искам да попитам, при изкупуване на дяловете на съдружници от ООД какъв е реда? Т.Е. дружеството ще стане ЕООД, какво се иска за извършване на сделката? Това за нотариално заверените подписи го знам, по-скоро ме интересува дали в съда трябва да се внесе нов Учредителен акт, или просто се коригира дружествения договор и трябва ли някакво решение/протокол на ОС на ООД то и кога и за какво трябва да е това решение@ Малко объркано питах, ама съм под пара и ..... знам че ще ме разберете :)
Благодаря предварително!
ЯВОР

Re: Спешен въпрос....

Мнениеот geryvesy » 24 Яну 2005, 14:25

Първо трябва да се направи протокол на решението за преобразуване. Нужен е план за преобразуване на дружеството. Нов учредителен акт. Счетоводен баланс към тримесечие. Годишен баланс за предходната година. Изобщо по закона.
geryvesy
Младши потребител

Мнениеот ЯВОР » 24 Яну 2005, 14:34

Ама това за което говориш е преобразуване чрез промяна на правната форма. А правната форма е Дружество с ограничена отговорност и при ООД и при ЕООД - разликата е в собственика на капитала. Някакви други мнения?
ЯВОР

Мнениеот enika » 24 Яну 2005, 14:43

Направо едно решение на ОС за всеки случай, макар 4е няма приемане на нови съдружници.
Дружественият договор го промени в частта Дялове - може да е подписан от едноличния собственик, може и да е заверен от управителя.

Успех!!!
enika

Мнениеот Милена.П » 24 Яну 2005, 16:05

Трябва ти:
- Решение на съдружниците на ООД-то за прехвърляне на дялове и за освобождаване на съдружници. В него уточняваш, че след прехвърлянето на дяловете едноличен с-ик ще е еди-кой си;
- договори с нотариална заверка на подписите;
- решение на новия едноличен с-ик на капитала - с него приемаш дружествен акт (не би следвало да е учредителен акт, защото дружеството вече е учредено) и евентуално сменяш управителя (предполага се, че новия собственик ще си иска свой управител);
- дружествен акт;
- ако се сменя управителя - прилагаш спесимен и декларация от новия управител;
-изискват и ново удостоверение за запазено име вече с ЕООД, а не с ООД

Правила съм го доста пъти и не са ми изисквали нещо друго.

Успех
Милена.П

Мнениеот 33333 » 24 Яну 2005, 16:50

При смяна на управителя - и договор за възлагане на управлението.
33333

Назад към Търговско право