начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

забрана за влизане в САЩ

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

забрана за влизане в САЩ

Мнениеот teodora78 » 16 Юни 2009, 10:04

Здравейте, на всички във форума..Имам следния въпрос - имам забрана за 5 години за влизане в Сащ (червен печат),след като съм влизала вече един път,а приятелят ми има американско гражданство. има ли някакъв начин да отида легално при него т дали като съпруга дали като годеница преди да е изтекло това наказание.ще съм благодарна да чуя всяко мнение...Благодаря предварително....успех на всички тука...
teodora78
Младши потребител

Re: забрана за влизане в САЩ

Мнениеот nikiboy » 16 Юни 2009, 20:50

тук ми е трудно да отговоря на 100%.
Но имайки предвид законите на белите държави, ще ти е трудно.
Попитайте в американското посолство, може би при брак с американски гражданин е възможно, но няма да се очудя пак да ви откажат.
Държавата си уважава институциите и интереса.
nikiboy
Потребител

Мнениеот teodora78 » 18 Юни 2009, 17:05

Проверих в американското посолство -там нямам информация,че имам забрана.Казаха ми,че мога да си кандидатствам за виза.Възможно ли е да не ми я дават и при кандидатстване да ми откажат или наистина в САЩ не са ми наложили забрана.Нещо много странно ми изглежда това....
teodora78
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 18 Юни 2009, 17:47

А Вие откъде сте сигурна че имате забрана?

Ако в посолството нямат информация, стига коректно да са отговорили, а вие имате само печат в паспорта - отивате и си сменяте паспорта и отивате на интервю за нова виза. Дадат ли ви виза - всичко е ок, не ви ли дадат - вече питате при брак с американски гражданин дали ще премахнат забраната.
nikiboy
Потребител

Мнениеот Angelovv » 19 Дек 2009, 10:38

Американското консулство може и да не знае за забраната и да издаде визата, която служи единствено за качване на самолета и достигане до имиграционният служител в точката на влизане в САЩ. Там неминуемо ше бъде хваната ако има забрана и върната със следващият самолет обратно.
Консулството е подчинено на Държавният департамент на САЩ, а имиграционните служители на Department of Homeland Security и обикновено базите им данни са различни.
В молбата за виза пред американското консулство в София трябва да се отбележат всички пътувания (излизане и влизане) в САЩ, откъдето следва еднозначно дали има забрана или не, тоест ако има забрана трябва да се лъже в молбата за виза и ако ина късмет, базата данни в американското консулство в София да не е пълна то те ще издадат виза, но влизането в САЩ е малко вероятно. Базата данни в американското консулство се прави от консулството на база на издадените визи от тях, но те не знаят кога лицето се е върнало за да кажат дали има забрана или не. Така че справката която сте получили е нереална.
Американското консулство определя дали има забрана на базата на подадената молба с отбелязаните дати на влизане и излизане от САЩ, като датите на влизане трябва да съответстват на издадените от тях визи.

Една опция е смяната на името.

Другата възможност е брак с американеца, като тази процедура е около 1 година и трябва Waver за забраната, която трудно се дава (Waver за забраната трябва да се направи от опитен адвокат).

Друга възможност е да иска виза за годеница (там няма Waver) и последствията са същите като при обикновебата виза.
Angelovv
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 19 Дек 2009, 20:13

Не мога да се съглася, че посолството на САЩ у нас няма информация за наложените мерки на граждани в САЩ .
nikiboy
Потребител

Мнениеот Angelovv » 20 Дек 2009, 06:11

nikiboy написа:Не мога да се съглася, че посолството на САЩ у нас няма информация за наложените мерки на граждани в САЩ .

В над 90% от случаите за забрана няма издаден никакъв документ (административен или съдебен) за наложената забрана.

Тя се устанoвява в монента на завеждане на нова процедура по информацията, подадена в молбата от апликанта и частично от наличната база данни, чрез съпоставяне на фактите от което следва отказ (в случая админстративен). Обжалването на адмистративният отказ (както в случая) при молба и отказ в САЩ може да се направи в имиграционният съд, а ако молбата и отказът е направен от консулски отдел (извън САЩ) не подлежи на обжалване и отказът е окончателен (може да се иска само консула да преразгледа решението си, поради поява на нови обстоятелства) и последното е окончателно.
Angelovv
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 20 Дек 2009, 15:08

В момента в който отидете на интервю в посолството, там служителят вече знае бил ли сте в САЩ, колко време сте бил, имате ли провинения и т.н.
Никога няма да ви издадат американска виза оттук и чак там на границата да ви върнат, защото имате забрана.
Просто няма да получите виза оттук.
Аз така разбрах мнението горе.
nikiboy
Потребител

Назад към Гражданство