начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Права на чужденец в България

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Права на чужденец в България

Мнениеот garbi » 18 Дек 2009, 23:58

Здравейте!
Имам въпрос към по-запознатите,свързан със съпруга ми,който е от Алжир.Скоро той ще получи виза д и искам да попитам дали има право след това да кандидатства за работа у нас или да пътува в страните от Европейския съюз,или да работи там?Знам само,че има право да пътува в чужбина с мен,но за работа не съм много сигурна.Може би зависи от изискванията на съответната държава.
garbi
Нов потребител

Re: Права на чужденец в България

Мнениеот anamariq » 19 Дек 2009, 14:10

garbi написа:Здравейте!
Имам въпрос към по-запознатите,свързан със съпруга ми,който е от Алжир.Скоро той ще получи виза д и искам да попитам дали има право след това да кандидатства за работа у нас или да пътува в страните от Европейския съюз,или да работи там?Знам само,че има право да пътува в чужбина с мен,но за работа не съм много сигурна.Може би зависи от изискванията на съответната държава.

Най добре е да посетите отдел Миграция и там мисля че ще Ви дадат компетентни отговори на всичките Ви въпроси
''СВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И СПАСЕНИЕ ДЕБНЕ ОТ ВСЯКЪДЕ''
anamariq
Младши потребител

Re: Права на чужденец в България

Мнениеот garbi » 04 Яну 2010, 14:26

Благодаря anamariq,аз бях питала Миграция преди,но за работа и пътуване бяха малко лаконични,все пак той имаше виза c тогава.
Като получи виза д,отново ще ги питам,по-подробно как стоят нещата с правата.
garbi
Нов потребител

Назад към Гражданство