начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Международна шоф. книжка

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Международна шоф. книжка

Мнениеот Cati » 28 Яну 2003, 16:59

Някой може ли да ми обясни какво представлява международната шофьорска книжка и от къде се вади. Също така ме интересува дали с българската може да се кара в чужбина и колко време?
Cati

Re: Международна шоф. книжка

Мнениеот svilen_ » 07 Фев 2003, 17:08

mejdunarodnata shofiorska knijka predstavliava edin sganat na dve kartonen list/a4/, na kojto ima vasha snimka i se izdava ot KAT. vaji do 6 meseca i ot lichen opit nikoj ne ti ia iska :). stava duma da otidesh s lichen avtomobil zad granica, a ne da uprajniavash profesia shofior v chujbina, nali? vsashnost ima osobenosti v zavisimost ot kategoriata i stranite, kadeto mislite da ia polzvate, no v KAT sreshtu snimka i taksa shte vi ubediat, che vsichko e 6. kasmet
svilen_

Re: Международна шоф. книжка

Мнениеот 777 » 07 Фев 2003, 18:38

Доколкото ми е известно нашите шофьорски книжки са със силата на международни. С българската книжка може да се кара в чужбина, колкото време пожелаеш. Единственото условие /специално за Германия/ е този, който шофира да не е със статут на постоянно местопребиваващ в страната, защото в такъв случай немското законодателство изисква да се снабди с немска книжка. Може да се допусне, че такова е изискването във всички страни на ЕС.
777

Назад към Общи дискусии