начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Решението за промяня на предназначението губи своето правно

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Решението за промяня на предназначението губи своето пра

Мнениеот julyanvonemona » 25 Ное 2011, 19:30

Позволявам! Къде ще ходя!?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот goblin » 01 Дек 2011, 20:44

Не позволявайте, ако не сте убеден. Светът е пълен с професори.
goblin
Потребител

Мнениеот bordo_77 » 07 Яну 2012, 18:55

Понеже имам вече решение на комисия по чл.17, в момента съм на етап "Заповед и одобряване на ПУП-ПЗ", а след това ми предстои втора комисия по промяна на предназначението и заплащане на държавната такса, не ми става ясно:
1. В какви срокове след влизане на решението за промяна на предназначението на земята и заплащане на таксата, трябва да предприема действия по издаване на разрешение за строеж, за да не загуби сила последното решение на комисията по чл.17.

2. В какъв срок от издаване на разрешение за строеж, трябва да започна строителство.

3. Това означава ли че в един момент ще се наложи да се повтори цялата процедура по промяна на предназначение от начало до край.

Предварително благодаря на отговорилите тук.
bordo_77
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Яну 2012, 12:04

1. В какви срокове след влизане на решението за промяна на предназначението на земята и заплащане на таксата, трябва да предприема действия по издаване на разрешение за строеж, за да не загуби сила последното решение на комисията по чл.17.
2. В какъв срок от издаване на разрешение за строеж, трябва да започна строителство

Колкото може по бързо! Ако не влезете в срока по изменените разпоредби на §25 ПРЗ на ЗОЗЗ отговора на въпроса ви
3. Това означава ли че в един момент ще се наложи да се повтори цялата процедура по промяна на предназначение от начало до край.

ще е полужителен!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bordo_77 » 08 Яну 2012, 21:28

Сега чета промените в ЗОЗЗ и там са записани следните срокове:

(5) (Нова - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) Решението за промяна на предназначението на земеделската земя губи правно действие, когато:
1. в тримесечен срок от съобщаването по реда на чл. 24а не е заплатена таксата по чл. 30, или

2. в тригодишен срок от влизането в сила на решението за промяна на предназначението не е поискано издаването на разрешение за строеж на обекта, или

3. в 6-годишен срок от влизането в сила на решението за промяна на предназначението изграждането на обекта не е започнало.

Разбирам че таксата трябва да си платя в срок от три месеца, разрешение за строеж трябва да поискам до три години и трябва да започна да строя в срок до шест години от влизане на последното решение на комисията в сила.

Надявам се да не греша.
bordo_77
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Яну 2012, 23:00

Така е!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация