начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

ще ме осъдят ли

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ще ме осъдят ли

Мнениеот vladooo » 17 Дек 2011, 21:28

провериха ме с полеви тест за наркотици с някакъв тампон със слюнка и ми излезе нещо и катаджиите не можаха да кажат какво ми е и ме накараха да дам кръв, аз дадох защото не бях пушил 4 дена и не знаех че може да се открие и месец в кръвта.Прекарах се яко не трябваше да давам кръвна проба щях да мина административно наказание.Сега искат да ме съдят проблема е че сам излязъл условно предсрочно и имам голям остатък което е много зле. Моля ви кажете ми имам ли някакви шансове да се измъкна защото аз наистина не бях употребил към момента на спирането за проверка а 4 дни преди това. В закона е написано по 343б (3) Който управлява моторно превозно средство под въздействието на наркотични вещества или техните аналози се наказва до 2 години затвор
Кръвния тест показва ли със точност кога е употребено наркотичното вещество? Или изобщо дали лицето е употребило в близките няколко дни или месец дори? Защото аз си бях съвсем добре и адекватен казвам ви не бях пушил 4 дни и за това дадох кръвна проба да не възпрепятствам полицейска проверка и да не ми вземат книжката а то какво стана ........... :(((((
vladooo
Нов потребител

Re: ще ме осъдят ли

Мнениеот nk7702n » 17 Дек 2011, 22:03

Сравнително скоро след употребата на наркотични вещества Ви е взета пробата, така че ,няма начин, да не показва с точност дали е употребявано или не даденото вещество. Доколкото разбрах, деянието е в изпитателния срок, което не е добре. Остава да видите как ще се развият нещата и като Ви повдигнат обвинение, да си потърсите адвокат.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот vladooo » 17 Дек 2011, 22:49

Намерил съм си адвокат но интересно ми е как ще го докажат твърдението че съм шофирал под въздействието на марихуана след като тя остава седмица две в кръвта а аз бях пушил преди 4 дни много се прекарах че дадох кръвна проба защото сега ще ме съдят а ако не бях дал щях да се размина само със административно наказание и глоба
vladooo
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 17 Дек 2011, 23:04

Щом си имате вече адвокат, той би следвало да Ви защити интересите. Фактите са си факти. Юридическата работа с оглед оборване на обвинението също трябва да се свърши. Успех от мен!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nikolai.pachevski » 18 Дек 2011, 13:29

Честно казано, не е трудно да се доказва в този казус. Заключението на експертите ще реши основния въпрос пред прокурора доколкото се установи наличието на накотичното вещество в кръвта. Остават служителите на полицията, които са възприели управлението на МПС и толкова. Направили тест, чийто резултат бил положителен, след това кръвна проба.
Заключенията на експертите в НИКК излизаха за около 40 дни в началото на тази година и не оставяха съмнение относно наличието или липса на веществата. Интересното беше при един от случаите, при който полевия тест даде категоричен резултат - наличие на наркотично вещество. Човекът ми обясни, че последната му цигара е била преди около 3 месеца. Смяхме се, че трябва да е биля доста "яка" тая цигара. Но даде кръвна проба и резултата беше отрицателен.
Memento mori
nikolai.pachevski
Потребител

Мнениеот nk7702n » 18 Дек 2011, 13:44

nikolai.pachevski написа:Честно казано, не е трудно да се доказва в този казус. Заключението на експертите ще реши основния въпрос пред прокурора доколкото се установи наличието на накотичното вещество в кръвта. Остават служителите на полицията, които са възприели управлението на МПС и толкова. Направили тест, чийто резултат бил положителен, след това кръвна проба.
Заключенията на експертите в НИКК излизаха за около 40 дни в началото на тази година и не оставяха съмнение относно наличието или липса на веществата. Интересното беше при един от случаите, при който полевия тест даде категоричен резултат - наличие на наркотично вещество. Човекът ми обясни, че последната му цигара е била преди около 3 месеца. Смяхме се, че трябва да е биля доста "яка" тая цигара. Но даде кръвна проба и резултата беше отрицателен.

Да, очевидно след три месеца няма как да излезе от кръвната проба количеството употребено вещество, ама след 4 дни за съжаление, няма как да не излезне.Остава да пожелаем успех на питащия и на колегата, поел случая.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот usera » 27 Дек 2011, 16:45

И защо Ви направиха тест? Така без причина не правят тестове на който им скимне.
usera
Младши потребител

Мнениеот svettoslav » 27 Дек 2011, 16:57

nk7702n написа:Да, очевидно след три месеца няма как да излезе от кръвната проба количеството употребено вещество, ама след 4 дни за съжаление, няма как да не излезне.Остава да пожелаем успех на питащия и на колегата, поел случая

Да,да,точно така,успех,успех ! :lol:

П.П. Да не би да се явява на кандидат-студентски изпити? :lol: А,бееее,както се казва,успявайте,успявайте. 8)
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 27 Дек 2011, 18:24

svettoslav написа:
nk7702n написа:Да, очевидно след три месеца няма как да излезе от кръвната проба количеството употребено вещество, ама след 4 дни за съжаление, няма как да не излезне.Остава да пожелаем успех на питащия и на колегата, поел случая

Да,да,точно така,успех,успех ! :lol:

П.П. Да не би да се явява на кандидат-студентски изпити? :lol: А,бееее,както се казва,успявайте,успявайте. 8)

Кажи ти нещо по- успокойващо, де!?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 27 Дек 2011, 19:02

По-успокояващо-да даде и урина,примерно.Там "ще успее " сигуре. Хваща по-назад във времето,ако не греша. Хубаво е и двете да ги има,за "по-сигурно".

П.П. Човека си енаел защитник,какво ми е работа да го успокоявам.Има кой и затова да се грижи(поне се предполага,де).Тя адвокатската работа 70-80% - или "успокоителна" ще да е, или друга неюридическа...но пък със сигурност не е да се занимаваш с разни злобни охлювченца
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 28 Дек 2011, 21:45

doc03 написа:Ч

Вашите деца не пресичат ли улиците ?

Чета Ви, и Ви се чудя ..... на ценностната система .....

4 дни не е пушил.... горкичкия.... дрогар ......

Харесва ми, че гледаш и на противоположната страна на нещата.
Доколкото ми е известно един такъв тест струва доста парички... има няма 100лв, та не го правят на всеки ей тъй без съмнение.
Въпрос на адвокатски умения.
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот usera » 31 Дек 2011, 13:59

Като си представя, че ще се намери адвокат който да го измъкне ... :( и то знаейки, че защитава престъпник, който утре пак ще шофира надрусан и може да блъсне детето му или някой друг невинен... не е лесно да си адвокат.
usera
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 31 Дек 2011, 18:05

usera написа:Като си представя, че ще се намери адвокат който да го измъкне ... :( и то знаейки, че защитава престъпник, който утре пак ще шофира надрусан и може да блъсне детето му или някой друг невинен... не е лесно да си адвокат.

Никак не е лесно, особено ако попаднеш на някакъв особен екземпляр... :roll: :?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот djandarin » 01 Яну 2012, 12:07

Въпреки укоримото поведение на питащия на мен ми стана много интересно как се определя дали наистина е управлявал под въздействието на наркотично вещество? Ясно е че е намерено в кръвта, слюнката и т.н., но все пак тестовете откриват веществата много след тяхната употреба, което не значи че е още под тяхно въздействие...ако някой има практика в тая насока моля да сподели...
п.п. Мислех да почна със "За много години", но мисля че във форума Наказателно право не е много уместно :D
"There is no justice, only I exist."
Аватар
djandarin
Потребител

Мнениеот teogeo » 01 Яну 2012, 13:35

djandarin написа:Въпреки укоримото поведение на питащия на мен ми стана много интересно как се определя дали наистина е управлявал под въздействието на наркотично вещество? Ясно е че е намерено в кръвта, слюнката и т.н., но все пак тестовете откриват веществата много след тяхната употреба, което не значи че е още под тяхно въздействие...ако някой има практика в тая насока моля да сподели...
п.п.

Да, може да се каже, че има практика, с която може да се смекчи удара. Нека, обаче не правим фалшиво "добро". Да не си мислите, че въпросното лице е направило "сефте"-то? Да не би преди тези 4 дена, след като е дръпнал "коз"-чето, да е седял мирно и да е чакал да му мине, лишавайки себе си от удобствата на четириколесното мотиризирано придвижване? КАРАЛ Е НАПУШЕН. Лош (дали?) късмет е, че са го засекли полицаите след четири дена. Като е тарикат, да е тарикат докрай - да си намери адвокат, пък да му плати един нормален хонорар. Няма да събира тук "защитна теза" като пчеличка. Намерил пари да се надруса - ще намери и да си плати за масрафа.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот djandarin » 01 Яну 2012, 14:56

Вярно е, общото благо стои пред личния интерес.....
"There is no justice, only I exist."
Аватар
djandarin
Потребител

Мнениеот svettoslav » 03 Яну 2012, 20:04

djandarin написа:...
п.п. Мислех да почна със "За много години", но мисля че във форума Наказателно право не е много уместно :D

Няма проблем,стига годините да са "условни". И както иде реч ..."За много условни години"!...и ако щеш тогава и... безусловни "амини"...

П.П.И за да е пълна картинката - "...Мноооого ми ти ще да бъдНат тези ми ти "условни години" и безусловни още "амини",щом като наблизо винаги се найдат ...шепичка от стар приятел безобидни и безвредни ...амфетамини.... :)
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот nasso_5 » 11 Яну 2012, 02:34

Поемни лица имаше ли на полевия тест?
Проверка за годност на апаратурата,химикалите и операторите им...и т.н. :idea:
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Мнениеот usera » 18 Яну 2012, 11:03

nasso_5 написа:Поемни лица имаше ли на полевия тест?
Проверка за годност на апаратурата,химикалите и операторите им...и т.н. :idea:

Това има ли значение, при положение, че човека се е съгласил и му е направена кръвна проба?
usera
Младши потребител

Мнениеот fozih » 13 Авг 2016, 20:02

Тцццц...., тия тестове освен да предизвикат по-голям хаос и опастности по пътищата, друго няма да направят!
Доколкото видях по новините дрегера "хваща" само 5 групи вещества: бензодиазепине, опиати(натурални), канабис, амфетамини и кокаин.
Това което ше стане е, че склонните към употреба ще започнат да употребяват вещества, които наркодрегера не може да детектира, а такива - БОЛ!
Особенно с бензодиазепините, ми то в България има около 100,000 души зависими от "Ривотрил" - това стана ясно миналата година. Вероятно доста от тях и шофират. Как я мислят те тая работа?
Да речеме, ако аз пия по 1/2 табл на ден поради някакъв медицински проблем, от 3 години, знам как ми деиства веществото, което при тези дози няма как да ти окаже повече влияние върху рефлексите и вниманието от 200 мл. бира - количество разрешено от закона.
Знам, обаче, че ако ме подложат на теста, ше излеза "дрогиран", и едва ли ще ми простят.

Това което мога да направя е да сменя "Ривотрила" със други медикаменти със сходно деиствие, но химически различни - небензодиазепини , които няма излезат на дрегера, а такива има доста.

Да, обаче тия вещества не са добре познати за мене, имат повече странични ефекти. могат да предизвикват сънливост, не мога да контролирам/ уцеля дозата и т.н. И кво става в краина сметка, реално аз ставам по-опасен на пътя, но на теста излизам "чист" -
Е, каква е фаидата?
fozih
Нов потребител

Назад към Наказателно право