начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

кадастрална скица

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: кадастрална скица

Мнениеот julyanvonemona » 12 Мар 2012, 20:31

....но когато има несправедличост тя трябва да бъде отстранена.

Никой от никого не може да иска да бъде Христос в денят на страшния съд, ако ме разбирате какво Ви казвам г-н ivolovech
Това е причената поради която не Ви дължа никакъв отговор, още повече че не съм вярващ.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот goblin » 12 Мар 2012, 20:34

Не е нужно да сте Христос. Достатъчно е да сте някой от пророците - може дори и Мохамед. Така ги разбирам аз нещата.
goblin
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Мар 2012, 20:38

Ишн Аалах!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот goblin » 12 Мар 2012, 20:41

julyanvonemona написа:Ишн Аалах!

Те това не значи нищо! Не е лошо да прочетете Корана - за разнообразие.
goblin
Потребител

Мнениеот marti_gor » 12 Мар 2012, 20:49

ами че той човека няма никакъв проблем, освен малко по-големия данък. От всичко прочетено ако се декларира имота както трябва наистина ще се спести някой лев. Но това наистина е безумие с оглед изложеното от julyanvonemona. А спестяването няма да е много. То там не влияе само ЗП и РЗП, гледат се и др. работи, а по къщата на ivoLovech няма много екстри, така че да си плаща данъците :) , а може и въобще да не ги плаща, то никой не ги и събира....
http://www.youtube.com/watch?v=3xLvArgSp3k

words like violence break the silence ...
marti_gor
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Мар 2012, 20:52

По едно време се забавлявах дори и с Корана! После не'къф капацитет ми каза че преводът бил фашлиф щото бил повлиян от Недим Генджев но това не немали степента на забавлението!
Последна промяна julyanvonemona на 13 Мар 2012, 18:32, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот probcho » 12 Мар 2012, 20:56

:lol: :lol: :lol:
Къде да предложа този форум да се преименува на "Уикипедия" или "За всекиго по нещо"! :twisted:
probcho
Активен потребител

Мнениеот marti_gor » 12 Мар 2012, 20:56

по интересни са фундаменталистките разработки, без да съм капацитет съм чувал, че там била истината, а озлобеният чиновник от ДНСК в действителност е фундаменталист

marti_gor
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 12 Мар 2012, 21:01

marti_gor написа:по интересни са фундаменталистките разработки, без да съм капацитет съм чувал, че там била истината, а озлобеният чиновник от ДНСК в действителност е фундаменталист

ДНСК са в час. По-страшно е безхаберието на общинските служители, и като започнат да се вживяват... Тоз ЗУТ-а е голяма книга, с повече глави от Корана. Не знам някой от тях да го е чел.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот marti_gor » 12 Мар 2012, 21:08

ами тук сте абсолютно прав особено в светлината на новия 225а ЗУТ, законодателят косвено дава широк простор за "узаконяване" на туй що не е узаконено. С две думи корупцията ще издигне на нов пиедестал, но ще е много интересно като екранизация ....

marti_gor
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Мар 2012, 21:10

още по хубаво е "Всичко по 1 лев"
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот marti_gor » 12 Мар 2012, 21:14

ами ivoLovech da чака! търпение му е майката :) и ударът се нанася в точния момент!

marti_gor
Потребител

Мнениеот ivolovech » 12 Мар 2012, 22:40

anserk написа:А на теб какъв ти е проблема - да си плащаш данък сграда по действителни квадратури :idea:
или :arrow: терминала на летище София ! Ти избираш!
Действай както намериш за добре и не се разсейвай :D

Да точно това искам и нищо повече и за това не искам да се разсейвам :D

marti_gor написа:С две думи корупцията ще издигне на нов пиедестал, но ще е много интересно като екранизация ....

Само как хубаво го каза то вече не е останало място на този пиедестал. То горе на него май място не остана. Включени са в действие и непозволените хватки. :D

emilgrigorov написа: По-страшно е безхаберието на общинските служители, и като започнат да се вживяват... Тоз ЗУТ-а е голяма книга, с повече глави от Корана. Не знам някой от тях да го е чел.

Не знам може би най точното определение защо сме на този хал. :cry: Шапка ви свалям за определението а и за всичко казано до сега.
marti_gor написа:ами че той човека няма никакъв проблем, освен малко по-големия данък. От всичко прочетено ако се декларира имота както трябва наистина ще се спести някой лев. Но това наистина е безумие с оглед изложеното от julyanvonemona. А спестяването няма да е много.

Мен кучета ме яли но ако на 5 пъти по воски данъци и такси му викаш малко за един човек които едва взима 20 лева пенсия. Може да пробваш да преживееш сам поне един месец с тези пари. Нищо лично но се надявам да си прочел по горе причината по която без да искам направих тази мечешка услуга.
marti_gor написа:ами ivoLovech da чака! търпение му е майката :) и ударът се нанася в точния момент!

Не обичам да чакам предпочитам сам да си върша работата. Може и да ми коства повече усилия и средства но пък ми е кеф и държа да съм си чист пред съвестта.
ivolovech
Младши потребител

Мнениеот marti_gor » 13 Мар 2012, 11:07

за последен път подчертавам данъкът ще се понижи съвсем малко, попълвал съм много данъчни декларации - там не само площта е релевантна. В твоя случай ако декларацията не я попълни компетентно лице има риск дори данъкът ти да се увеличи още! А и денят на Страшния съд може да настъпи ако някой чиновник реши да докаже лоялността си към българската държава (малко е вероятно, но не е невъзможно :) ) :D :lol:

marti_gor
Потребител

Мнениеот ivolovech » 13 Мар 2012, 19:16

Вярно е че данъка в малко но пък такса смет става ужасно голяма. А и не търся измама искам си реалното.Даже вече договорих с геодезист да извърши измерванията и да започна процедурата по промяната на кадастралната скица.
Между другото и той беше изненадан как така може да се сбърка чак с толкова но за сега само зоната на вероятностите някой е дремал. Там където обяснявах че има площадка на нивото на третия етаж има още една подпорна стена на разстояние около 4м. от фасадата. Та според скицата и сметките до там са разтегнали фасадата вероятно от недоглеждане на някой. Как е станало едва ли някой ще си признае защото над тази площадка няма нищо никакви стрехи и тем подобни нито пък е бетонирана. На място ще се установи с точност все пак.
Сега ако някой подскаже какви са основните гафове при обявяването на кадастралните карти и възможноста за обжалване ще се заемем и с мой приятел адвокат по въпроса да си възстановя разходите.
Подайте някоя сламчица да има де да се хванем.Както се изрази колегата по горе има повече страници от корана и не ми се чете цялото това нещо.

п.п. А след като приключа по темата обещавам ви че ще изровя и обявя кои е виновника за тази така добре направена каша.
Може да не си върна парите но поне се надявам, че ще ходи дълго време с наведена глава.
ivolovech
Младши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация