начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Обжалване на удостоверение за търпимост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Обжалване на удостоверение за търпимост

Мнениеот julyanvonemona » 02 Апр 2012, 19:42

И аз Вас мадам Melly!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 02 Апр 2012, 20:16

И до къде стигнаха нещата ... всъщност, сграда трябва ли да има, за да се издаде УТ. За собственик - ясно, не е необходим такъв :D
А по-горе говорех за прилагането на "търпимост" при прехвърлителни сделки посредством УТ, или в производства по незаконно строителство посредством доказването и. Не зная как така попрескочихте няколко епизода, и ... за краставицата съдържа 98% вода :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Апр 2012, 20:24

emilgrigorov от малък съм си такъв скоклив , като антилопа :wink: :D :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 02 Апр 2012, 20:44

:D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 03 Апр 2012, 08:03

И до къде стигнаха нещата ... всъщност, сграда трябва ли да има, за да се издаде УТ. За собственик - ясно, не е необходим такъв

Някъде в разните закони за собствеността е записано че когато един имот няма собственик - собственик е държавата (общината) така че дали по Ваше emilgrigorov мнение собственик е необходим или не, него винаги си го има! УТ не е неразделна част от собствеността, нито пък е някаква тежест върху обекта на собственост. А това какво, произволно взети нотариуси, си мислят по отношение вещно-правните сделки с имоти в режим на търпимост, може би има място в някаква специализирана статистика, но няма отношение към §16 ДР на ЗУТ.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот rourke » 03 Апр 2012, 14:33

julyanvonemona написа:
А това какво, произволно взети нотариуси, си мислят по отношение вещно-правните сделки с имоти в режим на търпимост, може би има място в някаква специализирана статистика, но няма отношение към §16 ДР на ЗУТ.

+1
rourke
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 03 Апр 2012, 15:03

Вие тримата (с М.Кришан), отдавна не говоря за УТ :D :D :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 03 Апр 2012, 15:40

:lol: Трети рунд започва...
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 03 Апр 2012, 21:01

"...отдавна не говоря за УТ"

Аз пък все за това си говоря. Мож'ли ме спря! :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот rourke » 03 Апр 2012, 21:42

УТ може да се разглежда като разписка. Гл. арх. трябва да получи някакви пари и за да е законно ти дава УТ и всички са доволни :lol: :lol:
rourke
Потребител

Мнениеот vdggbg » 03 Апр 2012, 21:51

По принцип не съм особено очарован от безсмисленото чесане на клавиатурите в някои теми, но в случая се чувствам предизвикан от сляпото и безсъдържателно цитиране на някои съдебни решения (въздигнати в ранг на съдебна практика, може би), но - съдържащи явно противоречиви твърдения и съждения. Как иначе да си обясня това: "поради което неговата наличност не е обвързваща за органите на ДНСК в производство по установяване и премахване на незаконен строеж". От една страна - строежът е търпим ex lege. От друга - ДНСК няма ангажимент да го третира като такъв - дори и при наличието на УТ (необходимо и достатъчно условие по закон). Иди, че разбери - явно има равни, и по-равни. Амин!
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот rourke » 03 Апр 2012, 21:56

строежът е търпим по силата на закона ако отговаря на материалните предпоставки на 16 /1/, а УТ е глупост. Т.е. строежът без УТ ако отг. на 16 /1/ си е търпим отвсякъде...
rourke
Потребител

Мнениеот vdggbg » 03 Апр 2012, 22:04

Това, последното, си е прозрение - отвсякъде. Само че законът изисква някой да го удостовери, дет'се вика...
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот rourke » 03 Апр 2012, 22:10

за кой закон говорите? ако е устройствения - не сте прав! :)
rourke
Потребител

Мнениеот vdggbg » 03 Апр 2012, 22:36

Аз по принцип никога не съм прав... Не ми обръщайте внимание.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот rourke » 03 Апр 2012, 22:49

+1
rourke
Потребител

Мнениеот nk7702n » 03 Апр 2012, 22:52

Ти пък, никога не си прав, откъде дойдоха тия тежки размисли? В случая, не си, ама чак такива обобщения по принцип!? :P УТ не създава права, противопоставими в последващо административно или съдебно производство, това е. Някой нещо удостоверил, но доколко е изследван подробно въпросът за приложението на пар. 16 при издаване на това УТ? Никой не знае. Именно затова решенията са много логични и законосъобразни.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 03 Апр 2012, 23:16

Всеки българин с гордост се опитва през целия си живот да вкара градежите си в рамките на закона. Нещо подобно на моркова на клечка прад носа на магарето :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 03 Апр 2012, 23:37

:lol: Това за моркова не го бях чувала. Иначе, всеки си защитава интересите, доколкото може.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 04 Апр 2012, 08:31

emilgrigorov написа:Всеки българин с гордост се опитва през целия си живот да вкара градежите си в рамките на закона. Нещо подобно на моркова на клечка прад носа на магарето :D

emilgrigorov прости ми ама аз пак за УТ ...такова!
УТ е условие, единствено даващо възможността с един обект по §16 ЗУТ да се извърши прехвърлителна сделка. То не е бронирана защита, срещу нито един кампетентен по закон орган или трето лице да направи своите проучвания и съответните разпоредителни или други действия по отношение съвместимостта на този обект с изискванията по §16 ЗУТ
И за да се разграничи в най-високата възможна степен ЗУТ-материята от тази на собствеността считам, че дори ако вече прехвърленият обект в последствие се окаже, несъответстващ на изискванията на §16, следователно незаконен, то последствията от това са единствено за новия приобретател. Съвсем отделен въпрос е дали този приибретател разполага с иск срещу продавача заради негодността на придобития обект и до колко съществува възможност за успешна реализация на такъв иск.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация