начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Уреждане на неуредени регулационни отношения

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Уреждане на неуредени регулационни отношения

Мнениеот penev75 » 11 Апр 2012, 22:22

През миналата година закупих парцел със стара къща в близко село край Стара Загора. Имота има неуредени регулационни отношения за 50 квадратни метра - 35 квадрата с комшията и 15 с общината. Сега искам да си правя проект за къща и искам да уредя този проблем. Знам, че трябва да се използва § 8 от ПР на ЗУТ, но не ми става става ясно какви са ми възможностите. Съседния парцел е необитаем. Кой е най-лесния начин за намиране на собственика на съседния имот? От общината ми дадоха само имената.
Някой може ли да ми обясни по кои очертания от скицата ще е е парцела след уреждане на регулационните отношения?

Ето копие от нотариалния акт http://interiorblog.com/_na.pdf
Ето копие от скицата http://interiorblog.com/_skica.pdf
penev75
Младши потребител

Re: Уреждане на неуредени регулационни отношения

Мнениеот emilgrigorov » 11 Апр 2012, 23:21

Хм.
1. Тази Заповед 619/1987г дали е намираема? И "първа регулация" ли е, или е имало предходна?
2. Сигурно ли е , че няма отчуждителни по тази Заповед? Защото кадастралната основа на УПИ ІV-172 е имот пл.№172, който продължава на Изток, даже не е доизчертан в скицата Ви. А по описанието в НА съсед от Изток е общината.
3. От коя година е предходния нот.акт, че не се чете на гърба на Вашия.
4. Ако се наложат поправки, дали са намираеми предишните собственици и същият нотариус?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот penev75 » 12 Апр 2012, 00:24

1. Тази заповед 619 от 1987г. въобще не ми е ясно от дали може и от къде да се намери. Не ми е ясно и какво означава "първа регулация"
2. Не знам дали няма отчуждителни.
3. Предишния нотариален акт е от 1997г. С него бащата дарява имота на сина си. Имам копие от него.
4. Предишните собственици са намираеми.
penev75
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Апр 2012, 17:07

Щомкато заповедта с който е одобрен планът е от 1987г., няма никакво значение дали става въпрос за първа регулация или не! Иначе §8 ДР на ЗУТ си е цяла сюита. Не може да се разкаже.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация