начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

имот със статут озеленяване

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

имот със статут озеленяване

Мнениеот therat » 20 Апр 2012, 01:12

имам имот в софия който се води за озеленяване.
от познат разбрах че ако от общината не са правили някакви планове за озеленятане там 5 години съм можел да пусна молба да се промени статута.
и другото като е за озеленяване дали имам право да поставя зглобяема/временна постройка
therat
Нов потребител

Re: имот със статут озеленяване

Мнениеот julyanvonemona » 20 Апр 2012, 17:11

therat написа:имам имот в софия който се води за озеленяване.
от познат разбрах че ако от общината не са правили някакви планове за озеленятане там 5 години съм можел да пусна молба да се промени статута.

Ако имотът ви попада в някои от видовете зони за озеленяване по ОУП - София, приказките за 5-те години са си чиста проба лакардии. Изобщо зобравете за различно от предвиденото в ОУП -София предназначение. В такъв имот обаче имате правата за строителство при условията и реда по чл.чл.49 и 50 ЗУТ, а при определени условия и да поставите обект по чл.56 ЗУТ. Забележка! По смисъла на чл.56 ЗУТ поставяемия обект не е строителство!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 20 Апр 2012, 17:18

Много важно е къде точно имотът Ви се "води" за озеленяване. Ако попада в такава зона съгласно ОУП на Столична община - промяната на "статута" на имот в такава зона е задача с много, много повишена трудност.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Апр 2012, 17:25

vdggbg написа:Много важно е къде точно имотът Ви се "води" за озеленяване. Ако попада в такава зона съгласно ОУП на Столична община - промяната на "статута" на имот в такава зона е задача с много, много повишена трудност.

Наистина е възможно, ако ортак ти е целия Минстерски съвет и имаш договор с медиите, да не вдигат шум!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 20 Апр 2012, 17:29

julyanvonemona написа:Наистина е възможно, ако ортак ти е целия Минстерски съвет и имаш договор с медиите, да не вдигат шум!

Хайде сега :D Говорим за опита, не за резултата.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Апр 2012, 20:29

:D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 20 Апр 2012, 21:13

Зеленият цвят Ви прави съпричастен, от една страна с цвета на USD, с цвета на Зелената книга (символ - верую доскоро в една джамахирия) от друга, както и с култовото парче "Зелено, зелено ..." на, не се сещам на кой арт трегер в съвременното световно културно извержение.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот frezist » 20 Апр 2012, 22:26

Преди пет години за малко да купя такъв имот и ако не си бях направил справката в техн. служба на общината същата вечер щях да дам стопкапарото. Тогава техничката на селото ми обясни общо взето горните неща и за някакъв коефициент на застрояване или нещо такова ми говореше. Така се отказах, а между другото отреждането важеше за квартал № по плана (онова число в кръгчето), обаче в същия този квартал имаше почти във всички парцели построени МЖС. Та тя ми обясни, че озеленяването било наложено след построяването на тези къщи и се налагало понеже в непосредствена близост се намира гробището... :?: Какво озеленяване като това село е извън околомръсното на софия и до сега не доумявам :roll:
frezist
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Апр 2012, 12:14

frezist написа:Преди пет години за малко да купя такъв имот и ако не си бях направил справката в техн. служба на общината същата вечер щях да дам стопкапарото. Тогава техничката на селото ми обясни общо взето горните неща и за някакъв коефициент на застрояване или нещо такова ми говореше. Така се отказах, а между другото отреждането важеше за квартал № по плана (онова число в кръгчето), обаче в същия този квартал имаше почти във всички парцели построени МЖС. Та тя ми обясни, че озеленяването било наложено след построяването на тези къщи и се налагало понеже в непосредствена близост се намира гробището... :?: Какво озеленяване като това село е извън околомръсното на софия и до сега не доумявам :roll:

Тук ства въпрос за ОУП- София който е приет със ЗУЗСО, който е специален закон и чието изменение може да стане единствено само с решение на Министерския съвет! Ако имотът Ви по някакъв начин се засяга от този закон и този начин е нещо за озеленяване вижте по- горният ми пост за ортаклъка с Министерския съвет, независимо дали този имот е околомръсното или в землището на Стари Оскол например. А вашето недоумяване е ирелевантен факт!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот frezist » 21 Апр 2012, 12:40

... Ако имотът Ви по някакъв начин се засяга ... А вашето недоумяване е ирелевантен факт! :) :)
frezist
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Апр 2012, 13:11

... Ако имотът Ви по някакъв начин се засяга ... А вашето недоумяване е ирелевантен факт!

Разбира се по никакъв начин не Ви спирам да недоумявате! Правете го на воля колкото си искате - демокрация такова...! Само че фактът на Вашето недоумяване по никакъв начин не влияе на бъдещите ЗУТ-събития и за това е ирелевантен!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот frezist » 21 Апр 2012, 23:24

"Само че фактът на Вашето недоумяване по никакъв начин не влияе на бъдещите ЗУТ-събития и за това е ирелевантен!"

julyanvonemona, няма защо да се палите. Живея в същото село вече три години, само че си друг купих парцел, този и досега не могат да го продадат. Практикуващ юрист съм от 96та и някои неща все пак са ми ясни, просто когато писах онзи пост с "недоумяването" реакцията ми беше първосигнална, повече човешка отколкото на колега..., надявам се. Разбира се, че в това кварталче №... по плана на селото не се предвиждат никакви бъдещи мероприятия по ЗУТ, камо ли нещо близко до озеленяването, въпреки че отреждането е за тази цел. Проверил съм това няколко пъти и то където трябва, защото все още мъничко съжалявам за изгубената възможност да го купя. Там няма общинска собственост освен улицата и тротоарите и гробищния парк който обаче е съседно кварталче по плана. Всички имоти са частни и са застроени, освен два празни които ги засяга точно това отграничение. Това е ситуацията и да не си на мястото на собствениците на празните парцели... :|
frezist
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Апр 2012, 13:17

Там няма общинска собственос
frezist! Щом сте юрист сигурно сте наясно какво е ЗУЗСО и какво е специален закон. Разбирам чисто човешката Ви реакция на "недоумяване", но съгласете се че тя няма място, особено като се вземе под внимание че сте юрист. А това, че няма заварена общинска собственост и, че за предвиденото озеленяване следват действията по чл.205 и сл. ЗУТ едва ли За Вас е от значение освен ако нямате очакване цената по отчуждаването на предвидените за озеленяване имоти да е по висока от тази за която можете да купите имота, ама едва ли?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот frezist » 22 Апр 2012, 14:30

E да, за цена при отчуждаване е ясно какво би се случило, ама вероятността от предприемане на някакви действия от общината в тая посока в близките 30 години е почти нулева:). То там има построени и то отдавна доста МЖ в иначе празни парцели, де факто. Де юре обаче в регулационния план и кадастъра още ги няма отразени (до кога ли) и какво ще правят техните собственици, га почнат (ако въобще се стигне дотам) мероприятията по отчуждаване за озеленяване. Ще ручат жабетата май:) С други думи отреждането или е лишено от всякакви разумни съображения, или е адски субективно и конюктурно, друго реално обяснение за това озеленяване не виждам.
frezist
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Апр 2012, 14:47

frezist написа:... Ще ручат жабетата май:) ...

Някъде бях подел темата за ОУП-овете и другите устройствени схеми и планове от "висше естество", ама си траете :lol: :lol: :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот probcho » 22 Апр 2012, 15:12

.
Последна промяна probcho на 05 Май 2012, 08:58, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот frezist » 23 Апр 2012, 09:35

Да probcho, така ще да е. Гробището е от другата страна на улицата на около 50-60 метра по-надолу. Ако това са санитарните изисквания жалко за хубавия парцел - равен, с лице на асфалтов път, вода, ток, бунар, без застрояване срещу него, слънчев, ох, унесох се нещо, а не трябва... Спирам, че ще помисли мода, че нещо рекламирам :)
frezist
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 23 Апр 2012, 14:14

Като изключим кукумявките, тази наредба за зоните отпадна.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот probcho » 23 Апр 2012, 20:17

.
probcho
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация