начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Незаконен строеж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Незаконен строеж

Мнениеот AssenBG » 21 Авг 2012, 00:11

Здравейте,
В административна преписка за установяване на незаконен строеж една от страните предоставя документ (обяснение), в който описва неистински факти.
При искане от другата страна да получи копие на документа съгласно чл.34 (1) АПК, административния орган отказва, с мотива, че издателя на документа не е съгласен.
Възможно ли е на това основание да се прогласи този документ за неистински.
Благодаря предварително.
AssenBG
Младши потребител

Re: Незаконен строеж

Мнениеот julyanvonemona » 21 Авг 2012, 04:23

Нe!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот neutralen » 21 Авг 2012, 08:37

Неистински документ е този на който е придаден вид, че представлява конкретно писмено изявление на друго лице а не на това, което го е съставило.
Документа за който пишете очевидно е истински относно авторството, но доколкото разбирам, понеже съм недостатъчно умен, съдържа според вас неверни данни. В рамките на адм.производство/чл.34 ал.3 от АПК/ имате право да изразите становище по събраните доказателства, включително и по отношение на цитирания документ.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Авг 2012, 09:48

neutralen написа:Неистински документ е този на който е придаден вид, че представлява конкретно писмено изявление на друго лице а не на това, което го е съставило.
Документа за който пишете очевидно е истински относно авторството, но доколкото разбирам, понеже съм недостатъчно умен, съдържа според вас неверни данни. В рамките на адм.производство/чл.34 ал.3 от АПК/ имате право да изразите становище по събраните доказателства, включително и по отношение на цитирания документ.

Надявам се горното не е адресирано към мен. В противен случай диагнозата си остава!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот neutralen » 21 Авг 2012, 18:29

Мамина гугутка, нещо си се объркала. Не знам какво си мислиш, но тук е Форум и аз си пиша мнението.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Авг 2012, 19:48

....Мамина гугутка, нещо си се объркала....

Да! Така е! От Нешънъл Географик казаха, че щели да се сменят магнитните полюси, а ние гугутките се влияем!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот tany_ivanova » 05 Сеп 2012, 20:27

AssenBG написа:Здравейте,
В административна преписка за установяване на незаконен строеж една от страните предоставя документ (обяснение), в който описва неистински факти.
При искане от другата страна да получи копие на документа съгласно чл.34 (1) АПК, административния орган отказва, с мотива, че издателя на документа не е съгласен.
Благодаря предварително.

Няма как да ви отказват копие на документа, след като сте заинтересувана страна. Обиконвено се използва подобен подход , ако не искат да ви дадат копие на документа . Ако този документ е оригинал имате право да поискате да ви предоставят негово копие със заверка 'вярно с оригинала " . Ако не е предоставен като оригинал - поискайте другата сграна да представи оригинала и ако не го представи- оспорвайте документа.

В АПК чл. 34, ал. 1 пише следното : Административният орган осигурява на страните възможност да преглеждат документите по преписката, както и да си правят бележки и извадки или - според техническите възможности - копия за тяхна сметка.

Така че обяснения на административен орган че издателя на документа не бил съгласен когато става дума за заинтересувана страна са немотивирани.
tany_ivanova
Потребител

Назад към Строителство и регулация