начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Смяна на статут на магазин в заведение за бързо хранене

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Смяна на статут на магазин в заведение за бързо хранене

Мнениеот vterzieva » 19 Окт 2012, 21:24

Здравейте,
В момента търся помещение под наем за откриване на бистро, но двата обекта на които съм се спряла са със статут на магазин.
Моля за помощ със съвет и компетентно мнение колко време и каква е процедурата/ стъпките за смяна на статута, има ли вратички в закона за да не се окаже че ще наема помещение на което ще ми тече наем а няма да мога да го ползвам.
Предварително благодаря.
vterzieva
Нов потребител

Re: Смяна на статут на магазин в заведение за бързо хранене

Мнениеот emilgrigorov » 19 Окт 2012, 21:34

Проекти по Арх, Технология, конструкции, Ел, ВиК, ОВК, ПБЗ, ПБ, евентуално и още. Одобряване, Разрешение за строеж, въвеждане в експлоатация.
Време - 4-7 месеца.
Пари - 3000-5000 само за проекти, документи и такси.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот spoocky » 30 Яну 2013, 14:56

Привет,
Първо да се извиня, но за да не отварям нова тема ще ползвам тази. ( ако е проблем моля да се премести в нужното място , Благодаря )

Второ: Да обясня с 2 думи:
1. в момента имам обект ( общински ) , на който е записана фирмата на тъста ми, в която в момента се продава скара ( не се води по документи производство ),
2. той е дал част от помещението на друга ф-рма , в която се произвеждат тестени изделия ( закуски - баници )
3. сега искам аз да се захвана с баниците и ме интересува какви допълнителни документи мога да добавя само към съществуващите или е нужно да се вадят 2 пъти.
4. Какво друго като информация трябва да знам ако нещо пропускам!
spoocky
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 30 Яну 2013, 19:44

Баниците, които се "произвеждат" в този обект - само там ли се продават, или се доставят на други търговци? В първия случай става въпрос за обект, търгуващ с храни (заведение за обществено хранене), а във втория - за обект, произвеждащ храни. Има разлика в необходимия набор документи.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 30 Яну 2013, 21:24

Леле :)
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 30 Яну 2013, 22:14

emilgrigorov написа:Леле :)

Пак ли? Да не сте ял развалени маслини? :D Или пък - откакто си замина Памела, не сте на себе си?
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот spoocky » 07 Фев 2013, 17:52

Извинявам се за късният отговор. В момента се произвеждат там, и тъй като и аз знам, че ми е нужен смяна на статута на заведението, затова питам. Искам да се произвеждат на място :)
spoocky
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 07 Фев 2013, 18:10

Ако става въпрос за смяна на асортимента от скара на баници - това не е промяна на статут, каквото и да значи това. Ако става въпрос за разширяване на асортимента на съществуващо, законно построено и въведено в експлоатация по съответния ред заведение за обществено хранене - това става с издаване на съответния документ от Агенцията по безопасност на храните. Тук http://babh.government.bg/bg/examples-food-control.html пише всичко.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот ivan_mindov » 08 Фев 2013, 18:01

Здравейте и аз имам подобен казус от обект, регистриран като магазин или интернет зала, как мога да продавам и произвеждам закуски. трябва ли пак смяна на предназначение
ivan_mindov
Младши потребител

Мнениеот vdggbg » 08 Фев 2013, 18:19

ivan_mindov написа:Здравейте и аз имам подобен казус от обект, регистриран като магазин или интернет зала, как мога да продавам и произвеждам закуски. трябва ли пак смяна на предназначение

Трябва, няма как. Кодовете, представляващи основни кадастрални данни, за тези обекти са различни.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот vlad12345 » 06 Апр 2013, 21:21

Здравейте, пиша с молба да отделите 5 минути, за да участвате в проучване, което е с учебна, нестопанска цел. По-надолу е линка към въпросника , който се състои от 10-на въпроса.Темата на проучването е ЗАВЕДЕНИЯ ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ, а КРАЙНИЯТ СРОК за участие до 14.04.2013.Предварително ВИ благодаря за отделеното време.
http://www.ehac-cluster.com/iwr.asp?project=BANKS
vlad12345
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 20 Авг 2013, 12:29

До потребител niele - моля, включете си опцията за получаване на лични съобщения от потребителския панел, ако желаете да получавате такива.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот niele » 25 Мар 2014, 20:46

Здравейте vdggbg,

Благодаря Ви, но не мога да намеря къде да променя настройката.
niele
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 26 Мар 2014, 18:42

Съвсем простичко е - от потребителския панел, меню "Настройки" - точно под никнейма Ви в горната част на страницата.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация