начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Изваждане на удостоверение за търпимост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Изваждане на удостоверение за търпимост

Мнениеот nk7702n » 15 Мар 2013, 22:51

Melly написа:
nk7702n написа:Не думай, всички настръхнахме като те съгледахме.. :lol: :lol: :lol:

Който последен се смее, се смее най-добре!

Ми, хубаво, той и който зло мисли другиму, зло го постига.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 15 Мар 2013, 22:57

nk7702n написа:
Melly написа:
nk7702n написа:Не думай, всички настръхнахме като те съгледахме.. :lol: :lol: :lol:

Който последен се смее, се смее най-добре!

Ми, хубаво, той и който зло мисли другиму, зло го постига.

Както винаги, дълбоко погрешно схващаш мисълта ми.
В случая, бих ти отговорила със следната сентенция: "Който каквото сам си направи, друг не може да му го стори".
Тъй че, може и ти да чоплиш тиквени семки... в размисъл около това, което дружно сте надробили.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Мар 2013, 23:03

Знаеш ли, вече не си интересна с тия сентенции, така че по - добре се съсредоточи върху нещо по - полезно. И дано да помъдрееш скоро! Все още се надявам да загърбиш озлоблението си, демонстрирано тук. / Надеждата умирала последна... :roll: /
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 15 Мар 2013, 23:07

Себе си ли визираш? Твоето име е Надежда.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Мар 2013, 23:09

Разбирай го както искаш. Приятна вечер!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 15 Мар 2013, 23:11

Приятна вечер и на теб.
П.П. Залягай повечко над "уроците". Както в житейски план, така и в професионален.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Мар 2013, 23:13

Melly написа:Приятна вечер и на теб.
П.П. Залягай повечко над "уроците". Както в житейски план, така и в професионален.

Винаги се старая да полагам усилия във всичко и когато имам нужда от съвети, си ги искам директно от човека, който смятам, че може да ми ги даде.
П.П. Възрастта не е критерий за това кой колко е помъдрял и колко уроци е научил.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 15 Мар 2013, 23:23

nk7702n написа:

Винаги се старая да полагам усилия във всичко и когато имам нужда от съвети, си ги искам директно от човека, който смятам, че може да ми ги даде.
П.П. Възрастта не е критерий за това кой колко е помъдрял и колко уроци е научил.

Ама мОла вас, не ми обяснявай - имам собствени критерии за оценка на опонента ми. Теб съм те оценила със "среден" в материята, в която се набутваш без да имаш достатъчно опит и знания.
Виж, в наказателната материя може и да се изявяваш като отличник. Не се наемам да те преценявам там, защото не практикувам наказателно право.

П.П. Израз на недобро възпитание е да кажеш "приятна вечер" на някого, а след това отново да възобновиш диалога помежду ни.
Приеми, че разговорът ни е приключил.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Мар 2013, 23:27

Melly написа:
nk7702n написа:

Ама мОла вас, не ми обяснявай - имам собствени критерии за оценка на опонента ми. Теб съм те оценила със "среден" в материята, в която се набутваш без да имаш достатъчно опит и знания.
Виж, в наказателната материя може и да се изявяваш като отличник. Не се наемам да те преценявам там, защото не практикувам наказателно право.

П.П. Израз на недобро възпитание е да кажеш "приятна вечер" на някого, а след това отново да възобновиш диалога помежду ни.
Приеми, че разговорът ни е приключил.

Явно, няма да се поправиш скоро. Ти поднови диалога с ненужните си съвети. Както и да е. Еми, няма да си отгоре, каквито и злобни намеци да правиш.
П.П. Оф, забравих, наблюдавам те как се изявяваш и в ЗУТ - материята, и в областта на гражданското право, не съм впечатлена. Тоя път не се напъвай!
Последно - лека нощ! Няма да се мъча повече да ти внушавам неща, които не разбираш, дишай свободно. Очевидно е, че някои хора наистина не се променят.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 15 Мар 2013, 23:32

nk7702n написа:П.П. Оф, забравих, наблюдавам те как се изявяваш и в ЗУТ - материята, и в областта на гражданското право, не съм впечатлена.

Я па ти. :shock: Е как да бъдеш впечатлена като не ги разбираш тЕя работи. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Мар 2013, 23:36

Off topic
Melly написа:
nk7702n написа:П.П. Оф, забравих, наблюдавам те как се изявяваш и в ЗУТ - материята, и в областта на гражданското право, не съм впечатлена.

Я па ти. :shock: Е как да бъдеш впечатлена като не ги разбираш тЕя работи. :lol: :lol: :lol:

Блажени са вярващите... :lol:
Поздравче за знаещите и житейските, и другите неща :wink:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот probcho » 15 Мар 2013, 23:39

Моля, моля! Темата е за "търпимост", така че подходете конструктивно по въпроса :D
probcho
Активен потребител

Мнениеот Melly » 15 Мар 2013, 23:42

probcho написа:Моля, моля! Темата е за "търпимост", така че подходете конструктивно по въпроса :D

Тъй де, Наде има да почака докато й издадем Удостоверение за търпимост. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот probcho » 15 Мар 2013, 23:45

:lol:
Айде първо да си входирате пълен набор от необходимите документи, пък после ние ще си решим? :P
probcho
Активен потребител

Мнениеот Melly » 15 Мар 2013, 23:48

Аз ще изчакам издаване на "ИАА" и съобщаването му на "заинтересованите лица", и чак тогава ще го оспорвам. :wink:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот probcho » 16 Мар 2013, 00:13

"Индивидуалния атрактивен акт" от кои "заинтересовани лица" да се очаква :wink: за да знам дали да препращаме по АПК към "по-горе стоящият"....
Необходимите документи, които трябва да внесете са както ги определи "активиста" archi_tekta:
1. Заявление -вече сте го получили като регистриран член в този форум :lol:

2. Скица - може и снимка, .... аз лично не държа да е аерофото :lol:

3. Документ за собственост - достатъчно е упоменаване на статут;

4. Декларация за периода, в който е завършена - в краен случай.... поне ЕГН

5. Копия от подробните устройствени планове - държа да са уточнени намалените отстояния :wink:

6. Геодезическо заснемане на .... - предполагам на възвишения, падини и котловени; не се допуска изработка от лице в конфликт на интереси :P

7. При намалени отстояния следва да се представят нотариално заверени съгласия - лично за мене може и да не са нотариално заверени, стига те да са достатъчно ясно заявени;

8. Снимков материал на обекта - ако може 3-де (пуууууууууу че не ми работи....)

9. Други

За съжаление нашата администрация оставя и такива точки ...... :lol:
Тук предполагаемите допълнителни документи са:

9.1. Технически паспорт: точни физически параметри, функционални възможности, състояние на момента и срок на експлоатация... :P

При възникване на неясноти ще се изискат допълнителни данни!
Моля входирайте на време! Местата са ограничени! :wink:
probcho
Активен потребител

Мнениеот Melly » 16 Мар 2013, 00:45

Опасявам се, че вашата администрация няма компетентността да се произнася по Заявления за издаване на "У-ние за търпимост" на адвокат, което У-ние съгласно чл.1235 ЕКЗА е приравнено на ИАА, тъй като този вид дейност е специална и е от компетентността на органа по чл.2222 от същия закон. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 16 Мар 2013, 07:10

Кой е ЕКЗА :?:
ДобреДе, и какво да правят хорицата, като такива заЙвления витаят в публичното пространство като цяло, и такива се раздават от Цецките по гишетата, в частност :?: :lol: И такива ще ни пуснат в "Електронното правителство", с "приложено представете" нотариално заверено копие от Акта за раждане на първото гадже на вуйчо ми, естествено. Се по пощата ли ще си пращам щенките :?: :!: :?:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Мар 2013, 10:58

probcho помагай братко. Между толкова много кратуни да намерим по някоя тиква за да имаме семки за чоплене
archi_tekta за да цитира премъдрите указания на столичникте общинари - по правило почти без изключение, попадащи в категорията на кратуните - прави ли известна разлика между текста по §16 ПР на ЗУТ от 2003г. а именно:
...но са били допустими по действащите подробни градоустройствени планове и по правилата и нормативите, действали по време на извършването им или съгласно този закон..., и текста от §127 ЗИД на ЗУТ, а именно:
....са били допустими по разпоредбите, които са действали по времето, когато са извършени, или по действащите разпоредби съгласно този закон.... и ако прави, нека обясни тук в какво се състои и едва тогава да дава високимерни оценки за изявите на останалите съфорумци.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 16 Мар 2013, 14:20

Не споделям напълно написаното от архи текта, но в частта относно отношенията тук правилно е оценил(а) положението. Та, в този ред на мисли- опонирай му (нашамаросай го), като изложиш аргументи за неправилност на написаното от него и остави топката в неговото поле- да ти отговори аргументирано, ако има сили за това. ( все ще извадиш някое правило на бойната тактика по този въпрос).
Тогава, в очакване на отговор, можеш да чоплиш и семки, ако ти се иска, защото мълчанието възможно и да е дългосрочно.
Иначе е като на пазара.

п.п. да допълня, че прочетох оф топиците- кофти пазар.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация