Здравейте , имам нужда от съвет , ще се опитам да разкажа всичко последователно , защото съм сигурна че такъв случай до сега няма . Разведена съм от 2004 година , по време на развода бившия не живееше при нас в жилището на свекър ми което се водеше семейно. В решението от съда е упоменато аз и децата да живеем в семейното жилище до навършване на пълнолетия на децата . Със свекъра ми и свекърва ми няколко години бяхме спокойни , съжителствахме нормално, те помагаха в отглеждане на децата , деляхме си разходите по апартамента, бившия се появяваше от време на време , даваше дребни пари до преди 3 години. През последните 3 години той живее с новата си приятелка от която има дете което от една година го гледа свекърва ми , оставиха го само за 2 дни и не го потърсиха един месец, аз нищо не можех да кажа, решението си беше нейно. През тази една година взимаха детето по 1-2 пъти в месец за един , два дни . Живееха на квартира до скоро и явно са ги изгонили защото той се прибра в нас и започна да ни гони с детето , да се махаме от апартамента на баща му, в които живея от 22 години и съм гледала децата . Настани се в една от стаите , непрекъснато ме притесняваше и това търпях , аз съм от малък град и ако си отида това означава че трябва да напусна сигурната си работа и да останем без доходи с малкия ми син . Следващата изненада дойде преди 3 дни , приятелката му и тя е при него . Дайте ми съвет моля ви към социална служба ли да се обърна за това неморално поведение от негова страна , сини да е свидетел на наглоста на баща си . Да поясня само че не мога да си позволя квартира, както бихте ме посъветвали .
Благодаря Ви предварително !!!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
нежелано съжителство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: нежелано съжителство
Какво точно пише в решението за семейното жилище? Каква част съда Ви определя от него да ползвате?
И не на последно място, какво е отношението на свекъра и свекървата към това, което се случва, защото жилището все пак е тяхно?
И не на последно място, какво е отношението на свекъра и свекървата към това, което се случва, защото жилището все пак е тяхно?
- sunrise
- Активен потребител
В решението пише , да ползва семейното им жилище , адреса на апартамента , до навършване пълнолетие на децата . Не е определено точно каква част да ползваме . Ние живеехме в две стаи , но дъщеря ми се омъжи и той се настани в нейната стая , а аз и синът ми които е на 15г останахме в едната стая. Родителите му са възрастни хора и се страхуват от него , мълчат си и не смеят да се обадят .Вчера говорих с баща му и той ми каза че искали бившия и брат му апартамента да се продаде , той естествено няма да го направи .
Аз преди седмица подадох жалба до прокуратурата за неплащане на издръжка за три години назад .
Въпроса ми е могат ли социална служба да се намеси , или пак дела трябва да се водят .
Аз преди седмица подадох жалба до прокуратурата за неплащане на издръжка за три години назад .
Въпроса ми е могат ли социална служба да се намеси , или пак дела трябва да се водят .
- mariana-123
- Нов потребител
Социалните няма как да Ви помогнат.Жилището не е Ваше , така че няма как да ограничите той да живее с родителите си, ако не накърнява Вашата част. Пропуск в съдебното решение е , че не е посочено кои точно стаи следва да ползвате. Тъй като дъщеря Ви вече не живее там, той може да поиска промяна на решението в частта му за ползване на жилището ,тъй като са се променили обстоятелствата при които е определено ползването му.
- sunrise
- Активен потребител
Благодаря за отговора, въпроса е там че и приятелката и детето му са тук , а това съжителство не влия добре на сина ми .
- mariana-123
- Нов потребител
Прокуратурата няма да накара бившия Ви съпруг да си плаща издръжката. По-добре е да си извадите изпълнителен лист и да се обърнете към съдия изпълнител. А що се отнася до жилището - не е приятно, за да не кажа по-силна дума, но помислете дългосрочно. Така или иначе жилището не е Ваше. Дали ще се изнесете сега или след три години, когато синът Ви навърши пълнолетие трябва да прецените с оглед не само на финансовите възможности, но и с оглед негативите, които трябва да платите за ежедневните дразнения. Да не говорим, че детето ви също търпи емоционален дискомфорт. Запазването на статуквото не е в полза на никого в този случай, особено за детето.
- n6391
- Потребител
Финансовите ми възможности ме спират да изляза на квартира, ако можех и ден нямаше да стоя в това жилище.
- mariana-123
- Нов потребител
При всички положения, след три години едва ли ще е по-добро финансовото Ви състояние, а тогава ще трябва да напуснете жилището. Мислете за варианти като увеличаване на издръжката за да се увеличат парите Ви с оглед наемане на квартира. При всички положения, не сте собственик на имота и нямате кой знае колко възможности да му се противопоставите. Ако той не Ви гони от жилището, не ползва Вашата част от него , на какво основание ще искате да го напусне домът на родителите си?
- sunrise
- Активен потребител
Има заведено дело и за увеличаване на издръжката , е и като я увеличим пак същото , няма да плаща нищо . Той "смешните" 53 лв ( това са негови думи) не даваше и на СИ ще го дам , каквото трябва ще направя.
- mariana-123
- Нов потребител
Здравейте отново !!!След две години съм тук пак с молба за помощ . Бившият ми съпруг и брат му са заложили 2/6 от апартамента , наследство от майка им . Не са плащали вноски и чрез СИ са продадени на търг , след като разбрахме свекъра ми взе решение и направи дарение на 4/6 на двете ми деца . Свекъра ми и той почина преди 10 дни . До сега той им помагаше в плащането на сметки , сега знам че стотинка няма да дадат . Какво трябва да направя , може ли по някакъв начин да ги накараме да се изнесат от това жилище . Децата се опасяват че ще натрупаме огромни сметки . И между другото се води дело за доброволно разделяне на апартамента .
- mariana-123
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|