начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

УПИ няма лице към улица.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

УПИ няма лице към улица.

Мнениеот milenmilen211 » 20 Авг 2013, 12:43

Здравейте,предварително ви благодаря за отговорите.Имам следния проблем,преди около 3 години се сдобих с имот с построена стара къща в него.Поне според нотариалния акт имота е УПИ и едната от границите му е улица. Според ЗУТ доколкото го разбрах след като го чета вече втора година :D е задължително УПИ да има лице към улица.До тук всичко е наред ,НО само по документи улица уви няма или аз поне не я виждам.Върху така наречената улица съседа ми има напълно законен гараж,а точно в оста на същата тази улица си стърчи достолепно ел. стълб ниско напрежение,също напълно законен.За законноста на горе посочените стълб и гараж съдя по отговор на общината и на РДНСК до мен в следствие на моя жалба.Според отговора на жалбата ми,причината хем да имам улица хем да не я виждам е ,че уличната регулация по отношение на улицата не е приложена.Въпроса ми е кой трябва да я приложи и по важно,кога и дали това ще се случи изобщо някога.Разполагам с кадастрална карта на квартала в който се намира въпросната улица мога да я посттна тук ако има нужда от това за да стане по ясно за какво става въпрос.
milenmilen211
Нов потребител

Re: УПИ няма лице към улица.

Мнениеот vdggbg » 20 Авг 2013, 13:51

Уличната регулация трябва да бъде приложена от общината. За целта трябва да бъде проведена отчуждителна процедура по ЗОС. На въпроса "кога" - когато в бюджета на съответната община се предвидят средства за тази цел. Дотогава, ако имате проблем с достъпа до имота си - поискайте кметът на общината да установи със заповед право на преминаване във Ваша полза (чл. 192 от ЗУТ).
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот zelen » 20 Авг 2013, 16:26

milenmilen211 написа:...Имам следния проблем,преди около 3 години се сдобих с имот с построена стара къща в него.Поне според нотариалния акт имота е УПИ и едната от границите му е улица...

Вашият адвокат къде беше при инвестирането?!
zelen
Потребител

Мнениеот vdggbg » 20 Авг 2013, 17:11

zelen написа:Вашият адвокат къде беше при инвестирането?!

Еййййй, няма умора. Човекът пише "сдобих се с имот". Не пише "инвестирах в имот". Може да го е спечелил на "не се сърди, човече". И то - без адвокат - как може такъв пропуск!
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Авг 2013, 20:10

vdggbg написа:
zelen написа:Вашият адвокат къде беше при инвестирането?!

Еййййй, няма умора. Човекът пише "сдобих се с имот". Не пише "инвестирах в имот". Може да го е спечелил на "не се сърди, човече". И то - без адвокат - как може такъв пропуск!

Не се занимавай колега - не разбира, нито от намеци, нито от натвърдъци!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот milenmilen211 » 20 Авг 2013, 21:12

И малко развитие по темата.Днес май отпадна и варианта с преместването на стълбът.От общината ми казаха да се обърна към енерго про.Аз погледнах в сайта им и о чудо там си има ценоразпис с цена за преместване на стълб ниско напрежение и срок на изпълнение 30 дни ,стори ми се приемливо.Да ама не, днес след като си почаках 26 дена от монопола дойдоха и ми заявиха че не е тяхна работа да го местят,да се обърна към общината.И така кръгът пак се затвори.Относно къде ми беше адвоката при покупката, ми нямах такъв.Прибирах се от дълъг гурбет и си мислех ,че нещата тук се случват както там,лесно и не въпреки хората а за тях,уви не било така.А ето и някой от несгодите които произтичат от това че има ПУП ама той не е приложен,каквото и да значи това,несгода 1-плащам такса смет а най близкия кош за боклук е на километър,в резултат на това аз си натоварвам боклука в личния автомобил и го карам на сметището по улицата дето хем я има хем не,уви съседите ми това не го правят и го изхвърлят........ там някъде.Несгода 2-имах намерение да си построя къща и както си гласи ЗУТ скица, виза предварителен договор с енерго и ВИК,да ама не от ВИК ми искат 1000 и кусур лева за да прокопаят 100 метра от улица ,за моя сметка естествено и да ме скачат макар един друк закон гласи съвсем други работи а именно закон за водите наредба 4 ,до имотната граница на имота е задължение на ВИК да си изградят и потдържат водопровода ама може и аз пак нещо не съм разбрал нали не съм адвокат.Несгода 3-липса на достъп и липса на всякаква информация за въпросната улица от пожарна,линейка и полиция.Има и още ама ще ви ги спестя.Та въпроса ми към вас е дали имам нужда в момента от адвокат и ако да ,къде да си намеря такъв?
milenmilen211
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Авг 2013, 15:12

milenmilen211 написа:.....................Та въпроса ми към вас е дали имам нужда в момента от адвокат и ако да ,къде да си намеря такъв?

Бих Ви казал поговорката, за вълка, работата и дебелият му врат, ама това не се брои така че
обърнете се към zelen :D :D :D :D :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот zelen » 21 Авг 2013, 22:09

milenmilen211 написа:...Относно къде ми беше адвоката при покупката, ми нямах такъв. Прибирах се от дълъг гурбет и си мислех ,че нещата тук се случват както там,лесно и не въпреки хората а за тях,уви не било така...несгода 1...Несгода 2...Несгода 3...Има и още ама ще ви ги спестя.Та въпроса ми към вас е дали имам нужда в момента от адвокат и ако да ,къде да си намеря такъв?

Това, че не сте имали ваш доверен адвокат при покупката, се потвърждава и от сполетелите ви несгоди, по ваши думи.
Точно защото сте били при разумни хора е трябвало да сте разбрали защо те са разумни, а ние - не. Правно грамотните хора знаят, че за всяка покупка/продажба на недвижим имот следва да наемат адвокат, за да си спестят после лутането и всички неблагополучия. Толкова ли не се поучихте от тях?! Вероятно не сте останали дълго в странство... :lol:
zelen
Потребител

Мнениеот milenmilen211 » 22 Авг 2013, 02:34

zelen написа:
milenmilen211 написа:...Относно къде ми беше адвоката при покупката, ми нямах такъв. Прибирах се от дълъг гурбет и си мислех ,че нещата тук се случват както там,лесно и не въпреки хората а за тях,уви не било така...несгода 1...Несгода 2...Несгода 3...Има и още ама ще ви ги спестя.Та въпроса ми към вас е дали имам нужда в момента от адвокат и ако да ,къде да си намеря такъв?

Това, че не сте имали ваш доверен адвокат при покупката, се потвърждава и от сполетелите ви несгоди, по ваши думи.
Точно защото сте били при разумни хора е трябвало да сте разбрали защо те са разумни, а ние - не. Правно грамотните хора знаят, че за всяка покупка/продажба на недвижим имот следва да наемат адвокат, за да си спестят после лутането и всички неблагополучия. Толкова ли не се поучихте от тях?! Вероятно не сте останали дълго в странство... :lol:

Бях и продължажам да съм в странство и не в една страна на ЕС и извън него и не стоят точно така нещата в страните в които съм бил,че трябва задължително да имаш адвокат при покупко-продажба на имот,автомобил или дори ако щете обикновено браснарско ношче,не не трябва и не ползват или поне хората които аз познавам-германци,норвежци,гърци но за сметка на това имат едни много сериозни закони за заблуда при покупка на дадена стока-имот,автомобил или ношчето и лошо за този дето заблуждава купувача било то физическо лице ,монопол,мега хипер корпурациа,общински и държавни власти(най вече).А това точно може би е причината някой държави да са предпочитани за инвестиции други като нашата не.
milenmilen211
Нов потребител

Мнениеот fbr65 » 22 Авг 2013, 09:09

milenmilen211 Спокойно, не им се впрягай толкова на приказките. Това че имаш
zelen написа:доверен адвокат при покупката
въобще не е достатъчно условие за предотвратяване на бъдещи неблагополучия. Позавърти се малко повече из форума и ще се убедиш.
Последна промяна fbr65 на 22 Авг 2013, 09:55, променена общо 1 път
fbr65
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Авг 2013, 09:50

zelen написа:Това, че не сте имали ваш доверен адвокат при покупката, се потвърждава и от сполетелите ви несгоди, по ваши думи.

Зелен. При мен гъмжи от клиенти - адвокати с подобни лични проблеми. И двама нотариуси даже ...
Да ти ги препращам?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 22 Авг 2013, 10:04

Хайде, стига... смях рано сутрин. С какво щеше да помогне "довереният адвокат" - щеше да накара продавача да премести стълба ли? Или пък - общината да отчужди местата на съседите, и да прокара улицата?
А Вие, milenmilen211, вероятно сте го видели тоя стълб, преди да купите имота? Също, едва ли някой е скрил от Вас, че до къщата няма водопровод... А от таксата за смет и сега можете да се отървете, щом няма сметосъбиране.
Вярно е, че там, където сте бил, нещата стават по друг начин - но това е там, а не тук - нали така?
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Авг 2013, 10:16

vdggbg, ти да си чувал за адвокат, който да отиде с довереника си на място, и да "познае" стълбчето и гаражчето в "нашия" имот .... то и за архитект като общо понятие е рядко срещано ... пък адвокат ...
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 22 Авг 2013, 12:31

Познавам един, който дори не отиде да види един имот (бил се продавал изгодно), на който впоследствие стана горд собственик. По-късно се установи, че става въпрос за тясна ивица земя с огромна денивелация - истинско призвикателство от гледна точка на застрояването. Та - въпросният адвокат не беше ползвал услугите на архитект при избора на имот - какъв позор, представяш ли си...
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Авг 2013, 12:58

emilgrigorov vdggbg
То аз споменах нещо за вълка врата му и работата която има да върши ама zelen си знае най добре. А milenmilen211 да му мисли!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Авг 2013, 13:32

vdggbg написа:Познавам един, който дори не отиде да види един имот (бил се продавал изгодно), на който впоследствие стана горд собственик. По-късно се установи, че става въпрос за тясна ивица земя с огромна денивелация - истинско призвикателство от гледна точка на застрояването. Та - въпросният адвокат не беше ползвал услугите на архитект при избора на имот - какъв позор, представяш ли си...

И аз го познавам ... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Авг 2013, 13:35

Апропо, vdggbg, първият ти отговор май най върши работа, по болежката на milenmilen211.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 22 Авг 2013, 14:10

На мен ми се струва, че човекът поставя проблема си по-скоро от житейската му гледна точка, а не от техническата или юридическата му страна. Няма лошо - и за вопли на душата трябва да има място в този форум...
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот Melly » 22 Авг 2013, 14:26

vdggbg написа:На мен ми се струва, че човекът поставя проблема си по-скоро от житейската му гледна точка, а не от техническата или юридическата му страна. Няма лошо - и за вопли на душата трябва да има място в този форум...

Да бе, да. :D
Отдавна този форум заприлича на някои други формати като "БГ мама". Призът "отдушник на житейски болежки с привкус на правни болежки" по въпросите на строителство и регулация (ЗУТ-хоризонтите) държи Смислов Емонски, който е обект на специално наблюдение от моя страна и когато "хем му е ред и хем му се пада", яде шамари. :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 22 Авг 2013, 18:29

Melly написа:Отдавна този форум заприлича на някои други формати като "БГ мама".

Според мен - това е най-смисленият форум от всички нему подобни в родното ни интернет пространство. Използвам случая да благодаря на организаторите и модераторите на форума за това, че търпят тук и такива като мен - неюристи, въпреки ясно изразените нагласи и щения на част от участниците в него.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация