начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Строеж на гаражи

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Строеж на гаражи

Мнениеот danitooormimi » 30 Авг 2013, 14:59

Здравейте,искам да попитам имам парцел 317кв.м на който има построен ламаринен павилион със статут за хранителен магазин.Имам намерение да съборя павилиона и да построя гаражи,които в последствие да продам.
Около парцела мястото е все общинско, в смисъл не гранича с никой,няма никакви постройки.Въпроса ми е на каква площ мога да строя,какви отстояния трябва да спазя и какви разрешителни и прочие трябва да подготвя.
Предварително благодаря за отговорите.
danitooormimi
Нов потребител

Re: Строеж на гаражи

Мнениеот julyanvonemona » 30 Авг 2013, 16:25

Въпросите са Ви няколко и макар и простичко зададени отговора не е еднозначен.
Еднозначният отговор от моя страна е
При определени условия - за които тук Вие не съобщавате - могат да бъдат построени само гаражи, а при други определени условия могат да бъдат построени и гаражи.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот danitooormimi » 31 Авг 2013, 09:02

Искам да построя само гаражи.
danitooormimi
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 31 Авг 2013, 13:39

Тогава съгласно ПУП Имотът Ви трябва да е с предназначение за гаражи. Ако това не е така трябва да си намерите грамотен адвокат който да ви каже дали и при какви условия ПУП може да се измени. После ще Ви трябва и грамотен архитект който да изработи това изменение и т.н.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот danitooormimi » 01 Сеп 2013, 19:44

Може ли да ми кажете колко ще ми струва смяна на ПУП.
danitooormimi
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Сеп 2013, 07:20

danitooormimi написа:Може ли да ми кажете колко ще ми струва смяна на ПУП.

Драги ми danitooormimi ,закупуването на ПУП, не е като да си вземеш 400 грама сирене, а и то сиренето има различни качества. КАБ имат утвърдена методика която се базира на дименсията лев на квадратен метър. Ако това търсите - проверете там. Когато бях член на тази структура никога не съм се съобразявал с тази методика. Сега, когато не съм - още по малко. Ако във вашия конкретен случай изменението на действащия ПУП въобще е възможно ,защото нещата не са никак прости (спомнете си че сиренето има различни качества)тогава можем да говорим за пари.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация