начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

искаме да изберем нов строител

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: искаме да изберем нов строител

Мнениеот moonligh7 » 27 Сеп 2013, 12:37

sunrise написа:Ама само по принцип. :wink:

Моля,кажете с няколко думи от какво зависи най-вече,благодаря.Сами знаете,че не мога да отида при всички адвокати,затова мерси предварително.
moonligh7
Младши потребител

Мнениеот Melly » 27 Сеп 2013, 12:43

Констатирани бяха симптоми на "заболяване". Нужно е да се постави точната диагноза, което предполага четене на документи и осмисляне на вложеното съдържание в тях с оглед последиците.
Форумната консултация е до тук :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот moonligh7 » 27 Сеп 2013, 13:01

Melly написа:Констатирани бяха симптоми на "заболяване". Нужно е да се постави точната диагноза, което предполага четене на документи и осмисляне на вложеното съдържание в тях с оглед последиците.

Не искам безплатен обяд,г-жо Мели,а просто насока дали да търся неоснователно обогатяване или обезщетение за вреди и пропуснати ползи,например?Нали затова е форума.Няма да тръгна самостоятелно да завеждам искове,ясно е,че ще стане по надлежния ред с адвокат.
moonligh7
Младши потребител

Мнениеот Melly » 27 Сеп 2013, 13:08

moonligh7 написа:
Melly написа:Констатирани бяха симптоми на "заболяване". Нужно е да се постави точната диагноза, което предполага четене на документи и осмисляне на вложеното съдържание в тях с оглед последиците.

Не искам безплатен обяд,г-жо Мели,а просто насока дали да търся неоснователно обогатяване или обезщетение за вреди и пропуснати ползи,например?Нали затова е форума.Няма да тръгна самостоятелно да завеждам искове,ясно е,че ще стане по надлежния ред с адвокат.

Направо ме разбихте. Аз не съм Ви дала обяд, за да тълкувате думите ми по този начин. 8)
Казах само, че насоката, която Ви бе дадена от колегите е правилна и изчерпателна.
Само ще допълня, че правната квалификация на предявения иск за съдебна защита на претендирано нарушено право се дава от съда въз основа на обстоятелствената част И петитума на ИМ.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот sunrise » 27 Сеп 2013, 13:30

moonligh7 написа:

Не, форумът не е за това. Знаете ли, колко време ще отнеме да Ви се обясни разликата между неоснователно обогатяване, деликт и обезщетение за неизпълнен договор.Т тделно старият спор :"Възможно ли е комулация между договорна и деликтна отговорност"? Колегата е права , че и при най-добросъвестно отношение от наша страна, няма как да знаем уговореното в договора и фактите по неизпълнение.
sunrise
Активен потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация