начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Изграждане на навес върху козирка в идеални части

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изграждане на навес върху козирка в идеални части

Мнениеот iveto_81 » 13 Ное 2013, 17:32

Здравейте и моля за съвет!
Наскоро закупих апартамент на 1-ви жилищен етаж над магазин. Апартаментът е краен, дневният тракт е със северно изложение и има малка тераса(около2 кв). Зад парапета на терасата продължава козирка/широка около 2.5 м/, която върви почти по целия първи етаж на блока. Апартаментът е краен и в тази част на козирката се събират отпадъци и най -вече вода, която се просмуква през стената в дневния тракт. Мисля, че наклонът на козирката не е правилен, извиках строитеите, т.к. сградата е още в гаранция, които само запълниха фугите отвън, но не мисля че това ще помогне. Т.к. апартаментът е краен, никой друг няма излаз на тази част от козирката и бих искала да сложа навес,който няма да спре гледката на съседите или да ги ощети по какъвто и да е начин, но разбира се все пак нямам собственост върху козирката. Първоначалната ми идея беше да сложа дървен навес -освен, че ще изглежда по-добре, ще предпазва и стената и ще спре събирането на вода /да не говорим че зимата идва и козирката ще се пълни и със сняг/. Консултирах се с приятел-строител, според който няма законен начин по който това може да стане и ме посъветва (за да не инвестирам пари в дървен навес, който евентуално биха ме накарали да махна) да сложа един подвижен навес от плат за лятото с 2 столчета и масичка и да се надявам съседите ми да са благонастроени хора :D Това е вариант, но през зимата проблемът с водата и снега ще продължи. От скоро съм в кооперацията и не познавам съседите добре все още. Моля за съвет дали има законен ред, по който бих могла да узаконя навес над тази козирка и ако не - скъпи ли са много глобите, ако все пак го направя? :) Благодаря предварително
iveto_81
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация