начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

osigurovki i trudov staj

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

osigurovki i trudov staj

Мнениеот kkkkk » 02 Сеп 2004, 16:24

Zdraveite!
Lekar sam . Rabotia na 1 osnoven i 1 dopalnitelen trudov dogovor i na 1 grajdanski dogovor v 3 zdravni zavedenia. Neobhodimo li e i ot drugite zdr. zavedenia da se postaviat pe4ati v trudovata mi knijka ?Ste nabiram li po-goliam trudov staj i vazmojno li e da se osiguriavam samo po osnovnia trudov dogovor bez da pravia tova po drugite dogovori?
Predvaritelno syrde4ni blagodarnosti
kkkkk
Нов потребител

Re: osigurovki i trudov staj

Мнениеот лунатик » 02 Сеп 2004, 17:41

В трудовата книжка се правят записи само по трудови правоотношения /без граждански договори/. Във вашия случай основния работодател ще прави отбелязването за протичането на трудовото правоотношение. За втория работодател - струва ми се, че за удостоверяване на трудовия /осигурителния/ стаж при него е достатъчно да си изкарате само обр. УП 2 за дохода при него и обр. УП 30 за трудовия /осигурителния/ стаж. Може да изкарате отделна трудова книжка за трудовия стаж при втория работодател, защото извършването на записи на двама работодатели в една трудова книжка за един и същ период от време ще е доста неудобно за хронологическо проследяване на протичането на трудовото правоотношение.
По-голям трудов стаж ще се набере по условията на чл. 9 ал. 8 КЗО - ако по втория договор са отработват поне 3 часа дневно, то тогав 4 год. сборен стаж ще се признава за 5 год. осигурителен стаж.
А относно възможността за осигуряване само по един договор - това е невъзможно, щом по основния договор има доход над определен минимум /МРЗ/.
Но осигуряването е грижа на работодателите - дори и по гражданския договор е грижа на възложителя осигуряването на наетите лица.
лунатик

Мнениеот erhan shukri rejep » 25 Сеп 2004, 17:35

ami mojeteli da mi kajete dali sam osiguren
erhan shukri rejep

Мнениеот erhan shukri rejep » 25 Сеп 2004, 17:35

kkkkk написа:

> Zdraveite!
> Lekar sam . Rabotia na 1 osnoven i 1 dopalnitelen trudov
> dogovor i na 1 grajdanski dogovor v 3 zdravni zavedenia.
> Neobhodimo li e i ot drugite zdr. zavedenia da se postaviat
> pe4ati v trudovata mi knijka ?Ste nabiram li po-goliam trudov
> staj i vazmojno li e da se osiguriavam samo po osnovnia trudov
> dogovor bez da pravia tova po drugite dogovori?
> Predvaritelno syrde4ni blagodarnosti
erhan shukri rejep

Мнениеот donna » 25 Сеп 2004, 17:36

ами напиши едно писмо до НОИ и те ще ти отговорят ,така ще разбереш
donna
Старши потребител

studentski staj

Мнениеот krasimir halov » 26 Окт 2004, 22:16

Az sum student posleden kurs v LTU Sofia
Iskam da znam kum koi moga da se oburna za da razbera koi firmi v BG davat stazhove na chuzdenci?
krasimir halov

Назад към Данъчно право