начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Намаляване на издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Намаляване на издръжка

Мнениеот hanzy_bg » 01 Юли 2014, 20:22

Здравейте,

бих искал да попитам какви са шансовете и вариантите за намаляване на издръжка която е поставена със споразумение и е в размер на 500 лв месечно. Моята заплата е 2500 лв, от които изплащам 1100 лв ипотечен кредит, 500 лв издръжка и 300 лв кредит който съм теглил по време на брака с бившата ми жена и половината (5000лв ) от него отиде за погасяване на кредитите и кредитната карта на бившата ми жена. Имаме дете на 4 години, то е с алергия (непоносимост към глутен) заради което от здравната каса му дават безплатно безглутеново брашно и от социалните му плащат около 290-300 лв месечно. Аз също имам проблеми със здравето и от както съм се развел (1 год 3 мес) съм отслабнал с почти 25 кила, имам усложнения в диабета, проблеми с очите, зъбите и т.н. Живея на 25 км от работното ми място и всеки ден минавам по 50-60 км за да отида до работа и обратно. Отделно бившата ми жена системно не ми дава детето в дните определени в съдебното решение. Тя също работи за висока заплата (около 2000лв) в момента е бременна и чака друго дете. В момента имам приятелка, с която обмисляме брак, та мисълта ми е какво трябва да направя за да намаля тази издръжка?
Благодаря ви предварително.
hanzy_bg
Нов потребител

Re: Намаляване на издръжка

Мнениеот borovinka » 02 Юли 2014, 09:39

1. Да сключите ново споразумение с бившата, с което да се намали размерът. Това ви е най-добрият вариант (и най-човешкият).
2. Или да заведете дело за намаляване на издръжката, като се мотивирате, че се явява непосилна за вас. (Ама шансовете да стане според мен не са големи, особено ако се осигурявате на max праг). Кредитите са без значение за издръжката, тя е с приоритет.

П.С. Защо не се разберете с бившата тя да изплаща нейната част от кредита? Това би намалило разходите ви с 300 лв. и е по-лесно, отколкото да намалявате издръжката.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Re: Намаляване на издръжка

Мнениеот todorova81 » 10 Юли 2014, 22:33

Кредитите не се вземат под внимание за определяне размера на издръжката.
Ако се осигурявате на по-малко от това което получавате или можете да представите пред съда документ-ТЕЛК или някакво медицинско за влошеното ви здравословно състояние можете да претендирате за намаляване на размера на издръжката.
todorova81
Младши потребител

Назад към Семейни казуси