начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Тормоз в семейството

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тормоз в семейството

Мнениеот gerganastoqnova » 01 Авг 2014, 16:35

Здравейте. Реших преди да предприема по - сериозни стъпки да се посъветвам . Аз съм на почти 22 години , студентка и лятото се прибирам вкъщи при семейството . Нямаме семейни или парични проблеми , ние сме едно нормално средностатистическо семейство. Ето къде е проблемът ... имам чувството , че баща ми страда от някаква болест . Днес е щастлив , усмихнат и мил , а на другия ден е ужасен , груб и агресивен . Точно вчера беше такъв ... прибрах се от работа (Сезонна работа , за да не бездействам вкъщи) , беше видимо изнервен и се почна , (предполагам някои го е изнервил в работата , често се случва когато го изнервят в работата вкъщи да го отнасяме ) не беше ме удрял от години , но днес съм цялата синя . Проблемът е , че аз имам 20 излишни килограма , които тежат на баща ми и не може да се примири с това и да ме приеме такава каквато съм . Затова беше боят и часове думи , с които той може да ме смаже психически .
На другите членове от семейството измисля други причини , за които мога да пиша с часове . С тях се е случвало същото , всички го преживяваме , на всеки когато му дойде времето ... Не искам майка ми да бъде тормозена докато ме няма , страх ме е да я оставям с него като видях на какво е способен за пореден път . Имам и по - голям брат , който е преживявал агресията на бащата ми много , много пъти също .
Как мога да действам и какво мога да постигна ? Благодаря ви предварително
gerganastoqnova
Нов потребител

Re: Тормоз в семейството

Мнениеот sunrise » 01 Авг 2014, 22:22

Здравейте! Първо, какво Вие искате да постигнете, за да знаем какви съвети да дадем.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 03 Авг 2014, 02:08

Човекът има сериозен проблем. И е за лечение. Съмнявам се, че ще се получи амбулаторно. Тук - изобщо не е възможно.
Потърсете компетентен психиатър. Не чакайте някой да пострада.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот votpuska » 03 Авг 2014, 18:43

Док, чуваш ли се какво говориш, това съвсем ще взриви нещата. как си го представяш - жената да отиде при баща си и да му каже "Татко, мисля че имаш проблем, намерих психиатър, който може да ти помогне". Поне да не е в кухнята, че там много остри предмети..
Не ми е известно психиатър който сам намираш (било на частно или на държавно) - т.е. доброволно, да може да лекува насила. Ако имаше желание въпросният човек сам щеше да си потърси. Тези които пък лекуват насила, не си ги избираш сам. И ако имате успех ше го приберат за месец и като се върне ще стане още по-зле защото вероятно ще изгуби работата си ще стои в къщи и вие ще сте му виновни. Най-доброто решение за такива случаи е да се разделите. Ако жилището е СИО майка ви да се изнесе и да започне развод.
И още нещо, док, много наивно раздаваш оценки, не забелязваш ли че питащата не споменава конкретния повод за побой и как тя се отнася с баща си. Това да я е бил за да остлабне просто не е сериозно. Възможно е да го е предизвикала с нещо, за което премълчава. Още повече че тормозът не е системен, жената казва че не е удряна от години. Хората имат различен праг на търпение, всеки има слаби места които ако бъдат засегнати може да избухне, това не ги прави непременно "клинични случаи".
Има нещо гнило в цялата история..
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот doc03 » 03 Авг 2014, 21:48

gerganastoqnova написа:... Днес е щастлив , усмихнат и мил , а на другия ден е ужасен , груб и агресивен .

Човекът има сериозен проблем, който става проблем на околните, на най-близките му. Агресията спрямо най-близките хора е изключително характерна. Проблемът ще се влошава, а той не осъзнава, че има такъв - втори характерен признак.
При адекватна психиатрична помощ, нещата ще претърпят значително обратно развитие, и ако се прилага редовно медикаментозно лечение общо взето човекът ще си влезе в рамките. Но, ако към всичко се добавя и алкохол, нещата ще са малко по-продължителни, докато проработи лечението.

votpuska написа:.....Най-доброто решение за такива случаи е да се разделите. Ако жилището е СИО майка ви да се изнесе и да започне развод.

Така ли? И защото бащата, (той и съпруг) има заболяване, да го изоставят? .... Ако имаше рак (няколоко вида тумори дават такава клиника), нещата щяха да са още по-плачевни, и какво? ... зарязват го?
Ти си егати ... човека (да ме прощават останалите представители на вида, ама не искам да ползвам епитета, който ми идва отвътре) ... Дори при животните това почти го няма, да се изоставя болния ... Баси народа ...

П.П. Прекрасно се чувам какво говоря!

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот ilian_todorov » 04 Авг 2014, 18:40

votpuska написа:Док, чуваш ли се какво говориш, това съвсем ще взриви нещата. как си го представяш - жената да отиде при баща си и да му каже "Татко, мисля че имаш проблем, намерих психиатър, който може да ти помогне". Поне да не е в кухнята, че там много остри предмети..
Не ми е известно психиатър който сам намираш (било на частно или на държавно) - т.е. доброволно, да може да лекува насила. Ако имаше желание въпросният човек сам щеше да си потърси. Тези които пък лекуват насила, не си ги избираш сам. И ако имате успех ше го приберат за месец и като се върне ще стане още по-зле защото вероятно ще изгуби работата си ще стои в къщи и вие ще сте му виновни. Най-доброто решение за такива случаи е да се разделите. Ако жилището е СИО майка ви да се изнесе и да започне развод.
И още нещо, док, много наивно раздаваш оценки, не забелязваш ли че питащата не споменава конкретния повод за побой и как тя се отнася с баща си. Това да я е бил за да остлабне просто не е сериозно. Възможно е да го е предизвикала с нещо, за което премълчава. Още повече че тормозът не е системен, жената казва че не е удряна от години. Хората имат различен праг на търпение, всеки има слаби места които ако бъдат засегнати може да избухне, това не ги прави непременно "клинични случаи".
Има нещо гнило в цялата история..

Не могат ли да пуснат жалба в прокуратурата по ЗЗ? Ще образуват дело, което се води по реда на НПК и ако е необходимо ще го уредят с принудително лечение за определен срок. :idea:
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 05 Авг 2014, 01:52

ilian_todorov написа:..... ще го уредят с принудително лечение за определен срок. :idea:

Няма да стане. А и защо трябва да е принудително?

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот votpuska » 05 Авг 2014, 18:17

А как ще го накарат да се подложи доброволно? Да изпълнят съвета ти и ще ги четем в новините.
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот gerganastoqnova » 25 Авг 2014, 21:11

Здравейте.Съжалявам , че не отговорих веднага . Някой беше написал , че може би го предизвиквам с нещо , но хора , няма с какво да го предизвикам , аз се държа прекрасно с него . Макар и това , което се случи го забравих без да предприема нищо . Всичко се забрави , след два дни баща ми се държеше все едно нищо не се е случило . Пак добър , миличък и така нататък . Обаче преди 2 дни отново ... този път към майка ми . Брат ми беше наблизо ,извиках го и предотврати всичко . Но каза на майка ми " Не заслужаваш да живееш" ... Аз всеки път оставам потресена и си казвам ... не това не е баща ми . А причината е , че майка ми била виновна за това , че на същия ден бяхме в града,който уча да търсим нова квартира и нищо подходящо не намерихме . Целият ден нищо му няма и дори той ни успокояваше , че другата седмица , че намерим . Накрая се прибираме и пак скандал .
В нашата къща просто всички трябва да сме като войници и да му козируваме .. Аз защото съм студентка и все още завися от него , специалността ми няма вариант задочно и просто работа и лекции всеки ден е доста трудно . Всяко лято работя , защотото искам да съм малко от малко самостоятелна .
Майка ми е от 30години с него , просто и сега да и казвам да го остави не знам дали ще го направи . До сега колкото е изтърпяла . Пък и някои беше написал да се изнесе на квартира . Извинявай , жена с 400 лева заплата ... какво ще прави сама на квартира .Аз често и казвам , че сама си е виновна да търпи това отношение.Трябвало е да го остави преди години . И Просто май като цяло сме зависими от него заради парите ... а той ни прави на нищо,защото го знае...
А , за апартамента , в който живеем се води и на майка ми и на баща ми .. не мисля , че е само на негово име.
От една страна ме е яд , че не отидох на доктор , защото бях цялата в синини , а друга си мисля , че все пак ми е баща . Но това не му дава право да постъпва така с нас , нали?
gerganastoqnova
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 26 Авг 2014, 02:03

gerganastoqnova написа:...... след два дни баща ми се държеше все едно нищо не се е случило . Пак добър , миличък и така нататък . Обаче преди 2 дни отново ... този път към майка ми . Брат ми беше наблизо ,извиках го и предотврати всичко . Но каза на майка ми " Не заслужаваш да живееш" ...

gerganastoqnova написа:Аз всеки път оставам потресена и си казвам ... не това не е баща ми .

gerganastoqnova написа:Целият ден нищо му няма и дори той ни успокояваше , че другата седмица , че намерим . Накрая се прибираме и пак скандал .....

:idea:

Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Семейни казуси