Мнениеот borovinka » 02 Юли 2013 08:05 am
Какъв "чичко-паричко"? Хайде да не ставаме вулгарни, че ще напиша нещо, което е далеч от добрия тон. (Като го е създавал това дете пак ли за чичко-паричко се е мислил или тогава е бил "големият лош мъжкар"?)
За да не е "чичко-паричко" този човек/индивид/тати - поискал ли е някога (един път поне) да осъществи личен контакт с детето си (както е по СР)? Познава ли го това дете, знае ли къде учи и какви са нуждите му?
Това с изплащането на издръжка от работодателя не е невъзможно. Трябва от съдебния изпълнител да се поиска на дължащия издръжка да бъде наложен запор върху трудовото възнаграждеиние. Сумите постъпват по сметка на ЧСИ, той ги привежда на детето чрез законния му представител.
Условие, за да се случи горното, е дължащият издръжка да работи по трудов договор. (Получи ли съобщение от СИ работодателят му е длъжен да започне да удържа и привежда сумите на СИ.) Друг въпрос е, че много от дължащите издръжка официално не работят (разбирай, не работят по трудов договор) и "не получават" трудово възнаграждение. В днешните объркани времена има и случаи, в които дори на работодателите не им се занимава всеки месец да правят отчисленията по ведомост и решават въпроса по сталинистки - "Имеят человек, имеят проблем". Така работникът/служителят, дължащ издръжка, много скоро се оказва "безработен" (или минава в сивия сектор на икономиката ни) и запорът върху трудовото му възнаграждение става безпредметен.
Точно за това искам да кажа мила ,,,дъщеря ми ме нарича ,Едва ли не ЧИЧКО-ПАРИЧКО..Толкова гадно ми стана след като минути след делото ме "намери"-явно ме е дебнала горката по препоръка на "майка си"""давай пари и подпиши да отида на почивка в Гърция...Ба си,,Не мога да се примиря като знам каква долна жена и ................ е майка и,,в същото време дъщеря ми ми заявява че ...,има най-добрата майка на света!Докато съм я водил по болници сам и и осигурих ортопедични стелки и ред процедури...докато майка и .............................Айде моля ви позволете некой мъж да напише нещо... Май сбърках темата.../