начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Поставяне на "надпис" върху външна стена на ЕС

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Поставяне на "надпис" върху външна стена на ЕС

Мнениеот eurolinker » 11 Сеп 2014, 11:02

Здравейте,

Струва ми се, налице е "граничен случай" със следната конкретика: Собственик на имот (партерен), желае да постави над входа си "надпис" по смисъла на Наредбата за рекламна дейност на територията на община В., в жилищна сграда в режим на ЕС (със собственици физ. лица).
Редът е ясен, вкл. това, че съгласно наредбата следва да се представи решение на ОС, обективирано в протокол съобр. чл. 43 и 44 ЗС.
НО! В сградата (завършена и с наличен Акт 16) не е свиквано никога ОС, няма избрани органи за управление и контрол.
Ясно е, че единият вариант е собсвеникът да инициира процедурите за свикване на ОС и т.н. Но това ще отнеме МНОГО време. Според вас, има ли втори вариант - собственикът да получи изрично писмено съгласие обективирано не в протокол от ОС, а в друг частен документ? Като в него е спазено условието да е получено съгласието на повече от половината етажни собственици. И някому известна ли е такава практика?
Мерси за мненията.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Re: Поставяне на "надпис" върху външна стена на ЕС

Мнениеот Melly » 11 Сеп 2014, 11:29

Всяко действие извън посочения в закона ред ще бъде незаконосъобразно.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот eurolinker » 11 Сеп 2014, 12:11

Мда...Ясно. Благодаря, Melly.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот vdggbg » 11 Сеп 2014, 17:34

Доколкото ми е известно - законът не поставя като изрично условие за легитимност на решенията на ОС на ЕС наличието на избрани органи за управление и контрол. Така че, "частният документ", за който говорите, по същество може да не се различава по нищо от един обикновен протокол на ОС - и, като такъв, да свърши работа за конкретния случай.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот eurolinker » 12 Сеп 2014, 09:43

vdggbg написа:Доколкото ми е известно - законът не поставя като изрично условие за легитимност на решенията на ОС на ЕС наличието на избрани органи за управление и контрол. Така че, "частният документ", за който говорите, по същество може да не се различава по нищо от един обикновен протокол на ОС - и, като такъв, да свърши работа за конкретния случай.

Благодаря, vdggbg. Не знам дали е твърде голямо вторачване в закона, но ми се струва, че чл. 16 ал. 2 ЗУЕС би бил пречка. Ако няма избран УС/управител, кой ще председателства въпросното ОС?
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот neutralen » 12 Сеп 2014, 11:05

Един беден човек отишъл при "горския" и се помолил да го пусне в гората, за да събере малко съчки.Горския казал - не може, забранено е влизането в гората,ще те глобя 500 лв. Човекът попитал - е добре де, тези дето секат гората,как са влезли, защо не ги глобяваш.
Те не са ме питали - казал горския.
Който разбрал - разбрал, който не разбрал - все тая.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот eurolinker » 12 Сеп 2014, 12:22

Разбрал. Но в случая (1)дървата са скъпи :mrgreen: , от екзотичен вид :arrow: човекът не е беден и (2)други дето са в гората може да подшушнат това-онова на горския ( и то пост фактум-след като дървата са изгорени, разбирай -"надписът" поставен).
neutralen, мерси все пак за мнението.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Строителство и регулация