начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Практически въпрос за заплащане на адвокатски услуги

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Практически въпрос за заплащане на адвокатски услуги

Мнениеот aaaaly » 19 Сеп 2014, 19:33

Намерила съм си адвокат да ми поеме личните дела. Минах през няколко. Последният няма да го коментирам - имам горещи надежди нещата да са коректни.

Още не сме стигнали до въпроса за заплащането, само съм маркирала, че разбира се ще си платя, но не сме говорили за цифри и срокове и други детайли за заплащане. Но желая да се подготвя какво да очаквам.

Въпросът ми е следният - какво се смята за коректно и прието от гилдията като поведение по отношение на заплащането.

Защо питам - защото мисля, че с течение на времето съм си променила възгледите и съм възприела закони и поведение които са обичайни за мястото, в което живея. Тук, където живея, се плаща за извършена услуга в края на действието и при отчетен резултат. Ако услугата е сложна и е на стъпки, се прави някаква логична разбивка и се плаща поетапно при всяка следваща извършена стъпка.

Но при друг адвокат ми беше поискана авансово ЦЯЛАТА ПРОГНОЗНА СУМА - което аз намерих за нелогично и неправомерно. Няма как да знаеш какви действия се очакват да бъдат извършени и особено ако се очаква тези действия да траят с години.....нито може да се предвиди резултата от поетапните действия. Тоест някакси не излиза да е коректно, а да не говорим, че намерих този 'адвокат' (вече не контактувам с него - но имаше някакви юридически титли и звания и кантора на Графа плюс маса други рекомендации) в уебсайт подобен на лекса. Разбирам, че вероятно човека се е представил с реалните си данни - но също съществува вероятността (признайте го все пак, това е реална вероятност) някой да се регистрира от негово или друго име и просто да докопва финансови и други лични данни и да може да изнудва. Рискът от намиране на юрист от дистанция е голям - вероятно същото важи и за адвоката, но признайте, че има риск и за клиента.

И така да се върнем на въпроса ми - беше ми поискана АВАНСОВО ЦЯЛАТА ПРОГНОЗНА СУМА, беше ми намекнато да дам генерално пълномощно (включително права за разпореждане над банкови сметки и имущества) и прочие. Разбира се, че не бих дала подобно пълномощно на човек, когото не съм виждала и съм намерила чрез уебсайт и не съм проверила лично.

Та - да се върнем на въпроса - как е коректно да се плаща за извършени юридически услуги, които са сложни и не са еднократни и предвидими:

1. цялата прогнозна сума авансово;
2. частични суми след всяко реално извършено юридическо действие;
3. авансово предплащане с някаква сума и когато предплащането свърши и се отчете изразходваното, тогава се зарежда нова сума (като ваучер).

Като проблема съдържа и условието, че плащането се извършва от чужбина и кореспонденцията и отчитането са тромави по обясними причини.

Други предложения? идеи? някой някога да е имал клиент от чужбина? как решихте проблема?

ПСС: естествено, че ще си платя - но мисля, че е мое право да си защитя моите интереси и да изключа вероятността да бъда обрана от измамници, или просто използвана като кокошка, или просто изцицана и зарязана без решение на проблемите ми, за което решение и професионални услуги някой взима пари и се очаква да си свърши работата.

Знам, че проблема виси страшно! на главата на много клиенти. Добре е, ако има някаква коректна ориентация за клиентите да знаят какво да очакват.

Благодаря предварително за отзивите, които очаквам все пак да се напишат. Мисля, че темата е гореща и би била полезна за много, много хора.

ПССС: в страната, в която живея, просто даваш банковите си данни на адвоката си и биваш уведомяван за сумата веднага с детайли кое какво е и защо плащаш (закона изисква така наречeния Consent), кога адвоката ти ще изтегли парите, за което получаваш автоматично фактура и пълна разбивка на извършените юридически действия (адвокатите тук ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПО ЗАКОН - иначе не им е позволено да практикуват) издават фактури с вписани всички законови атрибути и детайли. При грешка в сумите се извършва задължително сторниране и се коригира сумата да е коректна - дори ако става дума за 1 цент - сумата няма значение - има значение да е извършена коректно транзакцията както е била договорена).

Също така ако услугата не е била извършена задоволително, има независим държавен орган, на който можеш да се жалиш и да търсиш справедливост - тоест действията на гилдията са контролирани от морален кодекс и иключително строги правила. Ако някой адвокат или юрист биде хванат в некоректност, то бива изхвърлен на секундата от гилдията. Професионалистите си пазят репутацията и не позволяват мишоци да им чернят професията и занаята, с образни думи казано. Поради което искат хубави пари - но пък и предлагат отлично качество на услугите си. Тази обратна връзка липсва в рОдината - и клиента трябва да се остави на едната гола съвест на адвоката си - и честичко се случва клиенти да бъдат завличани от измамници даже да се водят професионалисти уж. Тоест вие юристите не си пазите репутацията на гилдията и оставяте леконравните ви колеги да рушат доверието на клиентите.

Това е така не само за адвокатите - за всичко (тук, където живея). Законът касае ВСИЧКИ (включително и мен). Достатъчно е да бъдеш докладван един-единствен път за нарушение на закона - и с удоволствие държавните служби ще си поиграят на котка и мишка с провинилия се (няма значение дали е клиента или адвоката и кой изобщо е) - и ще му разрошат перушината.....законово.....

Включително за чужденци (аз все още не съм си взела натурализацията) съществува наказание екстрадиция и понякога е без право на връщане в страната (понякога с ограничителен срок, а понякога завинаги...)

Тоест тези неща се взимат много насериозно.

Та горния адвокат с големите титли и самочувствие ми предложи да платя авансово ЦЯЛАТА ПРОГНОЗНА СУМА....без документ за разплащането (когато аз вдигнах тупурдия, той тогава почна да се обяснява че щяла съм да имам платежно нареждане към банката ми и то било достатъчно...но не е така - моята банка казва, че една транзакция без издаден от отстрещната страна документ на какво основание е приета транзакцията е извършена на мой риск) ...което логично навява мисълта, ами колко е лесно да гепнеш парите и после да си повееш елегантно с една носна кърпичка в жегата и да кажеш ааааа...ама нямаше такова плащане извършено....

Едит: плаши ме ( и имам основание признайте) лошата репутация на страната и липсата на законност. Бих платила прекрасно и дори с 10-20% отгоре на поисканото - това се нарича тип - ако съм доволна от услугите. Това е негласно прието в Америка и Европа, като типа зависи от степента на удовлетворение на клиента.

От друга страна ако клиента не е доволен, има право да обжалва (срещу собствения си адвокат и е напълно възможно да осъди адвоката си и да го лиши от професионални права - зависи от нарушенията му) и да си търси правата и е напълно възможно да бъде възмезден и да получи голямо обезщетение, ако е бил третиран неправилно. И това го няма в България, което е голям пропуск.

Кадърен адвокат би печелил повече, а некадърен би гладувал - и точно така се получава тук, където живея - дипломират се много юристи - но несериозните окапват още в първите няколко години и им се налага да се преквалифицират.

Но в България се получава така, че самите юристи се прецакват - и губят доверието на клиентите си - защото отказват прозрачност и коректно договаряне на сделката.

Не намирам нормални думи да коментирам поведението на адвоката от горния пример, който поиска от мене сляпо доверие и ПЪЛНО АВАНСОВО ПРОГНОЗНО ЗАПЛАЩАНЕ.

Сумата надхвърляше 1500 лева - да не добавям детайли, да не се разпознае някой тук.....но 1-2 глупачки като мене - и човека може да си плати месечните сметки на офиса без да си е мръднал пръста дори......

Не че някой ще забогатее с тази сума - но си представете ситуация плащам, няма услуга, отказва се да се признае плащането - и отиваме на вариант ново плащане и всичко на нова сметка.....

Аз все пак парите си не ги намирам на улицата и не ги бера по дърветата - ще си платя и отгоре даже ако съм доволна - но искам всичко да е ясно и точно и имам това право разбира се.

Та - очаквам коментари и ще следя темата с интерес....
Последна промяна aaaaly на 19 Сеп 2014, 20:15, променена общо 2 пъти
aaaaly
Младши потребител

Re: Практически въпрос за заплащане на адвокатски услуги

Мнениеот sarbijanac » 19 Сеп 2014, 19:55

Адвокатът има право да зизиска авансово заплащане на договореното му възнаграждение.Законът позволява да се договори разсрочено плащане,но адвоката не е задължен да го направи. :idea:

Договореното възнаграждение може да се зплати както по банков път -на посочената от адвоката сметка,така и в брой с издаване на разходен документ. :!:

Едва ли ще намерите колега който би се съгласил да му се заплати след приключване на работата му.Което си е рисковано за самия него.На моите клиенти им обяснявам кратко и ясно "Плащате-работи се,не плащате-приключваме" ! :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот aaaaly » 19 Сеп 2014, 20:02

sarbijanac написа:Адвокатът има право да зизиска авансово заплащане на договореното му възнаграждение.Законът позволява да се договори разсрочено плащане,но адвоката не е задължен да го направи. :idea:

Договореното възнаграждение може да се зплати както по банков път -на посочената от адвоката сметка,така и в брой с издаване на разходен документ. :!:

Едва ли ще намерите колега който би се съгласил да му се заплати след приключване на работата му.Което си е рисковано за самия него.На моите клиенти им обяснявам кратко и ясно "Плащате-работи се,не плащате-приключваме" ! :lol:

А как се гарантира, че адвоката ще извърши услугата коректно?

Защо се изисква коректност само от страна на клиента и то едностранно? как се фиксират задълженията на адвоката към клиента му и с какво се гарантира извършването им?

Питам, защото искам да разбера. Искам при ново договаряне да имам ясна идея защо и какво да правя.

Едит:

Договореното възнаграждение може да се зплати както по банков път

Точно това ме озадачава. Моята банка - която е огромна международна банка и работи в над 150 страни по света - казва, че не може да ми гарантира извършване на услугата, ако аз направя платежно нареждане без ясно указани детайли и основание на плащането, както и поименно изброяване на всичките услуги вътре - защото без изброяването им и указването им после аз не мога да обясня защо съм извършила плащането.

Тоест услугата още не е извършена - и аз не знам детайлите на услугата, нито детайлите на адвоката, нито нищо - и точно това ми обяснява моята банка - не мога нищо после да направя, ако адвоката си гепне парите и изчезне. Няма начин после да докажа за какво съм му платила, особено ако е просто физическо лице. Може да е просто стар личен дълг. Може да е всичко. банката ми вдига рамене и казва, ние не можем да те покрием в такава ситуация.

Втори едит:

Едва ли ще намерите колега който би се съгласил да му се заплати след приключване на работата му.Което си е рисковано за самия него.На моите клиенти им обяснявам кратко и ясно "Плащате-работи се,не плащате-приключваме" !

Ами това казвам по-горе - че в страната, в която живея, се прави договор и се указва начина на плащане и поетите задължения и се изброява всичко педантично относно И ДВЕТЕ СТРАНИ. И договора се подписва И РЕГИСТРИРА В СЪДА - тоест има трета страна, която контролира професионалните услуги и действията и на двете страни. ПОСЛЕ се извършва услугата - но клиента вече е встъпил в РЕГИСТРИРАН договор и в договора са указани банковите му данни. СЛЕД извършване на услугата - адвоката праща фактурата към банката на клиента си и указва основание и номер на договор - и банката извършва разплащането, като и банката, и адвоката уведомяват клиента и писмено, и по телефон кога се очаква да се изтегли сумата, и се уверяват, че клиента има покритие.

Трети едит:

така и адвоката, и клиента му са защитени. Самият съд проверява извършените действия по договора и изисква изплащането на възнаграждението. Затова адвоката е спокоен, че ПРИ ВСЯКО ПОЛОЖЕНИЕ ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ПАРИТЕ И ДОРИ С ТИП, АКО КОРЕКТНО Е ИЗВЪРШИЛ УСЛУГАТА.

Но на мен ми се вижда налудничаво да платя в аванс и без договор, и без двустранно поети задължения, и без неустойки и детайли и защита от закона и предвидени законови начини да си защитя интересите.
Последна промяна aaaaly на 19 Сеп 2014, 20:21, променена общо 1 път
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 19 Сеп 2014, 20:18

Има решение - наемете си адвокат от страната в която пребивавате/живеете.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот aaaaly » 19 Сеп 2014, 20:22

neutralen написа:Има решение - наемете си адвокат от страната в която пребивавате/живеете.

Тоест предлагате да наема адвокат, защото вече съм наела адвокат? това не е ли малко като кокошката ли беше първа или яйцето?

Мммм..минахме в Страната на чудесата и един великденски заек пиеше чай и пееше стихове......
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 19 Сеп 2014, 20:23

Ако примерно влезе в кантората ми някоя госпожа и ми зададе въпрос идентичен по съдържание с този на aaaaly/като разбира се няма да издържа цялото изложение , а ще я прекъсна след първия абзац/ , нормалния хонорар , който бих й поискал го умножавам по 3 и го искам твърдо авансово или .............пътя! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот aaaaly » 19 Сеп 2014, 20:32

REVOLUTION написа:Ако примерно влезе в кантората ми някоя госпожа и ми зададе въпрос идентичен по съдържание с този на aaaaly/като разбира се няма да издържа цялото изложение , а ще я прекъсна след първия абзац/ , нормалния хонорар , който бих й поискал го умножавам по 3 и го искам твърдо авансово или .............пътя! :D

Такова поведение господине, се нарича изнудване.

Консента за нищо го нямате, а правата на клиента са практически несъществуващи. Така излиза.

После даже се сърдите, че сте недолюбвани - ами то не давате никаква причина някой да ви хареса и люби.

Иначе Великденския заек и на вас ви пее на ухото - защото при вас идват само клиенти, които нямат избор - и затова не сте добре платени и само бленувате доходите на адвокатите в страната, в която живея.....

Хабите си времето - вместо да печелите сериозни пари със сериозни клиенти - вие си веете с кърпичка и се правите, че всичко е наред - но живота ви върви, а не ставате богати, нито пък щастливи....
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 19 Сеп 2014, 20:51

Изнудване!? :lol:
Не госпожо , за да Ви изнудвам , поведението ми трябва да проявява някакъв елемент на принуда.
А аз с нищо не Ви принуждавам , в града в който работя има още поне 1100-1200 адвоката , така че спокойно може да си излезнете и да тръшнете вратата , а аз да въздъхна облекчено. :D
Иначе в края на краищата , едно съм разбрал , че когато освен да работя като адвокат , трябва да си троша нервите и като нечии душеприказчик , то поне троен хонорар. :wink: :D

А иначе по темата , обичайно е прието в България възнаграждението да се заплати при сключването на договора за правна помощ , в който се посочва и какви услуги се задължава да изпълни адвоката.Това е така понеже , ако адвоката не свърши работата , Вие може да го осъдите за вреди и реално да получите обезщетение, тъй като всеки колега задължително прави специална застраховка професионална отговорност.Може и да се оплачете в съответния адвокатски съвет , където да се реализира дисциплинарна отговорност и т.н.
А ако адвоката се съгласи да получи парите си накрая , след като свърши работата , то е възможно нищо да не получи , а клиента застраховка няма , така че няма и пари. :wink: Ето защо у вас може всякак да е прието , но у нас първо се поръчва оркестъра , после се плаща , а накрая свири музика. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот aaaaly » 19 Сеп 2014, 21:01

REVOLUTION написа:Ако примерно влезе в кантората ми някоя госпожа и ми зададе въпрос идентичен по съдържание с този на aaaaly/като разбира се няма да издържа цялото изложение , а ще я прекъсна след първия абзац/ , нормалния хонорар , който бих й поискал го умножавам по 3 и го искам твърдо авансово или .............пътя! :D

То не че не е ясно защо мафията си има една страна в малкото джобче - но се и потвърждава с горните думи...

Значи аз лично почвам да клоня към вариант мафия - да ми реши проблемите гарантирано.

С адвокат явно няма да стане - ето затова мафията просперира господа.

ПС: имам едно огромно предимство - мога да плащам....да видим кой ще си преглътне наивитета да се прави на ударен и професионално надут.....

Да уточня - няма да приема кандидатурата на никой адвокат от този форум.....по обясними причини....мисля, че схванах отношението ви към консента, клиента и професионалните ви отговорности.......
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот aaaaly » 19 Сеп 2014, 21:07

REVOLUTION написа:Изнудване!? :lol:
Не госпожо , за да Ви изнудвам , поведението ми трябва да проявява някакъв елемент на принуда.
А аз с нищо не Ви принуждавам , в града в който работя има още поне 1100-1200 адвоката , така че спокойно може да си излезнете и да тръшнете вратата , а аз да въздъхна облекчено. :D
Иначе в края на краищата , едно съм разбрал , че когато освен да работя като адвокат , трябва да си троша нервите и като нечии душеприказчик , то поне троен хонорар. :wink: :D

А иначе по темата , обичайно е прието в България възнаграждението да се заплати при сключването на договора за правна помощ , в който се посочва и какви услуги се задължава да изпълни адвоката.Това е така понеже , ако адвоката не свърши работата , Вие може да го осъдите за вреди и реално да получите обезщетение, тъй като всеки колега задължително прави специална застраховка професионална отговорност.Може и да се оплачете в съответния адвокатски съвет , където да се реализира дисциплинарна отговорност и т.н.
А ако адвоката се съгласи да получи парите си накрая , след като свърши работата , то е възможно нищо да не получи , а клиента застраховка няма , така че няма и пари. :wink: Ето защо у вас може всякак да е прието , но у нас първо се поръчва оркестъра , после се плаща , а накрая свири музика. :D

Господин REVOLUTION, аз точно това и правя.

Преслушвам адвокати вече 2 седмици. Който ми покаже Вашите възгледи - си получава пътния лист да си търси други клиенти.

Търпението ми ще се възнагради твърдо вярвам аз.

Нехаресването е взаимно - уверявам Ви. Буквално ми се наложи да посоча пътя на няколко Ваши колеги вече.

Няма да стане музиката да свири каквото на нея й харесва - щом свири, ще свири каквото й се каже. Ако не свири - да фаща пътя и да стои гладна.

Вашите услуги нито са незаменими, нито са уникални, нито са в Книгата на изчезналите видове. Услуга като услуга.

А между другото идеята да си наема адвокат от тук ми хареса. И тук има гладни български адвокати - уверявам Ви.

Както веднъж вече казах - няма нерешим проблем, а парите решават всеки проблем. Ако един проблем не може да се реши с пари, тогава може да се реши с много пари.

Приберете си навирения крайчец на кърпичката в бутониерата Ви моля, че пометохте пода.....

Едит: по отношение на цитата, и относно договра между клиент и адвокат - точно затова тук при мене нещата са поставени с разплащане накрая - защото какъв е стимула за адвоката да си свърши работата по-скоро? никакъв.....

Така адвоката върши ефективна работа, клиента е доволен, и колкото по-скоро адвоката си свърши работата, толкова по-скоро бива заплатен.....

Естествено, при ефективна и добра работа и заплащането е еквивалентно по-голямо....

А какво се получава при българската система. Няма стимул. Няма тип. Няма доволен клиент. няма доволен адвокат. Задръстени съдилища, неефективна работа. Изнервени хора. нерешени проблеми. Мултиплицирана престъпност. Практическа ненаказуемост. Всички са недоволни. Адвокатите най-много.
Последна промяна aaaaly на 19 Сеп 2014, 21:16, променена общо 1 път
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 19 Сеп 2014, 21:14

:lol: :lol:
Госпожо , така както сте го подкарала не 2 седмици , ами 1 месец няма да си намерите адвокат. :D
Докато изборът приключи обаче да не стане така , че коня отишъл вече в реката. :D

Успех с делата! 8)
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот aaaaly » 19 Сеп 2014, 21:18

REVOLUTION написа::lol: :lol:
Госпожо , така както сте го подкарала не 2 седмици , ами 1 месец няма да си намерите адвокат. :D
Докато изборът приключи обаче да не стане така , че коня отишъл вече в реката. :D

Успех с делата! 8)

Благодаря за добрите пожелания.

Виждам, че Вие самия не сте зает със съдебни дела и си чатите тука във форума - на какво се дължи Вашата незаетост, господине? на високите Ви професионални принципи между още 1200 други адвокати само във вашия град?

Конят няма да отиде в реката - при мене конете не се къпят в реката когато им скимне.....
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот aaaaly » 19 Сеп 2014, 21:25

А ако адвоката се съгласи да получи парите си накрая , след като свърши работата , то е възможно нищо да не получи , а клиента застраховка няма , така че няма и пари.

Господине - аз плащам кеш и по банкова сметка и плащам редовно - но искам да си получа правата като клиент - толкова ли беше трудно и сложно да го схванете?

А особено арогантното отношение не го толерирам - аз съм учтива към Вас, нали? задавам коректно въпросите си. Очаквам коректност също. Не лъжа, не мамя и плащам редовно. Върша с удоволствие моята част от работата и партнирам и работя заедно с Вас за защитата на интересите си.

какво повече искате от един добър клиент?

Хайде - дойдохме на идеята - какво очаквате моля от един добър по Вашите разбирания клиент?
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот portokal » 19 Сеп 2014, 21:38

Мда, който се хване с Вас и докрая не се откаже, ще си е заслужил тройния хонорар човекът. :D
Не съм адвокат, не се хабете да ми обяснявате защо си чатя тук във форума.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 19 Сеп 2014, 21:47

aaaaly написа:Хайде - дойдохме на идеята - какво очаквате моля от един добър по Вашите разбирания клиент?

Да плати цялата сума при подписване на договора. :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 19 Сеп 2014, 22:24

Не знаю какъв проблем имате, не ме интересува. Със сигурност обаче не бих търпял такова отношение от клиент.В крайна сметка никого не викам на сила при мен и на никого не натрапвам услугите си.Не тичам подир нникого - както и не бих станал за подбив, независимо колко бих изгубил от някой досадник.
В България работят достатъчен на брой адвокати, избора си е лично Ваш.Можете да си доведете и адвокат от страна членка на ЕС. Само се Моля да нямам клиенти - досадни и или авантаджии, другото се оправя.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот p_n_n » 19 Сеп 2014, 22:29

Ей, че готина тема... :lol:
с извинения за авторката, ако намесата ми е неуместна - възможно е наистина да сте попаднали на некоректни или може би и некомпетентни партньори, включително и в банковата сфера, но...
колегите са Ви обяснили как са нормативно установени нещата при нас 8)

По отношение на плащането се включих само за да Ви разкажа един виц, сигурно не е много известен в Америка, или там където:
"И накрая - пита клиентът своя адвокат - след като уточнихме вече всичко,... кажете ми, какво ще Ви дължа накрая?"
Адвокатът му отговаря:
"Накрая няма да ми дължите нищо,.... защото всичко ще сте си платили предварително!.."

Та това е, общо взето!

Успех и от мен с делата...

ПП.А бе Гоше, лятото си отиде, ... вие няма ли да направите една лекс среща там по вашия край, да се видим и за обсъждане например, на съвременните тенденции в отношенията адвокат-клиент, в съответствие с международните конвенции най-вече.. :D
p_n_n
Потребител

Мнениеот aaaaly » 19 Сеп 2014, 22:46

Да плати цялата сума при подписване на договора.

Обяснете моля как очаквате да се плати ЦЯЛАТА СУМА, като няма как да знаете бъдщето и няма как да прогнозирате какво ще стане след 5 години да кажем.

Тоест да се плати едно към гьотора, без значение какво ще се извърши после и дали изобщо ще се извърши каквото и да било. Без какъвто и да било контрол и проверки и гаранции, че се върши правилното. Без наказания, ако услугата бъде овапцана (след дъжд качулка....)

И как да знам дали съм доволна в бъдеще време, та да дам тип. Тип знаете (указах по-горе) може да стигне 20%, а ако клиента си развурже кесията - да скай из да лимит.....

Значи ви искате просто да гепнете, не Ви интересува позицията и консента на клиента, единствено парите Ви интересуват (дотук не чух някой да обещава че ще си свърши съвестно работата) и накрая няма значение дали е защитен клиента, дали е доволен, дали му е свършена работата и колко време ще отнеме.

Тоест едностранно споразумение твърдо в полза на адвоката - а клиента да лапа мухите - може и да благоволят да му свършат работата, ако има Господ.....

Дотук разбрах, че не Ви пука за клиента. Това единствено разбрах, че Ви пука за парите, които можете да откопчите. Здрава логика знаете.

ПС: не ми е проблем и авансово да платя. Аз за да тръгна на съд и да търся адвокат - значи съм си предвидила ресурси.

Но не ми харесва да бъда третирана като касичка .........защото в една подобна сделка за услуги моля - клиента си плаща за да му бъде свършена работата.

Иначе идете на тоалетна и си платете авансово тоалетната - и ако все пак няма вътре клозетна чиния и не можете да се облекчите - идете да се оплачете на арменския поп - такава е Вашата работа....

Да Ви кажа - не можахте да ме убедите в полза на авансовото плащане....

Да - по закон се полагат командировъчни, пътни, други разходи - това има логика да се плаща авансово....

Но не познавам работодател да плаща заплата за неизвършена работа - или ако плаща - това е някаква част от сумата...значението на думата аванс е точно това - авансира се някакво предприятие, за да тръгнат нещата - и се доплаща ПОСЛЕ....клиента се пада Ваш работодател....щом чакате пари от него за извършена услуга...по Търговския закон ли беше...

Боже - и с речници не можете да работите - но самочувствие до небесата.....

Дотук просто не ме убедихте. Това е положението. Здрав разум не видях. Аргументи не видях. Логика не видях. Прилагате едностранно свои интереси, но не ви пука за клиента - и това видях. Ясно показахте, че ви пука единствено за парите, но не и за свършената работа.

Ще има да стоите гладни господа - от мен да го знаете - няма толкова луд човек да ви плаща, ако целта е само да бъде издоен за пари, а работата му да не бъде свършена....

То вие и си стоите гладни де.... :lol: :lol:
Последна промяна aaaaly на 19 Сеп 2014, 22:51, променена общо 1 път
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 19 Сеп 2014, 22:48

Госпожата няма дела, няма и да има - тя няма проблеми, просто прави статистически проучвания.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот portokal » 19 Сеп 2014, 22:50

Даже почвам да се чудя дали си струва и за троен хонорар. :lol:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси