Pause написа:aaaaly написа:Намерила съм си адвокат да ми поеме личните дела. Минах през няколко. Последният няма да го коментирам - имам горещи надежди нещата да са коректни.
Още не сме стигнали до въпроса за заплащането, само съм маркирала, че разбира се ще си платя, но не сме говорили за цифри и срокове и други детайли за заплащане. Но желая да се подготвя какво да очаквам.
Въпросът ми е следният - какво се смята за коректно и прието от гилдията като поведение по отношение на заплащането.
Та - очаквам коментари и ще следя темата с интерес....
Според мен ,първо трябва да се уточни понятието клиент ,а то е договарянето на икономическите условия за ангажирането на адвоката т.нар. адв.възнаграждение в обратен смисъл в този редом няма и това е общоприетото за търсещият адвокатската защита и съдействие по ЗАдв.
Точно в това се състои и въпроса ми - ама повечете лаладжии тука се впуснаха да мерят циците ми и да мечтаят да ги цицат.
Защо адвокатите в България не допускате консент. По-горе обясних какво е консент - ще обяснявате на клиента си до побъркване колкото и да ви е неприятно - но това е част от професионалните ви задължения - правата му, и ще отговаряте на въпросите му с всичкита си професионална сила. Няма отговор и клиента не е доволен - няма и договор и клиент в счетоводството си. Това е АБСОЛЮТНО И НЕОСПОРИМО ПРАВО НА КЛИЕНТА - ДА ПОЛУЧАВА ОТГОВОРИ И ДА ДОГОВОРИ УСЛОВИЯТА ПО УСЛУГАТА СИ. Няма не искам - не мога - днес не съм на кеф - няма обиждате ме - няма НИКАКВО МРЪНКЯНЕ!
За която цел се слагат камери, записващи устройства и други начини - и се доказва кой какво е казал и направил. Договарянето и контакта с клиента СЕ ЗАПИСВА ПО ЗАКОН - и се прилага като доказателство кой какво е искал да каже и договори. Плюс писмения договор. Това отива в съда - при регистрирането на договора - кантората на адвоката се грижи да го регистрира в 24 часа - иначе плащат обезщетения и почват да обясняват защо са сключили договор, който не смятат да изпълняват.
Регистриран ли си като адвокат и не можеш да посочиш правно основание да откажеш услуга - там някъде това се поставя на въпрос в колегията. Колегията съществува за да обслужва нуждите на хората. Поради което е поставена под контрол и проверки. Посмей да закапризничиш с клиент. Особено с доказателства и запис - точно за няколко броени дни ще си загубиш професионалните права.
Вярно е, че дерат сто кожи и много пари - но също така е вярно, че и тях ги дерат и че изцепки НЯМА!
Вие тука в тоя форум само си мислите, че сте юристи .....
Можете само да си мечтаете за правова държава - с разбиранията си и масовото нарушаване на де що има закони - включително и от вас...юристи ли казах?
Тук, където живея - това е стандартна процедура. Обясняваш проблема си - за което си плащаш разбира се една консултацийка - и след консултацийката получаваш писмена оферта с цифри и анекс, който ако подпишеш - и попадаш в договор с адвоката и кантората му.
Значи два пъти водих дела тук където живея - и ги спечелих. И двата пъти минах същата (до точка н-та) процедура - хората си имат формуляри, стандарти, изисквания - и не може произвол да се случи - или някой изхвърча от гилдията.
И двата път си спечелих делата - но за което четох 6 месеца закони и положения и се разкарвах от кантора на кантора. Разбира се, накрая си намерих човека - даже тук това отнема време - но аз съм изверг когато реша да печеля съдебни дела или други житейски положения.
У мене тонове търпение и нерви. Подробности.
Но спечелих и двете си дела - едното беше срещу Ориндж - всички знаят телекомуникационна компания Ориндж. Към конкретна дата сдадоха багажа и за да не се злепоставят публично - направихме извънсъдебно споразумение. Длъжна съм да кажа, че подсказвах на адвокатката си кой член и кой закон да приложи и от коя дата да извади доказателството.....
Да пренебрегнем факта, че знаех делото си по-добре от нея - това си беше в моя полза. Нямам против.
Тя си получи парите, а ориндж ме обезщетиха и върнаха старото положение и ми се извиниха. Още пазя извинителното писмо и извадка от банковия си акаунт след обезщетението им. Както и плащането към адвокатката ми. Няма да споменавам тука цифрите - вие също не ми споделяте професионалните си тайни - аз пък защо да ви просвещавам на фатки и номерца.