начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Кодекс на труда

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кодекс на труда

Мнениеот Неизвестен » 17 Яну 2005, 22:58

искам да напусна работа но незнам ако подам молба за напускане
и не си нямеря работа и се запиша на трудовата борса полага ли ми се някакво обезщетение имам млако повече от 4 години трудов стаж но когато аз напускам полага ли ми се такова ... все пак нали плащам фонд безработица как седят нещата ?>
Неизвестен

Re: Кодекс на труда

Мнениеот донна2 » 17 Яну 2005, 23:44

Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, които са подлежали на задължително осигуряване за всички осигурени социални рискове най-малко 9 месеца през последните 15 календарни месеца преди прекратяване на осигуряването .
Размерът на паричното обезщетение за безработица на безработните лица е 60 на сто от средномесечния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски за последните 9 месеца, през които са подлежали на задължително осигуряване за всички осигурени социални рискове, и не може да бъде по-малък от минималния и по-голям от максималния размер на обезщетението за безработица
Безработните лица, чиито правоотношения са били прекратени по тяхно желание или с тяхно съгласие, получават минималния размер на паричното обезщетение за безработица за срок 4 месеца
донна2

Re: Кодекс на труда

Мнениеот донна2 » 18 Яну 2005, 00:09

допълвам

Съгласно ЗБДОО за 2005 т.
Чл. 9. Определя се за 2005 г. минимален размер на обезщетението за безработица - 80 лв., и максимален размер - 140 лв.
донна2

Назад към Трудово право