начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Невъзможен казус с удостоверение за наследници

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Невъзможен казус с удостоверение за наследници

Мнениеот pstamenov » 14 Авг 2015, 16:58

Здравейте,
това ми е първия пост тук, но често взимам информация от вашия форум и смятам, че е едно много полезно място :)
Казуса е следния: необходимо ми е да бъде издадено удостоверение за наследници и след буквално няколко дни обикаляне по общините, служителите там ми казаха, че случая е „Параграф 22“ и не могат да ми издадат такъв документ. Ще се опитам да опиша казуса на кратко и ще помоля за съвети или насоки.
Роднината е починал 1960г в София, днешна община Средец. Смъртния акт е издаден от община Триадица, тъй като тогава улицата е била част от тази община. От Триадица по име и дата на смърт ми издадоха копие на смъртен акт, в които е записан адреса по местоживеене, както и към кои том и коя страница е записано лицето в регистъра на населението. По номера на тома, служителката ме насочи към община Възраждане, където след справка се оказа, че в техния регистър, има такъв том, но няма такава страница (тома свършва до страница 120, а записаната в смъртния акт е 121). Тъй като смъртния акт беше препис, успяхме да намерим оригинала (от санаториум близо до София), като от там потвърдиха, че няма грешка в преписа и в оригинала също пише същия том и същата страница. Но в общината липсва.

В последствие, успях да намеря удостоверение за наследници на този роднина, издавано 1995 и след като им го показах, ми казаха, че по това време тези удостоверения са се правили на клетвена декларация, докато сега е задължително лицето да присъства в регистъра. Но както описах по-горе – от общината отказват да ми издадат ново удостоверение, защото нямало такъв запис в регистъра, както и такава страница.
Ще се радвам на всякаква информация относно тази каша, защото ми предстои имотна сделка, а няма как да мина без този документ през нотариус. В крайна сметка проблема със загубената страница е на общината. Благодаря предварително!
pstamenov
Нов потребител

Re: Невъзможен казус с удостоверение за наследници

Мнениеот pstamenov » 19 Авг 2015, 10:53

Здравейте отново. След 3 дни обикаляне по общини, от там продължават да твърдят, че нищо не могат да направят и не може да се издаде удостоверение за наследници, след като няма запис в гражданския регистър с цитирам "-То може да има някъде, но ние не знаем къде е."

Ако някои от вас се е сблъсквал с подобна ситуация, моля да ми предостави информация как се постъпва при подобни обстоятелства. Има ли предвиден казус в закона или в някои разпоредба? Ако се обърна на ГРАО, могат ли да ми помогнат?

Благодаря предварително!
pstamenov
Нов потребител

Re: удостоверение за наследници.

Мнениеот yordank » 20 Авг 2015, 16:09

Здравейте!Искам да помоля за съвет ще правя удостоверение за наследници :титуляр починал 1993г. има дъщеря,която е починала 1977г. омъжена за втори съпруг , който е починал 1996г. Той има две деца от първия си брак от които едното дете е починало 1990г. преди двамата си родители.Починалото лице през 1977г. също има две починали деца от първия си брак .Синът и починал 1971г. неженен, а дъщерята починала през 2013г.неомъжена има братя и сестри еднокръвни , които са живи до момента .Направо се обърках ,кой на кого остава наследник. Моля за съвет .Благодаря предварително.
yordank
Нов потребител

Мнениеот portokal » 21 Авг 2015, 07:10

За всички "кой на кого" не мога да ти кажа, обаче на "титуляра" наследничка му е само внучката му, която е починала през 2013 г. На нея - живите и братя и сестри или каквито там най-близки роднини има.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот karanedeff » 21 Авг 2015, 09:34

pstamenov написа:Ще се радвам на всякаква информация относно тази каша,

починалата акт за раждане нали е имала - започни от него
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител