начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

ЧСИ

ЧСИ

Мнениеот suhodol » 16 Авг 2015, 07:46

Здравейте, къщата ми е обявена за публична продан. Провежда се търг без да са внесени сумите за участие. Това законно ли е. Трвябва ли ЧСИ да ме извести за проведения търг писменно? Търгът се е провалил.
Аватар
suhodol
Младши потребител

Re: ЧСИ

Мнениеот milley » 18 Авг 2015, 14:28

Имотът е обявен за публична продан. В рамките на 1 месец заинтересованите купувачи могат да направят оглед и, ако искат да купуват, внасят зададтък по сметка на съд. изпълнител. Ако няма внесени такива задатъци, значи няма интерес към имота и съд. изпълнител ще обяви пред взискателя проданта за нестанала. Това не означава, че всичко свършва до тук. След известно време взискателят ще поиска втора продан, тогава цената на имота ще е по-ниска.
Какви суми все пак имате предвид? 10% депозит /задатък/ или други?
milley
Младши потребител

Мнениеот m_polly » 25 Авг 2015, 18:02

Ако търгът се е провалил (на юридически език - проданта е нестанала) ЧСИ изпраща съобщение на взискателя, с което му дава едноседмичен срок да поиска втора продан. Ако последния не стори това, имотът се освобождава. Вие, в качеството ви на длъжник, ще бъдете уведомени за насрочването на втора продан.
m_polly
Потребител

Мнениеот sterster » 25 Авг 2015, 21:00

във кой смисъл се освобождава :arrow:
sterster
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Сеп 2015, 04:12

В смисъл, че ако впишеш междинен правно издържан пояс от сделки - дори една да е - чисто от футболна гледна точка се получава каша, от която печелиш. Имотът се освобождава - пада възбраната - кой се кумил, кумил. Времето е неприкосновено - то не е частна собственост, не може някой да ми губи времето, а аз да му плащам на всичко отгоре.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство