- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
проблем със съдия изпълнител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
проблем със съдия изпълнител
Здравейте,разведена съм от м. март тази година ,като упражняването на родителските права са присъдени на мен.Бащата има режим на лични контакти с детето всяка първа и трета събота от 10,00 часа с преспиване до неделя 16,00 часа,както и 20 дни през лятото и 10 дни за лични ,религиозни и офиц.празници.При всяко вземане на детето извън уикендите /за 30-те дни имам в предвид/ бащата пише молба до съдия изпълнител,аз отговарям ,бащата не се съгласява пише друга молба ,аз пак отговорям и така се повтаря докато си наложат мнението със СИ.А последно сега за Байрама който е от 24,09,2015 г. до 27,09,2015 г. бащата пише молба до СИ ,че желае да вземе детето на 25.09.2015.от 8,00 часа и да го върне на 26.09.2015г.Аз отговарям ,че нямам възражения ,но понеже детето посещава детска градина /то е на 3,5 год./ имам готовност да го предам на 26.09.2015 г. от 9,00 часа и на 27.09.2015 г. да го върне в 16,00 часа.Бащата неудовлетворен от моя отговор пише нова молба "Искам да вема детето на 25.09.2015 г. от 18,00 часа до 27.09.2015 г. 18,00 часа"; СИ го резюлира и ми пише цитирам"Да се уведоми длъжника за постъпилата молба от взискателя.Длъжникът да бъде предупреден,че за неточно изпълнение на задължението си за предаване на детето ще му бъде наложена глоба по чл.527 ал.3 от ГПК".Въпросът ми е следният да ли СИ има право да ме глоби за това?Като се има предвид ,че аз нямам нищо напротив да предам детето,само предлагам да е през уикенда,защото и аз имам право да празнувам с детето си нали?
- merinda
- Младши потребител
Re: проблем със съдия изпълнител
Проблемът не е със съдебния изпълнител, а с бившия партньор и т.нар. татко на 3,5-годишното.
Какви са тия цигании? ЧСИ да ви казва кога да си виждате детето! Съзнавате ли в какво го превръщате? Дори не в разменна монета, а в парцалена кукла, която си подмятате, за да си начешете егото - вие и бившия.
В крайна сметка страда детето.
Има си начини това да се спре (и вие като майка, която трябва да е заинтересована от психическото развитие на детето си, трябва да ги предприемете), но зависи доколко с бившия ще разсъждавате нормално като зрели хора, а не като сърдити петковци, които не могат да се разберат сами и превръщат държавната машина в маша за отмъщение.
Какви са тия цигании? ЧСИ да ви казва кога да си виждате детето! Съзнавате ли в какво го превръщате? Дори не в разменна монета, а в парцалена кукла, която си подмятате, за да си начешете егото - вие и бившия.
В крайна сметка страда детето.
Има си начини това да се спре (и вие като майка, която трябва да е заинтересована от психическото развитие на детето си, трябва да ги предприемете), но зависи доколко с бившия ще разсъждавате нормално като зрели хора, а не като сърдити петковци, които не могат да се разберат сами и превръщат държавната машина в маша за отмъщение.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Има да. След като му е присъдено да го взема за празниците, това е положението. Вие ще ги отбелязвате на патерица..
- commodoro
- Потребител
Напълно подкрепям отговора на borovinka.
Единственото, което правите е да мъчите детето си.....За това сме на това дередже, децата са изнервени и агресивни....подмятат се като вещи.....извинявам се за коментара си , но
Единственото, което правите е да мъчите детето си.....За това сме на това дередже, децата са изнервени и агресивни....подмятат се като вещи.....извинявам се за коментара си , но
- elichkaa
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|