начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Дълъг неплатен отпуск или напускане - обезщетение дължа ли?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дълъг неплатен отпуск или напускане - обезщетение дължа ли?

Мнениеот hakama » 08 Ное 2015, 20:14

Поради здравословни причини има вероятност да загубя/напусна работата си, ако не успея да договоря неплатен от 2-3 месеца с цел възтановяване. Върнах се за кратко, но работата не ми понася.

Останали са ми 10 дни неплатен отпуск.

Има ли опасност да дължа една заплата (понеже не мога и не искам да отработвам цял месец) :roll:
Договора е на основание чл.68 ал.1 т.1, във връзка с чл.70 ал.1, срока за предизвестие е 30дни в полза на двете страни.
След 12ия месец подписах допълнителното споразумение - там пише, че срока е неопределен и че е на основание чл.119 ( справки за други неща - КТ, Колективния договор, Правилника на вътрешния трудов ред на дружеството)
----------
Ако опре до там... има ли вариант да се стиснем ръцете и да си тръгна след 1 ден, без да дължа нищо (член 325)?
Но досега никой не е напускал от днес за утре. :?

След 1 януари мога ли да взема 30те дни неплатен отпуск /за 2016/. Проблем им е да прехвърля 30дни неплатен до колкото разбрах.

Мога да издействам болничен, но скоро ще разбера колко ще е като период и дали ще ми стигне до 1 януари или докато се оправя.

За предизвестието, болничен валидно ли е? (ако не искат по чл.325 по взаимно съгл-е)
hakama
Нов потребител

Назад към Трудово право