Здравейте и имам въпрос за който ще се радвам да получа отговор.
Със съпругата ми имаме брак с имуществени отношения в режим на разделност.
ИСКА СЕ обаче да сключим договор които да се завери при нотариус
(доколко е нужно подписване на такъв договор няма да коментирам - по настояване на бабата е з ми е писнало от разправии)
Със сделката няма да има прехвърляния на имоти помежду мен и жена ми.
Кой каквото си има си е негово както в режима на разделност - моя апартамент мой този на жена ми си е нейн
т.е. всеки си описва собствеността/жилището/ ... .и всъщност ще продължим режима на разделност,
обаче вече ще е договор....
ТА Въпроса е колко ще трябва да платим на нотариуса при един такъв безсмислен договор
- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
брачен договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: брачен договор
Прочетете ориентировъчно Тарифа за нотариалните такси към Закона за нотариусите и нотариалната дейност. Вашият нотариус ще определи размера на таксата.
- katerinakuch
- Активен потребител
Мани нотариуса. Задължително се съветвай с адвокат преди да го подпишеш, а ако още не е изготвен, твой човек да участва в изготвянето му. Особено по въпросите за издръжката на децата от брака, вашата издръжка по време на брака и след развода, както и по въпросите за управлението и разпореждането със семейното жилище. Да не стане после мяу..
- bobi9
- Потребител
Данъчните оценки на имотите които си остават собственост на всеки един от съпрузите са :
50300лв. и 45000лв.
По мой груби сметки 50% от таксите са съответно 339,5лв и 309.3лв,
или общо 648,8 лв. (като са включващи нотариални такси , такси вписване и ДДС-то по нотар.такси)
Не ми е ясно обаче ще трябва ли да се добавя и общински данък както при покупко продажба при положение че няма да придобиваме собственост ??
( в случая той се явява доста висок за съответните данъчни оценки на имотите 1258лв и 1125 лв което са още 2410лв. )
50300лв. и 45000лв.
По мой груби сметки 50% от таксите са съответно 339,5лв и 309.3лв,
или общо 648,8 лв. (като са включващи нотариални такси , такси вписване и ДДС-то по нотар.такси)
Не ми е ясно обаче ще трябва ли да се добавя и общински данък както при покупко продажба при положение че няма да придобиваме собственост ??
( в случая той се явява доста висок за съответните данъчни оценки на имотите 1258лв и 1125 лв което са още 2410лв. )
- yyayya
- Младши потребител
Щом няма да прехвърляте, какво вписване?
- n_ikito
- Активен потребител
вписване на бр.договор в регистъра, ...
питането ми е дали ще трябва да се плащат и общински такси (както при покупко продажба)
питането ми е дали ще трябва да се плащат и общински такси (както при покупко продажба)
- yyayya
- Младши потребител
аз ли нещо... или не знам.
За какво ти е брачен договор, дори тъщата да се тръшка, ако имотите, които ще уреждате са лична собственост ( придобити преди брака)?
Ако сте придобили нещо по време на брака- общо е, до доказване на противното, което означава, че с БД ще уреждате им. отношения- в тази хипотеза ли сте?
не.
За какво ти е брачен договор, дори тъщата да се тръшка, ако имотите, които ще уреждате са лична собственост ( придобити преди брака)?
Ако сте придобили нещо по време на брака- общо е, до доказване на противното, което означава, че с БД ще уреждате им. отношения- в тази хипотеза ли сте?
- това как да си го обясня? - при сключване на брака представихте декларация с нот. заверка на подписите или ..., защото ако си в тая хипотеза, тъщата `що скача ( не, че е важно, де), след като придобитото преди и по време на брака е собственост на титуляра на правото.yyayya написа:Със съпругата ми имаме брак с имуществени отношения в режим на разделност.
yyayya написа:питането ми е дали ще трябва да се плащат и общински такси (както при покупко продажба)
не.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|