начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Клевета или набеждаване

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Клевета или набеждаване

Мнениеот erfvcd » 29 Апр 2016, 11:49

Моя роднина продаде имот на наша далечна родственица и почина аз пуснах жалба относно средствата платени по сделката които не са минали праз банка и сделката е фиктивна .В разследването на прокуратурата купувача декларира че моята роднина го е потърсела да му продаде имота и това и е била последната воля и са и платили сумата и съм пуснал жалбата тъй като съм недоволен от сделката .След като не им повдигнаха обвинения намерих нотариална покана от моята роднина към купувачите която са получили в която тя казва че е измамена от тях не и са платено нищо и е излъгана като е сменен нотариуса при които е изповядана сделката като е искала да е продажба с гледане е заплашвана от купувачите.Мога ли да съдя за клевета купувачите че са заблуди ли в разследването на прокуратурата за волята на продавача на имота като са знаели че лъжат и са ме наклевети ли пред държавен орган за целта на жалбата ми към прокуратурата ?
erfvcd
Младши потребител

Re: Клевета или набеждаване

Мнениеот lexy21 » 04 Май 2016, 23:06

Не.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот erfvcd » 05 Май 2016, 10:28

Защо не пускане на жалба срещу някой само защото си недоволен че е купил имот и си поискал да му бъде направена проверка на произхода на средствата платени по сделката .Законно ли е да пуснеш жалба в НАП срещу човек затова защото си недоволен че е купил имот с мотива имаш съмнения че средствата не декларирани ?
erfvcd
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 05 Май 2016, 10:41

И какво общо прокуратурата с това нещо?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот bludniq_sin » 05 Май 2016, 11:18

Слагайте препинателни знаци в изреченията си, за да може да се проследи смисъла им. Прочетете какъв е съставът на клеветата и набеждаването (какво означават така да се каже).
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот erfvcd » 05 Май 2016, 11:40

Прокуратурата има общо че по мой сигнал беше извършена проверка по закупуването на имот от служител към момента на МВР в която проверка той каза че съм бил недоволен от сделката и за това съм пуснал проверка срещу него и че волята на продавача е била да прехвърли имота и той е взел заем да да плати цената .След което прокуратурата постанови да не повдигне обвинения но след това се сдобих с нот покана от продавач на имота към служителя на МВР в която се казва че е бил измамен и не е платено за имота нищо и е искал да се развали сделката и тъй като е искал да бъде с гледане и издръжка и купувача е сменил в последния момент нот и тъка е извършена измама а е трябвало да мине при друг нот.
erfvcd
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 05 Май 2016, 22:21

Колко пъти трябва да Ви се каже - НЕ! Като не Ви харесва - с бумагите :arrow: при адвокат, който срещу възнаграждение за консултация ще Ви каже същото. Ако пък много настоявате - ще Ви каже и това, което искате да чуете.
П.П. Ама вЕрно пишете грамотно, че си е е мъка да Ви чете човек.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот erfvcd » 06 Май 2016, 07:42

Да разбрах с една дума ако излъжеш и затаиш факти в разследване на прокуратурата в качеството на длъжностно лице с цел да си продадеш имота не носиш никаква отговорност дори и по чл.313 от НК ?
erfvcd
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Май 2016, 09:56

Пуснете нов сигнал, с нотариалната покана, не знам защо сте избрали този път на развитие на събитията.
Но можете да упорствате докрай, не пречи.
Все пак подаването на сигнали до прокуратурата е свързано и с риск - може Вие да се окажете в един момент преследван.
Както и да е.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот erfvcd » 06 Май 2016, 10:42

Да знам вече бях проверен от нап и ми има жалба срещу ме но няма за какво да се претеснявам няма за какво :). Да вече пусна нова жалба към апелативна прокуратура с нот покана има някаква надежда че ще има справедливост и за това се обърнах към прокуратурата но явно няма смисъл .
erfvcd
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Май 2016, 13:44

Пуснете си жалба - няма нищо лошо в това.
Гледайте малко по заобиколно да действате - в смисъл словесно не се напрягайте да отсъждате нещо.
Чисто дружески съвет, просто по неутрално действайте.
Не обобщавайте - не кълнете един вид в престъпление.
Просто за проверката - така и така. В смисъл не квалифицирайте някой за престъпник - просто описвате случая.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот erfvcd » 06 Май 2016, 18:59

Имам един въпрос баба ми е продала къща с двор и постройка в двора кафе аператив с площ от 39 кв с кад. номер но по предходни нот. акт. от които е представен по изготвяне на сделката е била с площ 80 кв сграда кафе аператив преди да влезне в кадастъра .След година баба ми пуска нот покана към купувача че не искала да бъде сделката без гледане и издръжка и че е била излъгана и е получила 0 лева и е измамена , но след това почива като наследник преди да направи 5 г новия собственик го известих писмено да ми даде достъп до постройката тъй като не е придобил цялата .Мога ли по съдебен път да придобия не продадената част от имота или е невъзможно?
erfvcd
Младши потребител

Мнениеот bludniq_sin » 09 Май 2016, 09:24

баба ми пуска нот покана към купувача че не искала да бъде сделката без гледане и издръжка и че е била излъгана и е получила 0 лева и е измамена

И преди това мислех да питам или по-точно да поясня - няма как да имате прехвърляне на имот с гледане и издръжка и да имате продавач и купувач в смисъла, който влагате. Имате прехвърлител и приобретател - т.е баба ви прехвърля имота на тоя, който е обещал да я гледа и издържа и за това тя не получава пари или поне не получава "цена". В тоя смисъл тя не е "излъгана" или "измамена" като не е получила пари. Да ме поправят ако нещо не съм разбрал ..
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот erfvcd » 09 Май 2016, 10:48

Да баба е търсела да прехвърли имота срещу гледане и издръжка като е дала пълномощно
на купувачите за да изкарат скица дан оценка като тя е има доверие на един нотариус които е изповядвал всички сделки до сега и е подготвил продажба та на имота но купувачите са смени ли нот с друг и са изповядали сделка като продажба но не са и плати ли сумата посочена в нотариалния акт . В последствие купувачите са искали да получават наема от магазина докато тя е била жива тъи като тя е има пожизнено право на ползване на имота и след това пуска нот покана към купувачите че съзнава че е изманена и не са и плати ли сумата в нот акт и жела е да се развали сделката но почива 1 месец след това .
erfvcd
Младши потребител

Назад към Наказателно право