начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Отказ от наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ от наследство

Мнениеот lyubomira_popova » 30 Май 2017, 13:47

Здравейте, надявам се да получа компетентен отговор. Казусът, пред който съм изправена е следния: преди седмица получих от ЧСИ покана за доброволно изпълнение, в която се оказва че сестра на моя дядо е починала и аз, брат ми и нейната полу-сестра трябва да изплатим нейно задължение. Починалата има син, който обаче се е отказал от наследство и не могат да го пипнат за нищо. Правя уточнението, че аз и брат ми наследяваме дядо ми поради това, че той, жена му и моята майка (тяхно единствено дете) са починали. Мисля, аз също да се откажа от наследство, защото не искам да плащам задължения на човек, когото дори не познавам. Въпросът ми е отказвайки се от наследството на въпросната жена, се отказвам само от нейното нали така? Искам да се застраховам ако евентуално в последствие се появи неоткрито наследство на моя дядо (неин брат) или на полу-сестра му, да не се окаже, че съм се отказала и от тяхното. Надявам се въпросът ми да не е глупав.
Благодаря предварително!
lyubomira_popova
Нов потребител

Re: Отказ от наследство

Мнениеот borovinka » 30 Май 2017, 13:50

Отказвате се само от наследството на починалата леля. Спокойно за наследствата на останалите ви роднини по права линия.

Отказът е възможен само ако вече не сте го приела това наследство.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Re: Отказ от наследство

Мнениеот lyubomira_popova » 30 Май 2017, 14:06

Здравейте,
благодаря за бързия отговор. И не, не съм приемала наследството по никакъв начин. Едва преди седмица разбрах за съществуването на тази ми роднина.
lyubomira_popova
Нов потребител

Назад към Семейни казуси