- Дата и час: 21 Ное 2024, 21:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
в тежък развод и бременна от друг
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
в тежък развод и бременна от друг
Здравейте
Последна промяна cvetetyyy на 26 Авг 2020, 12:09, променена общо 1 път
- cvetetyyy
- Нов потребител
Re: в тежък развод и бременна от друг
cvetetyyy написа:Здравейте,
виддях че сте дискутирали подобна тема преди 10тина години,но силно се надявам оттогава насам нещата да са се променили.В тежък и дълъг развод съм - и двамата със съпруга ми искаме попечителство над 2те ни деца - на 10 и 8год.Вече повече от година не живеем заедно.Имам привременни мерки от съда и децата живеят с мен и новият ми партньор.Скоро разбрах че съм бременна.Притеснявам се,че ако бившият ми съпруг разбере за това, ще продължи да ме очерня в съда и деллото ще се точи с години.Очакваме новия член на семейството пролетта на 2021год , а ме съмнява че дотогава няма да съм се развела.Дори и да съм то няма да са минали тези 300дни от развода ...детето ще бъде ли записано с имената на бившия ми съпруг или може при самото раждане да се посочи биологичния баща? Какво бихте ме посътвали да направя?
Ще трябва чрез дело в съда да докажете, че бащата е друг. Ответник ще е съпругът Ви. Не е задължителна ДНК експертиза. Разноските, ако признае иска, ще са за Ваша сметка.
Учудвам се, че има още такива мъже, които да взимат жена с две малолетни деца. Любовта е лудост!
- ilian_todorov
- Активен потребител
Ако все пак успеете да се разведете преди раждането, по-ефективното решение е бърз брак с "новия" баща. Така фамозните 300 дни няма да имат значение. Иначе трябва да влезете в процедурата, описана в горния отговор.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
ilian_todorov написа:cvetetyyy написа:Здравейте,
виддях че сте дискутирали подобна тема преди 10тина години,но силно се надявам оттогава насам нещата да са се променили.В тежък и дълъг развод съм - и двамата със съпруга ми искаме попечителство над 2те ни деца - на 10 и 8год.Вече повече от година не живеем заедно.Имам привременни мерки от съда и децата живеят с мен и новият ми партньор.Скоро разбрах че съм бременна.Притеснявам се,че ако бившият ми съпруг разбере за това, ще продължи да ме очерня в съда и деллото ще се точи с години.Очакваме новия член на семейството пролетта на 2021год , а ме съмнява че дотогава няма да съм се развела.Дори и да съм то няма да са минали тези 300дни от развода ...детето ще бъде ли записано с имената на бившия ми съпруг или може при самото раждане да се посочи биологичния баща? Какво бихте ме посътвали да направя?
Ще трябва чрез дело в съда да докажете, че бащата е друг. Ответник ще е съпругът Ви. Не е задължителна ДНК експертиза. Разноските, ако признае иска, ще са за Ваша сметка.
Учудвам се, че има още такива мъже, които да взимат жена с две малолетни деца. Любовта е лудост!
Това ще е в случай че не успея да се разведа ли? Ако успея да приключа с развода и подпиша с настоящия си партньор пак ли ще трябва да има дело?
Love
- cvetetyyy
- Нов потребител
Не, няма да има дело, ако успеете. За баща в акта за раждане се вписва настоящият съпруг, дори ако биологичният баща е друг. Понеже във Вашия случай вторият (евентуално) съпруг е и баща на третото Ви дете, записаното ще отразява действителното положение.
Така че целта Ви трябва да бъде да приключите развода с влязло в сила решение възможно по-бързо.
Така че целта Ви трябва да бъде да приключите развода с влязло в сила решение възможно по-бързо.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Понякога закона е доста неправилен, уж в старанието си да защити правата на детето, в подобни случаи се оказва, че ги нарушава. За мен е възмутително в случай, че нчма спор между родителите за произхода, такъв да се доказва, това е абсурдно !!!! Също е абсурдно как са изчислени тези 300 дни, защо не са 299, 297, или 305 примерно, просто голяма простотия ! За съжаление закона колкото и крив, се прилага и никой нчма да ви пита, така, че бързайте да се разведете и да сключите брак, колкото и абсурдно да ви звучи, това е единствения начин, за да се впише детето с името на баща си !!!!! Ако не успеете с развода или бащата не иска брак, то детето ще се впише на съпруга ви и ви чакат едни много смешни и жалки дела !
- shekila
- Младши потребител
Re: -
Струва ми се странно, че никой не споменава възможността - „Припознаване на дете“?
Припознаването е юридическият способ за установяване на произход. С други думи това е признаването на едно лице, че е биологичният родител на друго лице.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
Интернет не съществува!
- jhoro
- Активен потребител
Re: -
jhoro написа:Струва ми се странно, че никой не споменава възможността - „Припознаване на дете“?
Възможността няма как да възникне при съществуващ брак. Нито при неизтекли "300 дни". Има презумпция за бащинство - хубав, лош, това е законът в момента.
- ykovachev
- Активен потребител
cvetetyyy написа:ilian_todorov написа:cvetetyyy написа:Здравейте,
Това ще е в случай че не успея да се разведа ли? Ако успея да приключа с развода и подпиша с настоящия си партньор пак ли ще трябва да има дело?
Не, няма да има, стига новият да се съгласи да подпише.
По тази причина Ви съветвам да говорите със стария съпруг да не Ви прави пречки за развода, защото е и в негов интерес.
- ilian_todorov
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|