начало

Адвокатурата призова парламента да не „пипа“ Семейния кодекс без широко обсъждане Адвокатурата призова парламента да не „пипа“ Семейния кодекс без широко обсъждане

Трябва ми адвокат за изповядване на сделка.Спешно!!!!!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трябва ми адвокат за изповядване на сделка.Спешно!!!!!

Мнениеот maria27g » 17 Апр 2007, 00:26

Здравейте, моля да ми препоръчате адвокат в София, който мога да ангажирам най - вероятно още тази седмица да присъства на сделка за продажба на имот.
От него ще искам да дойде с мен на изповядването, да прочете договора, който трябва да подпиша( аз съм продавача) и да ми каже дали в него има някакви уловки. Идеята е, че искам договора да е "чист", тоест с него да се приключат взаимоотношенията ми с купувачите (които са доста нахални и обсебващи хора) завинаги ,а не да имат вратички и утре да ми звъннат и да кажат: защо тази тръба е тук, а не там - ще те съдим....и разни такива......
Просто четох в една друга тема, че при покупко-продажба купувачите могат да искат да анулират сделката (в срок от 3 години май беше), ако открият неща, които е било невъзможно да се видят в началото.За мен това значи след 3 годии например да им се олюпи латекса в хола и да ме прозвънят за анулиране.
Благодаря предварително.
maria27g
Младши потребител

:wink: Advokati - ima

Мнениеот onakilev » 17 Апр 2007, 01:08

AKO VI OSIGURIOA ADVOKAT - ste se naloji da mi otgovorite na nikaoi vaprosi kato naprimer: "Zasto taka detailno ste prouchili vazmojnostta kupuvachat da se pozovava na skriti defekti?"
tel. 0888259270
onakilev
Младши потребител

;)

Мнениеот onakilev » 17 Апр 2007, 11:54

:shock: :lol: :D
Амиии..аз въпроса съм го задал, не че чакам отговор....просто изсянявам условията предварително (ако става дума за измама съм OUT)
...телефонът съм го дал , защото се търси правна помощ - моят тел. е
onakilev
Младши потребител

Мнениеот maria27g » 17 Апр 2007, 19:31

1во:Онакилев, ако ставаше дума за измама щях да си намеря по-прикрит начин да я извърша, а не да търся непознати адвокати по форумите, които в последния момент да ми съдействат в лъжите.
2-ро:Не съм "проучила детайлно възможността ", а съвсем случайно попаднах в този форум на нещо подобно и се стресирах, тъй като аз продавам имота с цел спокойно да разполагам с парите след това, а не години наред да треперя да не ми ги поискат обратно.
3-то:Сделката е през няколко брокерски къщи, които са проверили абсолютно всички документи и са огледали имота, за което са взели съответното възнагаждение.Просто искам да си платя отделно на адвокат, за да съм спокойна.
И накрая, г-н Онакилев, може да сте добър адвокат, но като гледам колко сте предубеден към евентуалните си клиенти не мисля да се присъединя към тях.
maria27g
Младши потребител

Мнениеот tishinova » 18 Апр 2007, 17:31

Здравейте, ако желаете моля обадете ми се, за да обсъдим казуса и евентуално да пристъпим към изповядване на сделката. 0888888019
tishinova
Нов потребител

Мнениеот potrebitel » 19 Апр 2007, 11:02

maria27g написа:1во:Онакилев, ако ставаше дума за измама щях да си намеря по-прикрит начин да я извърша, а не да търся непознати адвокати по форумите, които в последния момент да ми съдействат в лъжите.
2-ро:Не съм "проучила детайлно възможността ", а съвсем случайно попаднах в този форум на нещо подобно и се стресирах, тъй като аз продавам имота с цел спокойно да разполагам с парите след това, а не години наред да треперя да не ми ги поискат обратно.
3-то:Сделката е през няколко брокерски къщи, които са проверили абсолютно всички документи и са огледали имота, за което са взели съответното възнагаждение.Просто искам да си платя отделно на адвокат, за да съм спокойна.
И накрая, г-н Онакилев, може да сте добър адвокат, но като гледам колко сте предубеден към евентуалните си клиенти не мисля да се присъединя към тях.

Към създалата темата:

Защо си мислите, че непознат адвокат ще даде стойностна консултация на някой непознат, който съвсем случайно бил попаднал във форума? И който си мисли, че съвсем случайно ще му се отговори и то компетентно, само защото този някой си имал бил проблем и е стресиран?!
На такива като вас не трябва да се помага, защото си имате няколко брокерски къщи. Когато пишете това, зададохте ли си въпроса какво е направила агенцията/ите, за да защити интересите на продавача, за да не е стресиран и по-късно.
И макар че адвокатите не полагаме Хипократова клетва да помагаме на тези, които сами не знаят, че имат нужда от помощ, все пак ще ви дам безплатен съвет: попитайте няколкото брокерски къщи, / с/ които / ви / работите / работят / каква им е отговорността.
Консуматор, вие не сте потребител на услуги, който се доверява на агенции-професионалсти, не заслужава да му се помага.
potrebitel
Потребител

Мнениеот maria27g » 20 Апр 2007, 12:57

Благодаря на всички отговорили на темета ми.Намерих си адвокат и изповядах сделката.
А вие -"potrebitel" - не знам адвокат ли сте ,какъв сте, но тъй като нищо не сте разбрал, ще ви обясня:
Аз не искам някой да ми "помага", защото помощ - означава безплатна услуга. Аз търсех адвокат, на когото да платя.
2ро:Относно брокерските къщи - именно поради факта , че те не винаги вършат своята работа - имате работа Вие - адвокатите. И вместо да ги критикувате трябва да им благодарите. Ако някой ще ги критикува -то това съм Аз.
2ро: Ако сте адвокат, което силно се съмнявам, то сте твърде емоционален. Кой говори за стресове, Хипократови клетви и т.н. По-скоро на философ ми приличате.
3то:Относно факта, че "непознати адвокати не помагат на непознати хора" го научавам сега от Вас. Не знаех, че трябва да имам роднинска връзка с адвокат, за да ми свърши работа.
И ...последно: Не съм Ви искала "компетентното" мнение заслужавам или не да ми се помага, а търсех професионалист в сферата на правото ,какъвто Вие не сте.За философ определено имате качества:)
maria27g
Младши потребител

Мнениеот kontrol » 21 Апр 2007, 01:30

офтопик:
maria27g, понякога отношенията в този форум, за съжаление, са пренапрегнати.
Повечето четящи не са Ви отговорили, защото са счели, че не е морално да Ви препоръчват някого. Първо, защото е самонатягане и самореклама (забранени по Зак. Адв.). Второ, защото не е някаква специфична област, в която да има малцина известни специалисти. И трето, защото е за София.
Вие наистина поискахте съвсем коректно адвокат, осъзнавайки, че трудът се заплаща. Потребител обаче явно не е прочел внимателно, а отношенията в този форум, както казах, понякога са пренапрегнати.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот potrebitel » 21 Апр 2007, 08:05

kontrol,

Уважавам мненията ви и по тази причина ще ви отговоря:

Продавач, чиято сделка минава през " няколко брокерски къщи ", е диагноза.

Не любопитствам къде форумстващата maria27g " си е намерила адвокат ", оставам да прецени всеки дали това се е случило в този форум по този начин.

А онтосно " пренапрегнатите отношения " допускам, че може и да има, но не ги търсите на точното място.
potrebitel
Потребител

Мнениеот maria27g » 21 Апр 2007, 12:16

Kontrol, благодаря:)
Potrebitel, вие освен за философ имате данни и за лекар, щом без дори да се срещате с пациента му поставяте диагноза:)
А относно "няколкото брокерски къщи" не че съм длъжна, но ще Ви обясня:
Когато си обявиш имота за продажба в една агенция, много често се случва друга агенция ,която има клиент за твоя имот да се свърже с първата и при сделката си поделят комисионните - за първата от продавача, за втората - от купувача. Това не е умишлено търсен ефект, а просто така се случва понякога.
Дано поне този път сте ме разбрал правилно и няма отново да търсите под вола теле.

Благодаря на всички за проявеното отношение:))
maria27g
Младши потребител

Мнениеот kontrol » 23 Апр 2007, 00:44

Ех, Мария, и Вас не Ви бива съвсем за врачка. :D
По мненията му във форума Потребител не изглежда да е философ, медик
един работник от Тексас,
хамалин от Алжир,
поет...
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Назад към Общи дискусии