начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

застраховка

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

застраховка

Мнениеот Люси » 12 Окт 2004, 10:08

Имам застраховка "Живот" през 2002 г. Била съм в болнични 30-дни през същата година. Застраховката ми е направена от работодателя и аз случайно разбрах за нея през тази година. Тъй като давността на застраховката е 3 години едва сега аз си потързих обезщетението.Подадох молба в ЗК "Витоша" и зпреди няколко дена ми отговориха, че не могат да ми я изплатят, тъй като застрахователят изплаща обезщетение за временна загуба на работоспособност от общо заболяване над 40 дни. Такава клауза няма упомената в договора. Представените от мен 4 броя болнични листа са от три различни заболявания. Първите три болнични листа са първични, като между втория и третия има прекъсване от 4 дни. Причината за това, че болничните са първични е това, че не беше определена веднага диагнозата на заболяването ми. Следва ли по тези причини да ми бъде отказано изплащане на обезщетение за временна загуба на работоспособност.
Люси

Re: застраховка

Мнениеот monteskio. » 12 Окт 2004, 15:17

В даденияя случай е необходимо да се запознаете подробно с общите условия на сключената застраховка. При положение, че няма ограничение за дните н авременната неработоспособност, имате право да подадете Жалба до управление "Застрахователен надзор " към Комисията за финансов надзор, с основание, че застрахователят не Ви изплаща дължимо обезщетение,което той дължи в 15 дневен срок от настъпване на обстоятелството.

MONTESKIO
monteskio.

Мнениеот Люси » 12 Окт 2004, 15:49

Много Ви благодаря!
Люси

Мнениеот случаен-N » 12 Окт 2004, 17:11

Страницата на вашата компания е:
http://www.vitosha.bg/Bulgarian/life/PageIns.htm
Прочетете си Общите условия, а също и ТАРИФА А-7 -ИНДИВИДУАЛНА РИСКОВА ЗАСТРАХОВКА ЖИВОТ:
8. При временна загуба на трудоспособност от злополука, професионално и/или общо заболяване над 40 дни, застрахователят изплаща на застрахования 8 (осем) процента от застрахователната сума.

Но все пак си проучете основно въпроса, може пък да ви дължат обезщетение...
случаен-N

Назад към Търговско право