начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Какъв дял от наследство ...

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какъв дял от наследство ...

Мнениеот adrenalin » 07 Юни 2015, 21:07

Здравейте!
Радвам се, че попаднах на този форум и вярвам, че ще получа компетентен отговор.
Въпросът ми е следния:
Семейство - майка (А), баща (Б) и две деца (кръвни брятя - Х и У). По време на брака майката и бащата придобиват къща. Братята стават пълнолетни. Братът Х се жени и от брака си има две деца. Бащата (Б) почива. След него почива и братът Х (който вече е бил женен с две деца). Накрая почива и майката (А).
Какъв дял от имота/къщата в крайна сметка (след като е починала майката) се полага на втория син (У)? :roll: Може би 5/6 ??? :oops: Но вие сте по-добри професионалисти и ще се радвам да ми отговорите :D
П.П. - Няма да имам предвид, кой е гледал родителите и т. н., т. е. без усложнения.
Благодаря Ви! :)
adrenalin
Нов потребител

Re: Судоку №12563 ...

Мнениеот doc03 » 07 Юни 2015, 21:22

adrenalin написа:... без усложнения....

:)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Re: Какъв дял от наследство ...

Мнениеот eurolinker » 09 Юни 2015, 14:29

adrenalin написа:Здравейте!
Радвам се, че попаднах на този форум и вярвам, че ще получа компетентен отговор.
Въпросът ми е следния:
Семейство - майка (А), баща (Б) и две деца (кръвни брятя - Х и У). По време на брака майката и бащата придобиват къща. Братята стават пълнолетни. Братът Х се жени и от брака си има две деца. Бащата (Б) почива. След него почива и братът Х (който вече е бил женен с две деца). Накрая почива и майката (А).
Какъв дял от имота/къщата в крайна сметка (след като е починала майката) се полага на втория син (У)? :roll: Може би 5/6 ??? :oops: Но вие сте по-добри професионалисти и ще се радвам да ми отговорите :D
П.П. - Няма да имам предвид, кой е гледал родителите и т. н., т. е. без усложнения.
Благодаря Ви! :)

Без тези отвратителни, ненужни, алеаторни усложнения, У има толкова, колкото децата и съпругата на Х взети заедно. :mrgreen:
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Семейни казуси